8x In de ban van het Oktoberfeest!

8x In de ban van het Oktoberfeest!

De Oktoberfeest-vibe is al bijna voelbaar in de historische binnenstad van Sittard. Nog eventjes en dan kleuren de kronkelende straten weer blauw-wit, de eerste bouwwerken worden geïnstalleerd op de Schootsvelden en de ondernemers introduceren de tofste acties, initiatieven en producten. Kom alvast in de ban van het Oktoberfeest met het overzicht dat wij voor je samenstelden!

1. Cone Corner introduceert Nederlands eerste Oktoberfeest ijs
Te gek! Tijdens de Oktoberfeesten gaat Cone Corner Sittard Nederlands eerste Oktoberfeest ijs maken: Bier ijs met lebkuchen smaak en kleine stukjes lebkuchen en mini pretzels. Een fris spicy herfst ijsje, dat matcht met je bier of bratwurst. De naam van deze primeur: Zittesj Oktoberfest. Om het helemaal gek te maken introduceren ze ook de Oktoberfest Whirly. Softijs met apfelstrudel, mini pretzels en biercaramel.

Op de zaterdag van Oktoberfeest (12 oktober) geeft Cone Corner de 100 eerste Zittesje Oktoberfest ijsjes gratis weg! Bij een goede sfeer misschien nog wel meer... Houd de Facebook pagina van Cone Corner in de gaten voor de tijden. 

2. Officiële Oktoberfeest merchandise
De traditie van 15 jaar Oktoberfeest Sittard vraagt dit jubileumjaar om een feestelijke start van een nieuwe traditie. De organisatie gaat daarom dit jaar van start met officiële Oktoberfeest merchandise. Dit heeft geresulteerd in een unieke serie Oktoberfeest sieraden ontwikkeld door MARKED. Van een broche met 18-karaats goudplating en een zilverkleurige bedelarmband van hoogwaardig chirurgisch staal (krasvast, verkleurt niet én is allergeenvrij) te koop op de nieuwe webshop van het Oktoberfeest Sittard.

De bedelarmband kun je ieder jaar aanvullen met nieuwe bedels. Dit jaar is naast de Limited edition munt '15 jaar Oktoberfeest Sittard' ook de Bretzel, Bratwurst en Bling bedel verkrijgbaar. Bekijk de volledige collectie op www.oktoberfeestsittard-shop.nl


3. Speciaal Oktoberfeestmenu bij De Limbourg Sittard

Ga het Oktoberfeest goed van start met het speciale Oktoberfeestmenu van De Limbourg in Sittard. Voorafgaand aan de VDL Jubileum Oktoberfeestparade op vrijdag 11 oktober geniet je in het Bayrische terraspaviljoen van een 3-gangen Oktoberfeestmenu voor €25,00. Sjtadskapel 't Trumke en 't Tröötje maken de beleving helemaal af met een muzikale omlijsting. Ontvangst vindt plaats van 18.00-18.30 uur en een reservering is mogelijk via info@delimbourgsittard.nl. 

Zondag 13 oktober is het vanaf 11.00 uur tijd om te Fruhshoppen met wederom de aanwezigheid van 't Trumke en 't Tröötje en de gerechten van de Oktoberfeestmenukaart. 

4. Een oktoberfeest bril, dat is wat je wil
Maak je oktoberfeest outfit compleet met een oktoberfeest bril van Gijsen Optiek! Sittard begint weer in de stemming te komen. De blauw-witte ruitjes motieven zijn al achter menig etalageraam te zien en de lederhosen en dirndls worden uit de kast gehaald. Accessoires maken je outfit helemaal af. Ga voor dé accessoire van de maand oktober naar Gijsen Optiek in Sittard. Voor €3,50 kun je al een bril (zonder sterkte) in de wacht slepen. Voor glazen op sterkte betaal je €49,00 en met ontspiegeling €89,00. 

5. De alom bekende Oktoberfest Hamburgers
Gasterie Bie Ós 3 heeft ook dit jaar weer met het Oktoberfeest de alom bekende Oktoberfest Hamburgers en oerduitse broodjes bratwurst met gebakken ui en overheerlijke saus in de aanbieding. Alles vers gebakken op de bakplaat. Loopt het water jou ook al in de mond? Je vindt Gasterie Bie Ós 3 op de Walstraat in Sittard.

Het grootste najaarsfeest van het Zuiden!

6. Mini Miss Oktoberfeest Verkiezing
Kinderkledingwinkel Rammelaer, gespecialiseerd in kleding voor baby's en peuters, introduceert ter gelegenheid van het jubileumjaar een heuse Mini Miss Oktoberfeest Verkiezing. Nadat de dames al diverse jaren op rij dromen verkozen te worden tot Miss Oktoberfeest, krijgen nu ook de allerkleinste de kans om deze droom werkelijkheid te laten worden. Door op de Facebook-pagina van Rammelaer een foto van Mini Miss te delen en aan te geven waarom zij de allereerste Mini Miss Oktoberfeest dient te worden, ding je zomaar mee voor deze eervolle titel. Vrijdag 11 oktober wordt de winnares bekend gemaakt en wint deze kleine meid een mini dirndl naar keuze voor het volgend jaar. Deze te schattige mini dirndls zijn sinds dit jaar aan de collectie van Rammelaer toegevoegd. 


7. Scoor je Oktoberfeest outfit

In de binnenstad van Sittard zijn maar liefst twee experts gevestigd op het gebied van Tiroler- en Trachtenkleding. Lederhosen en dirndls in alle maten, soorten en prijsklassen waar je enorm de blits mee kan maken tijdens de oktoberfeesten. De enorme keuze aan accessoires zorgen voor de finishing touch van de outfit. We hebben het hier uiteraard over de winkels 't Kallebeske en Lederhosenland (by Hendriks Mode).

8. Oktoberfeest Almhütte
Horecaondernemers Sanne en Frank van Tapperie de Gats krijgen er tijdens het Oktoberfeest Sittard een extra horecagelegenheid bij: De Zuidlease Almhütte. Na het succes van vorig jaar zorgen ze ook dit jaar voor de exploitatie van deze authentieke horecasetting. De Almhütte brengt de originele Oostenrijkste 'Hüttenflair' regelrecht uit de bergen van Tirol naar het Oktoberfeest Sittard. De hut is in Oostenrijk gebouwd door echte vakmensen en wordt inclusief originele houten meubels en authentieke decoratie middels speciaal transport naar het grootste najaarsfeest van het Zuiden verplaatst.

Je kunt tijdens de Oktoberfeestdagen gewoon binnenlopen in de Zuidlease Almhütte voor een hapje en een drankje. Echter wordt het reserveren van een tafel sterk aangeraden wegens de enorme drukte en populairiteit. De hut is tevens exclusief af te huren voor gezelschappen met meer dan 100 personen. Klik hier voor verdere informatie.