Sjtoere Manne Daag 2019

Sjtoere Manne Daag 2019

Zaterdag 15 juni, een hele dag speciaal voor de man! Nadat de vrouwen in mei heerlijk zijn vertroeteld is het nu de beurt aan de mannen. Op de dag voor Vaderdag is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. Al lopend door de historische binnenstad van Sittard stuit je op toffe Vaderdag-activiteiten. Zo verandert de Markt in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel 'Sterkste Team van Sittard', krijg je een rondleiding bij de Stadsbrouwerij Ambrass, aanschouw je stoere voertuigen, word je getrakteerd op allerlei lekkers en is er livemuziek en kidsvermaak aanwezig. Eén en al spektakel voor de grote én kleine man.

Programma

Touwtrektoernooi | Markt
Als vast onderdeel van Sjtoere Manne Daag keert ook dit jaar weer voor de derde keer op rij het Sittardse Touwtrektoernooi terug. De historische markt verandert in één groot strijdtoneel waar teams van 5 personen strijden om de titel 'Sterkste team van Sittard'. Met een lekker muziekje op de achtergrond en een ijskoud drankje in de hand is dit spektakel de moeite waard om te komen bekijken. Interesse om samen met je vrienden deel te nemen aan het touwtrektoernooi? Klik dan hier voor meer informatie.

Ontmoet de Politie | Kruising Brandstraat Limbrichterstraat
Speciaal voor de stoere kids en papa's komt de Politie op bezoek. Altijd al eens in een Politieauto willen rondkijken? Of van een echte Politieagent willen horen hoe zijn werkdag er nu precies uitziet? Voor de kleine man is dit de uitgelezen kans om de Politie te ontmoeten.

VR Experience | Helstraat
Ontsnap aan de realiteit en geef je volledig over aan de virtuele wereld. Bij het Escape Centrum Limburg mag je deze middag gratis gebruik maken van de nieuwste VR attractie: de VR Racing Playseats. Neem plaats in de stoel van Max Verstappen of een andere stoere bolide en voel je even een echte coureur. 

Stoere leger auto's | Paardestraat
Ben jij een autofan? Of misschien een leger fan? Op de Paardestraat in Sittard worden diverse historische 4x4 legerauto's gepresenteerd, afkomstig uit een privé verzameling van de merken Landrover en Austin. 

Say Cheese | Walstraat
Vereeuwig deze dag in een foto samen met pap (of het hele gezin). Op de Walstraat staat een enthousiaste gastheer klaar die de perfecte foto mét leuke achtergrond maakt. De foto wordt ter plekke uitgeprint om ter herinnering mee naar huis te nemen. Zet je foto op social media met #sjtoeremannedaag en maak kans op een dinercheque van een restaurant in de binnenstad van Sittard.

Hap-Stap-Knap | Steenweg
Ondernemers op de Steenweg pakken uit met een heuse BBQ route die bij Slagerij Vink van start gaat met een mals stukje vlees. Bij diverse andere ondernemers maak je jouw BBQ beleving compleet met sausjes, salades en nog meer lekkers.

Handlettering: een persoonlijk kaartje voor pap | Markt
Handlettering is helemaal hip en happening. Rachel van Wildflower Ranch is tijdens Sjtoere Manne Daag aanwezig om een persoonlijk kaartje voor Vaderdag te maken. Neem gerust ook zelf plaats om aan de slag te gaan met de meest sierlijke letters en figuren.

In vuur en vlam | Hele binnenstad
Klaar voor flinke portie vuurspuw-actie? De vuurspuwer weet je vast en zeker te verrassen. Een reizende act die je door de hele binnenstad kan aantreffen. 

Knutselhoek | Voorstad
Speciaal voor de kids is er een knutselhoek ingericht. Hier maak je het mooiste Vaderdag cadeau voor papa. Van een zelfgemaakte stropdas tot een stoer leren armbandje mét naam. Stiekem ook leuk om zelf te dragen.  

Shop je Vaderdagcadeau
Uiteraard kan er ook geshopt worden tijdens Sjtoere Manne Daag. De winkels zijn deze dag van 10.00-17.00 uur geopend. Bekijk alvast het winkelaanbod om inspiratie op te doen bij welke winkel je het Vaderdagcadeau gaat scoren. 

De Stoerste Papa van Sittard verkiezing | Markt
Is jouw papa een echte superhero die alles wegjaagt wat eng is? Geeft hij de beste knuffels? Is hij een kanjer in een potje stoeien? Staat hij altijd voor je klaar of laat hij je tranen verdwijnen als je verdrietig bent? Vertel ons waarom jouw vader de beste en stoerste is én maak kans op een te gekke Vaderdagprijs. Alle papa's, van piepjong tot de alleroudste, komen in aanmerking voor de titel van 'Stoerste papa van Sittard'. Tien papa's worden uitgekozen en op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 15 juni tijdens het Vaderdagevent Sjtoere Manne Daag. 

Wil je dat jouw vader ook kans maakt op de titel 'De stoerste papa van Sittard'? Houdt dan de website en Facebook-event pagina van Sjtoere Manne Daag in de gaten. Hier worden regelmatig updates over o.a. het programma en de verkiezing bekend gemaakt. 

Sjtoere Manne Daag 2019
Wanneer: Zaterdag 15 juni 2019
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Centrum Sittard
Overig: Gratis toegang

Meld je aan voor het touwtrektoernooi!

Touwtrektoernooi Sjtoere Manne Daag 2019