Charlotte Frusch eerste kinderburgemeester van Sittard

Charlotte Frusch eerste kinderburgemeester van Sittard

Op zondag 24 juni vindt voor het eerst het kinderfestival KènjerFest in Sittard plaats. Een gratis festival waarbij de historische binnenstad verandert in één groot feest waarbij de kinderen de baas zijn. Als onderdeel van KènjerFest maakte burgemeester Sjraar Cox vandaag de eerste kinderburgemeester van Sittard bekend: Charlotte Frusch. 

Volledig verbaasd en overrompeld door emoties werd Charlotte Frusch (10) vandaag uitgeroepen tot kinderburgemeester van Sittard. Burgemeester Sjraar Cox was vanmiddag op Basisschool Leyenbroek aanwezig om haar te verrassen met dit heugelijk nieuws. Bij het zien van haar ouders én burgemeester Cox kwam de boodschap al snel binnen: ze wordt de eerste kinderburgemeester van Sittard. Deze eervolle titel en alle aandacht die erbij kwam kijken zorgde heel even voor enkele traantjes. Haar vriendinnen kwamen meteen in actie en wisten haar weer op te beuren. Toen ze eenmaal van de schrik was bekomen kwamen de eerste glimlachjes en glinsterende ogen tevoorschijn. Ze had zelfs allemaal ideeën voor de invulling van KènjerFest. Knuffelen met puppy's, suikerspinnen eten en het maken van slijm zag ze wel zitten. 

 

In aanloop naar het kinderfestival ging Centrummanagement Sittard in samenwerking met tien basisscholen in Sittard op zoek naar de perfecte kinderburgemeester. Leerlingen uit groep 6 kregen middels een opdracht de kans hiervoor in aanmerking te komen. Charlotte deed net als 50 andere kids mee aan de opdracht om 'Burgemeester voor een Dag' te worden. De organisatie maakte uit alle inzendingen een voorselectie waarna burgemeester Cox, Charlotte tot eerste kinderburgemeester van Sittard verkoos. Op de dag van het festival krijgt ze een belangrijke rol toegewezen. Ze zal het festival openen en zelfs gehuldigd worden door burgemeester Cox. Het belooft voor haar een dag te worden om niet te vergeten. 

De huldiging van de kinderburgemeester zal 24 juni om 12:00 uur plaatsvinden op de kiosk op de Markt in Sittard. KènjerFest is een gratis toegankelijk festival waarbij de activiteiten op diverse locaties in de binnenstad plaatsvinden. Klik hier voor het volledige programma.

KènjerFest

Wanneer: 24 juni 2018
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Binnenstad Sittard
Thema: Kinderfestival
Overig: Gratis toegang