Alles veur de Mam 2019

Alles veur de Mam 2019

Sittard heeft tijdens het Moederdagevent 'Alles veur de Mam' alles in huis om de mam lekker te vertroetelen. Jong of oud, het maakt niet uit, neem je moeder bij de hand en ga samen op pad. Struin door de Sittardse straten en geniet van verrassingen speciaal voor de mam: rode rozen, persoonlijke gedichtjes, livemuziek, zoete lekkernijen, gratis tekening van getalenteerde karikaturist en nog veel meer. Het Moederdagevent vindt plaats op zaterdag 11 mei van 12.00-17.00 uur. 

"Zo mam, we gaan er samen op uit!"
Hoe vaak leggen we onze moeders in de watten? Eigenlijk doen we dat veel te weinig. Alles veur de Mam in Sittard is daar een uitgelezen kans voor. Een moeder-dochter- of moeder-zoon-dag waarbij je elkaars arm nog eens lekker vastpakt en al kletsend door de historische binnenstad loopt.

Programma

Karikaturist | Walstraat
Laat gratis een humoristische cartoon van jezelf of samen met mam maken. Op de Walstraat in Sittard zit een getalenteerde karikaturist klaar om deze dag te vereeuwigen met snelle lijnen op papier. Tip: ook erg leuk als origineel cadeau voor de mam.

Vliegensvlugge hits | Markt
De heren van Hard2Get (bekend van The Voice of Holland!) spelen vliegensvlug de lekkerste hits achter elkaar door. Neem plaats bij een van de loungebanken op de Markt en geniet de hele middag van optredens van deze te gekke coverband.

Hey Beauty | Haspelsestraat
Bij de Fashion- en Beauty spot is het moment aangebroken om je echt even te laten verwennen. Terwijl jij plaatsneemt in een van de luierstoelen staan diverse professionals klaar om je in de watten te leggen. De dames van ICI Paris XL zorgen voor een frisse voorjaars-make-up. Een fashionstylist voorziet je van stijl- en kleuradvies op maat en haarstylisten zorgen voor fantastische vlechten bij de jongere meiden. Geen schroom, laat het lekker over je heen komen.

Picture perfect | Tempelplein
Deze speciale dag moet vastgelegd worden! Bezoek de fotospot en show je mooiste smile. Er staat een enthousiaste gastheer klaar die je samen met je moeder op de foto zet. De foto wordt ter plekke uitgeprint om ter herinnering mee naar huis te nemen. Deel na afloop de foto op Facebook of Instagram met de hashtag #allesveurdemam en maak kans op een gezellig etentje.

Bijzonder lekker | Steenweg
Na al dat shoppen en slenteren is het tijd voor iets lekkers. Iets bijzonder lekkers om precies te zijn. Speciaal voor Alles veur de Mam heeft ConeCorner enkele Moederdag-ijssmaken ontwikkeld. Bij de mobiele ijskar op de Steenweg proef je gratis bijzondere smaken, zoals Rozen en Oranjebloesem. Loop ook nog even ietsje verder, want bij Generation Coffee krijgen alle mama's een gratis kopje koffie en iets lekkers om te smullen voor erbij! 

Gedichtjes op maat | Limbrichterstraat
Wil je indruk maken met een ludiek en persoonlijk cadeau? Op de Limbrichterstraat zit een dichteres klaar met een authentieke typemachine en briefpapier geheel in Moederdagstijl. Vertel haar leuke weetjes over je moeder en ontvang in een handomdraai een uniek cadeau voor Moederdag.

Handlettering: een kaartje voor de mam | Markt
Handlettering is helemaal hip en happening. Rachel van Wildflower Ranch is tijdens Alles veur de Mam aanwezig om een naambordje voor Moederdag te maken. Neem gerust ook zelf plaats om aan de slag te gaan met de meest sierlijke letters en figuren.

We maken er een potje van | Voorstad
Speciaal voor de kinderen is er een knutselhoek te vinden op de Voorstad. Kies uit een van de lege potjes en ga creatief aan de slag. Wordt het een bloempotje of ga je toch voor een theelichthouder? Leef je uit en maak een geweldig Moederdagcadeau.

Leuke lintjes | Limbrichterstraat
Doe inspiratie op voor een mooie gedekte tafel of het perfecte ingepakte cadeau. Ga hiervoor langs bij de 'leuke lintjes stand' op de Limbrichterstraat. 


De liefste mama van Sittard verkiezing

Je krijgt de kans om ons te laten weten waarom jouw mama zo speciaal voor je is. Waarom zij de állerliefste van Sittard is. We gaan op zoek naar de 10 leukste inzendingen over piepjonge moeders, de alleroudste moeders en alles wat daar tussenin zit. Moeder ben je tenslotte het hele leven. Uiteraard is het toegestaan dat de papa's de allerkleinsten een handje helpen bij het 'typ-gedeelte' van deze verkiezing. 

De prijsuitreiking van de 'Liefste mama van Sittard verkiezing' vindt plaats op zaterdag 11 mei tijdens het Moederdagevent Alles veur de Mam. De mama's die de hoofdrol spelen in de 10 leukste inzendingen ontvangen tijdens de prijsuitreiking een leuke verrassing. Één mama zal gehuldigd worden tot de allerliefste en wint daarmee een extra prijs.

Klik hier om je moeder op te geven voor de verkiezing!

Alles veur de mam

Wanneer: Zaterdag 11 mei 2019
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Centrum Sittard
Overig: Gratis toegang

Lekker met de mam eropuit!