Februari in Sittard

Februari in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. De maand februari blijkt een maand vol verhuizingen en verbouwingen te zijn. Van een verdubbeling in winkelruimte tot een nieuwe Hi-Fi afdeling. We geven tips voor een romantisch Valentijnsdiner en bereiden jullie voor op een geweldige carnaval. Ontdek het nu!Verhuis-alert Groenten van Roos
Vanaf 30 januari

Groentemonster, Roos van Zeldam, is met haar hotspot Groenten van Roos vanaf de maand februari te vinden op de Paardestraat in Sittard. Vol enthousiasme zet ze haar hier missie voort om mensen te helpen meer groenten te eten, bewuster met hun voeding om te gaan en dit daadwerkelijk te implementeren in hun leven. Stap binnen in een rustgevend stukje Sittard en geniet van verse salades, warme veggie bowls, groentenstoofpotten, soep, gebak en meer. Alle maaltijden bevatten minimaal 400 gram groenten én kunnen 'to go' worden meegenomen.

Geniet tot en met 3 februari van de openingsactie: Neem een stuk taart en ontvang een gratis warme drank naar keuze. 

Groenten van Roos
Paardestraat 22, Sittard


Verbouwingsuitverkoop Rademakers FF
vanaf 2 februari

Modezaak Rademakers FF heeft verbouwingsplannen. Deze zijn er niet zonder reden. Wegens een flinke uitbreiding van de lammy-coat collectie en stoere leren jacks voor de heren wordt de winkelindeling in een nieuw jasje gestoken. Bij een verbouwing hoort natuurlijk een verbouwingsuitverkoop. En deze is niet mis, kunnen we je vertellen. Op alle lammy-coats aanwezig in de winkel ontvang je vanaf zaterdag 2 februari maar liefst 50% korting. Tijd om ook jezelf in een nieuw jasje te steken!

Rademakers FF
Engelenkampstraat 55, SittardHi-Fi afdeling bij Music Machine

opening op 3 februari

Music Machine is de afgelopen dagen druk in de weer geweest met de nieuwe Hi-Fi afdeling. Vanaf zondag 3 februari worden hier o.a. nieuwe en tweedehands platenspelers, versterkers en speakers aangeboden. Naast een nieuwe afdeling mag je ook een verdubbeling van de afdeling tweedehands LP's verwachten. De populaire platenzaak nodigt je uit voor de officiële opening op 3 februari van 13.00-17.00 uur voor een hapje, drankje én uiteraard muziekje. Extra leuk: speciaal voor deze middag gaat een collectie van 1.400 tweedehands platen in de verkoop.

Music Machine
Paardestraat 11, Sittard


Uitbreiding Primera Sittard
verdubbeling van winkelruimte

Misschien heb je het al gezien? De tijdelijke winkelunit van Primera in Sittard? Waar Primera Nederland het doel heeft uit te breiden tot 600 vestigingen in Nederland, zal Primera in Sittard ook een aardige uitbreiding doormaken. Het naastgelegen winkelpand zal namelijk samengevoegd worden met het huidige winkelpand waardoor er een flink stuk extra ruimte ontstaat. Naast een verruiming van het aanbod cadeau-artikelen en wenskaarten vind je ook een pasfoto-service in de vernieuwde Primera winkel. Gedurende de verbouwingsperiode worden de populairste artikelen in een tijdelijke winkelunit aangeboden. Naar verwachting zal de opening 30 maart 2019 plaatsvinden. 

Primera
Helstraat 51, Sittard


Valentijnsdag

14 februari

Het is weer bijna zo ver. De dag van de liefde. Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar net dat beetje extra aandacht geven. Cliché of niet, een romantisch diner voor twee blijft altijd een goed idee. Dus, geef je geliefde een culinaire verrassing bij kaarslicht cadeau. Succes gegarandeerd. Wij zetten alvast zes tips voor een heerlijk diner in Sittard voor je op een rijtje.

>> 6 tips voor een romantisch Valentijnsdiner in Sittard


Kinderoptocht 

24 februari om 13.33 uur

Al sinds het jaar 1955 start de carnaval in Sittard één week voor het 'grote carnavalsfeest'. Dit doen ze middels de kinderoptocht die jaarlijks zo'n tienduizenden toeschouwers naar het centrum van Sittard trekt. Vanaf 13.33 uur trekt de optocht met prachtige groepen kinderen en speelse scholieren door de historische binnenstad. Een perfecte gelegenheid om alvast in de carnavalssfeer te komen. 

>> Alles over de carnavalsoptochten


Nieuwe schoenenzaak: 't Filiaal

februari 2019

Bormans Modeschoenen opent een tweede winkel in hartje Sittard met een nieuw verfrissend concept, genaamd 't Filiaal. Naast modeschoenen voor een jonger publiek worden ook betaalbare cadeau-artikelen aangeboden zoals kaarten, kaarsen, handzeep, luxe dressings, sieraden en andere leuke gadgets. De nieuwe winkel zal nog voor de carnaval openen op Putstraat 19, waar eerder de winkel Vakwerk was gevestigd.

>> Meer over 't Filiaal


Carnaval in Sittard

zittesje vastelaoves-6-daagse

In Sittard weten ze wat carnaval vieren is. Zo bestaat het programma van de 'Zittesje Vastelaoves-6-daagse' ook dit jaar weer uit jarenlange tradities en fantastische evenementen. Van Appelsienesjmiete en 't Kanon van 't Balkon tot populaire carnavalsoptochten. Een spektakel waar je een onderdeel van wilt zijn. Bekijk nu het volledige programma en beleef de carnaval op z'n best!

>> Bekijk hier het hele programma


B&B Casa Mia valt in de prijzen
guest review award 

Midden in het hart van Sittard ligt het kleinste kasteel van Nederland. Hoe leuk is dat. En het wordt alsmaar leuke,r want het voormalige koetshuis Casa Mia is naast woonhuis ook ingericht als Bed & Breakfast. Een bijzondere plek voor een overnachting in Sittard. Gasten genieten in dit mini kasteel van historie, comfort en rust. Het is dan ook niet voor niets dat deze B&B de Guest Review Award van Booking.com heeft gewonnen. Klanten gaven een gemiddelde waardering van een 9.8. Een geweldige prestatie! 

www.casamiasittard.nl

Beleef carnaval in Sittard!

Carnaval in Sittard