Coronaproof winkelen en recreëren in Sittard

Vanaf 1 juni mag de horeca haar deuren weer openen. Dat is goed nieuws! We zien dat de binnenstad van Sittard nu al steeds meer bezocht wordt door winkelend publiek. Ook heel fijn! Daarom moeten we er met zijn allen voor zorgen dat de binnenstad een veilige plek is en blijft om in te winkelen en recreëren. Het Centrummanagement Sittard heeft samen met alle ondernemers en de gemeente een plan opgezet om de binnenstad van Sittard 'coronaproof' te maken. Lees hieronder meer!

Loopstromen in de binnenstad
Wij willen de bezoekers van Sittard op een zo veilig mogelijke manier door de stad laten lopen. Op het asfalt zijn in alle straten van de binnenstad stickers aangebracht. Stickers met een hartje en stickers met tekst. Zie hier rechts het voorbeeld. Deze stickers zijn ofwel geplaatst aan beide kanten in een straat (tweerichtingsverkeer) of in het midden van een straat (eenrichtingsverkeer). Als je een tweerichtingsverkeer straat inloopt, is de bedoeling dat je zoveel mogelijk rechts blijft lopen bij het doorlopen van de straat. De stickers zijn namelijk zo geplaatst dat als je aan de juiste kant loopt je de stickers goed kunt lezen en niet op de kop ziet staan. Je mag natuurlijk wel gewoon winkels in- en uitgaan aan beide kanten in de straat. Houd de bestickering in de gaten om ervoor te zorgen dat je je bewust blijft van de looplijnen en het afstand houden. 

Wachtrijen bij winkels en horeca
Het komt regelmatig voor dat er voor winkels of bij horecazaken een rij ontstaat van wachtende mensen. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig in een rij kunnen wachten en dat het winkelend publiek veilig langs kan lopen, zijn er wachtstickers op de grond geplaatst bij meerdere winkels en horeca in de stad. De wachtstickers zien eruit zoals op de foto hier rechts. Je zult de stickers tegenkomen bij vrijwel alle horeca en bij winkels waar elke dag rijvorming ontstaat.
Niet bij elke winkel is er regelmatig tot vaak rijvorming en daar zijn dan misschien ook geen wachtstickers. Zorg er in ieder geval wel voor dat je te allen tijde met de looprichting mee, aan de rechterkant van de winkel waar je moet zijn, in de rij gaat staan. Je zult bij winkels met wachtstickers zien hoe het moet!

Desinfectiepalen
In de eerste week van juni worden op diverse plekken in de stad desinfectiepalen geplaatst. De desinfectiepalen zijn voor iedereen in de openbare ruimte beschikbaar om handen mee schoon te maken. Er zit een sensor op de paal zodat je veilig en zonder iets aan te raken de eigen hygiëne kunt waarborgen. Hieronder een lijst van locaties waar de desinfectiepalen staan en wanneer ze beschikbaar zijn voor het publiek:

Beschikbaar tijdens winkelopeningstijden:

  1. Kruising Steenweg - Overhovenenerstraat
  2. Kruising Voorstad - Brandstraat
  3. Kruising Brandstraat - Limbrichterstraat
  4. Walstraat voor ABC Complex
  5. Tempelplein
  6. Paardestraat ter hoogte van Giant Store
  7. Putstraat ter hoogte van Labels

Beschikbaar tijdens openingstijden horeca:

Op de markt bij de horecazaken zijn ook desinfectiepalen aanwezig. Deze zijn voor bezoekers die gebruik willen maken van het terras of bij een horecazaak binnen willen gaan zitten. 

Gastheren en -dames
In de stad zijn op diverse plekken gastheren en gastvrouwen aanwezig. Deze mensen zorgen ervoor dat jij op de hoogte bent van alle maatregelen die in de stad genomen zijn, dat je weet waar wat in de stad te vinden is en zij maken de bezoekers op een vriendelijke en nette manier ervan bewust dat iedereen zich aan de regels dient te houden. We zorgen er namelijk met zijn allen voor dat wij corona onder controle krijgen. De gastheren en gastvrouwen zijn te herkennen aan de witte hesjes met het logo van Sittard. Genieten Voorop.