December-kleding-schenk-dagen in Sittard

DE DECEMBER-KLEDING-SCHENK-DAGEN GAAN VAN START!

De dolle dwaze decembermaand is van start gegaan. De maand boordevol gezelligheid, tradities en feestelijkheden. Een cadeaumaand bij uitstek. Maar waarom alleen cadeaus voor geliefden, als er mensen zijn die hulp veel harder kunnen gebruiken. Centrummanagement Sittard en Sittardse ondernemers slaan de handen in elkaar en introduceren de ‘December-kleding-schenk-dagen’. Een inzamelactie waarbij iedereen wordt opgeroepen om goed herbruikbare (kinder)kleding en schoenen in te leveren voor het goede doel: Kledingbank Limburg. Een organisatie die zich sinds 2006 inzet om mensen die niet genoeg geld hebben voor goede kleding hierin te ondersteunen.

Inzamelactie
December is het moment om net even iets extra's te doen voor een ander. Help jij mee om zoveel mogelijk kleding in te zamelen voor mensen uit Limburg die zelf onvoldoende geld hebben om goede kleding te kopen? De 'December-kleding-schenk-dagen' vinden plaats 10 december t/m 5 januari. Op diverse locaties in de binnenstad van Sittard zijn inzamelpunten gecreëerd waar je eenvoudig je kleding kan inleveren die je zelf niet langer meer gebruikt. 

Wat kun je allemaal inleveren?
Het doel van de inzamelactie is om zoveel mogelijk kleding én verzorgingsproducten te verzamelen voor mensen in Limburg die dit helaas niet zelf kunnen aanschaffen. Kledingbank Limburg heeft een grote behoefte aan kinderkleding, schoenen en jassen. Hier wordt over het algemeen minder van ingeleverd, waardoor Kledingbank Limburg deze spullen vaak zelf dient in te kopen. Uiteraard is dames- en herenkleding ook altijd welkom. Tot slot is er behoefte aan verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel.

Inzamelpunten
Tijdens de 'December-kleding-schenk-dagen' zijn er in Sittard diverse inzamelpunten gecreëerd. Lever je kleding in bij een van de volgende punten:

  • AH Walstraat
  • Bristol
  • Rammelaer
  • JOY Fashion Furniture
  • Op 5 januari tijdens de Viering Drie Koningen op de Markt 

Drie Koningen: Slotdag van de inzamelactie 
Zondag 5 januari, de laatste dag van Wèntjerdruim, vindt de Viering van Drie Koningen plaats in Sittard. Dit wordt tevens gezien als de slotdag van de 'December-kleding-schenk- dagen'. Net zoals de Drie Koningen die om 14.30 uur op de Markt aankomen met een geschenk voor kindeke Jezus, worden ook kinderen uit heel Sittard-Geleen uitgenodigd een geschenk (oftewel kleding voor het goede doel) mee te nemen voor de inzamelactie. Er zal een grote bak op het marktplein staan waar men de kleding kan inleveren.

Goed doel: Kledingbank Limburg
Kledingbank Limburg zet zich al sinds 2006 in voor mensen uit Limburg die niet genoeg geld hebben om goede kleren te kopen. Deze mensen kunnen daar vaak niets aan doen. Ze zijn bijvoorbeeld hun baan kwijt of staan er plotseling alleen voor. Sommige mensen schamen zich voor deze geldzorgen. Ook al is de situatie niet hun eigen schuld, toch kan hun armoede zorgen voor minder zelfvertrouwen. Kledingbank Limburg wil deze mensen hun gevoel van eigenwaarde teruggeven. Zo kunnen ze met meer zelfvertrouwen meedoen in onze samenleving. In het jaar 2018 ontvingen 9.554 mensen van kledingsteun van Kledingbank Limburg. Helaas blijft de armoede stijgen en hebben steeds meer mensen kledingondersteuning nodig. Wij kunnen samen helpen hier een bijdrage aan te leveren!

>> Lees alles over Kleding Bank Limburg