April in Sittard

April in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. Dat de Sittardse ondernemers niet stil zitten, is wel terug te zien in de maand april. Van een muziekevenement en bierproeverij tot een WijnSpijs wandeling (nieuw!) en een te gek Koningsdag programma. Ook is het feest bij winkelgebied Den Tempel en kun je vanaf april iedere zondag winkelen in Sittard. Ontdek nu deze én alle andere items van de maand april!

 


Pink Floyd Project XXL
5 april om 15.02 uur bij Bagels & Beans

Het is weer gelukt! Voor de tweede keer komt Bert Heerink samen met een aantal muzikanten van Pink Floyd Project in de middag voor een ‘Small show’ naar
Bagels & Beans in Sittard. Schouwburg De Domijnen en Bagels & Beans zijn een samenwerking aangegaan voor het concert op 5 april van Pink Floyd's Project XXL met hun eigen vocaliste Durga McBroom (USA). Dit bijzondere muziekevenement is entree vrij zoals je gewend bent van Bagels & Beans.

Bagels & Beans
Putstraat 4, Sittard


Gratis rondleiding Geheime Tuinen

6 april om 11.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 6 april is weer de eerste wandeling van het nieuwe jaar. Om 11.30 uur stipt vertrekt de wandeling vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere gaat door een aantal geheime stadstuinen. De themawandeling van deze maand is gericht  op wellicht een van de meest verborgen Geheime Tuinen van Sittard: “De Hateboer”. 

>> Lees meer over de Geheime Tuinen


Feest bij winkelgebied Den Tempel
6 april tussen 13.00-17.00 uur

Winkeliers aangesloten bij de Promotievereniging Den Tempel vieren de heropening van het gerenoveerde winkelgebied op zaterdag 6 april. Tussen 13.00 en 17.00 uur worden bezoekers getrakteerd op feestelijke activiteiten. Modezaken verzorgen een heuse modeshow om 13.00 en 15.00 uur, DJ Rogier zorgt met zijn muziek voor de juiste sfeer en de horecazaken trakteren bezoekers op lekkere hapjes. Om 13.30 en 14.00 uur geeft dansschool Urban Dance Factory dansdemonstraties en voor de kids zijn er suikerspinnen en tattoo's verkrijgbaar.

>> Lees alles over de heropening


Elke zondag winkelen in Sittard

7 april

Vanaf april 2019 kan er iedere dag geshopt worden in Sittard. Zelfs iedere zondag! Winkeliers in de binnenstad starten met een koopzondagen pilot waarbij deze van april t/m december iedere zondag tussen 12.00-17.00 uur de winkel mogen openen. Zondag 7 april is de eerste koopzondag van deze pilot. Ruim 60 winkels zullen deelnemen aan de wekelijkse koopzondag. Nationale Museumweek

8 t/m 14 april

Van maandag 8 t/m zondag 14 april 2019 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven zijn vaak dichterbij dan je denkt. In het weekend van 13 en 14 april is ook het Museum Hedendaagse Kunst van De Domijnen gratis te bezoeken. 

>> Lees meer hierover


The boys are back in town bij FEE
Herencollectie terug van weggeweest

FEE brengt haar herencollectie terug met een bijzondere selectie van sustainable high fashion brands. Vanaf maart 2019 zijn collecties van de volgende merken te vinden bij FEE in Sittard: Filippa K, Samsoe&Samsoe, Won Hundred, Wood Wood, Veja, Legends, Libertine Libertine, Frisur, Hi-Tec, Selected Lab & Tiger of Sweden. 

FEE Collective
Limbrichterstraat 71, Sittard


Event: 'Gaef mich beer en whiskey'
11 april bij Tapperie de Gats

Big Benny zingt "Gaef mich beer en whiskey" en dat is precies wat Tapperie de Gats donderdag 11 april gaat doen. Tijdens de proeverij die om 19.30 uur van start gaat, geniet je van drie soorten bier, waarvan twee met whiskey. Voor €15,- ontvang je drie proefglazen bier en staat er een kaasbuffet voor je klaar. Wil je de proeverij combineren met een hapje eten? Voor €27,50 krijg je tussen 18.00-18.30 uur een burger met friet, sla, mayo, appelmoes en een extra proefglaasje Cuvee Clarisse. Om 19.30 uur sluit je dan aan bij de proeverij. Interesse in avondje uit? Reserveer dan bij Tapperie de Gats: 046-8508058. 

Tapperie de Gats
Markt 20, Sittard


Nieuw product én nieuwe samenwerking

Het Wijnstation Sittard

Kennen jullie Het Wijnstation al? Een wijnwinkel- en wijnbar in één. Sinds kort geniet je hier elke donderdag van een gratis 'Proeftreetje': drie wijnen uit een bepaalde streek of land. Laat je verrassen met bijzonderen wijnen en combineer dit met een heerlijk vlees- of kaasplankje. 

Het Wijnstation is tevens een leuke samenwerking met Escape Centrum Limburg aangegaan. Voor €32,99 p.p. (bij 4 personen) neem je deel aan een spannende Escape Room en ontvang je na afloop 2 glazen wijn en een smakelijk borrelhapje. Reserveer via 06-13537112 of info@escapecentrumlimburg.nl. 

Het Wijnstation
Molenbeekstraat 4, Sittard


Officiële Ray-Ban shop-in-shop
Gijsen Optiek

Gijsen Optiek heeft de eer gekregen om een Ray-Ban Certified Premium Reseller te mogen zijn. Dit houdt in, dat ze nu beschikken over een officiële Ray-Ban shop-in-shop. Hiervan zijn er maar 6 in heel Nederland. Niet alleen de Ray-Ban zonnebrillen komen nu beter tot z'n recht, de volledige zonnebrillencorner heeft een nieuwe look & feel gekregen. Zo heeft ook Oakley een shop-in-shop gekregen, is er met het merk Adidas een sportcorner ontstaan en is er een nieuwe wand gecreëerd waardoor de exclusievere merken zoals Cartier, Chanel, DITA, Tom Ford en Thom Browne nog beter tot hun recht komen. 

Gijsen Optiek
Tempelplein 15, Sittard


Nieuw! WijnSpijs wandeling Sittard
14 april van 12.00-17.00 uur

Wandel in het mooie Sittard langs vijf verschillende restaurants en krijg overal een glaasje wijn en een gerechtje, klinkt goed of niet? De volgende restaurants staan te trappelen om te laten zien wat ze in huis hebben: De Limbourg, De Vief Heringe, Hotel Merici, Ich en Dich en Meds. Trommel je vrienden en familie op voor een wandeling en heerlijke WijnSpijs combinaties. 

>> Bestel hier je WijnSpijs ticket


Kennedymars Sittard
20 april 

Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. 80 km wandelen in 20 uur tijd. Een prestatie van formaat! De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland. Tegenwoordig vindt de Kennedy-Mars Sittard ieder jaar op de zaterdag voor Pasen plaats. Kom jij de dappere stappers aanmoedigen?

www.kennedymars.org


Uitbereiding Primera Sittard
dubbele vloeroppervlak

Na een stevige verbouwing en enkele weken in een tijdelijke winkelunit te hebben gezeten was het zaterdag 30 maart tijd voor de feestelijke opening van de vernieuwde Primera. Met een verdubbeling van het vloeroppervlak kun je hier terecht voor nóg meer cadeaukaarten, presentjes, wenskaarten, tabaksproducten en tijdschriften. Uiteraard zal het PostNL Service punt ook weer een plek krijgen in de nieuwe winkel.

Primera
Helstraat 51, Sittard


Koningsdag in Sittard

27 april van 10.00-20.30 uur

Het Oranjecomité Sittard is erin geslaagd ook dit jaar een programma boordevol activiteiten te presenteren. Van een vrijmarkt op de Putstraat, een kunstmarkt op de Oude Markt en een Koningsdag Braderie door de winkelstraten tot een feestelijke stoet en diverse muziek- en dansoptredens. Nieuw dit jaar is de Koningsrun. Een hardloopparcours dwars door de historische binnenstad. De kleurrijke dag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van de crème de la crème in de korpswereld: voormalig wereldkampioen Exempel uit Den Bosch. De winkels zijn tijdens Koningsdag geopend van 10.00-17.00 uur.

>> Programma Koningsdag Sittard


Nieuws bij Stoer & Zo
De boys en girl op één locatie

De kindermodezaak Stoer & Zo is goed vertegenwoordigd in de binnenstad van Sittard. Met een outletstore, een communiekledingwinkel én een aparte winkel voor de meiden en voor de jongens zijn er maar liefst 4 zaken in Sittard gevestigd. Maar er is nieuws! Stoer & Zo heeft aangekondigd de meiden- en jongens zaak samen te brengen in één groot pand. De opening van deze gigantische Stoer & Zo vestiging staat voor augustus 2019 gepland. 

www.stoerenzo.com


Happy Hour bij Witteveen
Iedere vrijdag van 15.00-17.00 uur

Ook in de maand april is het iedere vrijdag tijd om te shoppen bij Witteveen in Sittard. In de namiddag staat er een lekker hapje en drankje voor je klaar én ontvang je dubbele spaarpunten bij iedere aankoop. Witteveen biedt de moderne vrouw actuele, stijlvolle mode voor elk moment van de dag. Een zorgvuldig samengestelde collectie, waarbij veel aandacht is besteed aan kwaliteit en comfort, kleur en pasvorm. 

Witteveen
Brandstraat 7, Sittard

Vooruitblik naar Mei: Alles veur de Mam

Alles veur de Mam 2019