Bevrijdingsfestival komt naar historische binnenstad Sittard

Bevrijdingsfestival komt naar historische binnenstad Sittard

Stichting Bevrijdingsfestival Limburg heeft bekend gemaakt dat vanaf 2019 het populaire festival zal plaatsvinden in de Gemeente Sittard-Geleen. De Sittardse Schootsvelden in combinatie met de historische binnenstad zullen naar verwachting het komend jaar het decor vormen voor het festival waar muziek en het vieren van de vrijheid centraal staan. 

De Stichting Bevrijdingsfestival is verheugd met de medewerking die de gemeente Sittard-Geleen heeft toegezegd. Ronald Kohnen (voorzitter Stichting Bevrijdingsfestival Limburg): "De stichting heeft haar zinnen op Sittard-Geleen gezet omdat we daar meer kansen zien voor onze festivalambities. We denken daarbij met name aan het vooruitzicht om met ons festival de verbinding tussen de binnenstad en het evenemententerrein de Schootsvelden te kunnen maken. Het centrum van Sittard biedt veel mogelijkheden om onze podia te plaatsen en biedt bovendien ook ruimschoots plek om onze inhoudelijke activiteiten tot hun recht te laten komen. Want het Bevrijdingsfestival gaat ook in Sittard-Geleen niet alleen over muziek en het “vieren van de vrijheid”. We staan tevens stil bij het feit dat vrijheid niet iets vanzelfsprekends is, dat we onze vrijheid moeten koesteren en doorgeven. De setting om dit in Sittard-Geleen te doen is ongeëvenaard.”

Het bevrijdingsfestival maakt binnenkort het programma voor de editie van 2019 in Sittard-Geleen bekend. Ook de landelijke ‘Ambassadeurs van de Vrijheid’ die met helikopters tussen de verschillende bevrijdingsfestivals op andere locaties in Nederland worden vervoerd, worden dan bekendgemaakt. Het afgelopen jaar trok het Bevrijdingsfestival Limburg 50.000 bezoekers.

Save the date: Zondag 5 mei 2019!

Bron: insittardgeleen.nl

Bevrijdingsfestival Limburg vanaf 2019 in Sittard

Bevrijdingsfestival Limburg