Het kinderfestival van Sittard: KènjerFest

Het eerste kinderfestival van Sittard: KènjerFest

Ouders, zet jullie schrap! In juni dit jaar vindt het eerste kinderfestival van Sittard plaats: KènjerFest! De historische binnenstad verandert in één grote bende waarbij de kids de baas zijn. Tijdens het gratis festival worden kinderen geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan in de slingerende straten van Sittard. Van racen op de BMX-baan en klauteren op de klimwand tot geschminkt worden als superheld of de hoofdrol als prinses beleven in het creatieve kindertheater. Overal valt er iets voor de kinderen te beleven.

Kinderburgemeester
Eén dag de baas zijn over de stad, daar droomt toch ieder kind van! Nou, dan kunnen we van geluk spreken... Op zondag 24 juni wordt deze dag werkelijkheid tijdens KènjerFest in Sittard. Een hele dag waarop de kids mogen klimmen-snoepen-spelen-dansen-springen-en-gamen, oftewel heerlijk kind mogen zijn. Voor de kleinste koters tot kinderen uit de bovenbouw worden er te gekke activiteiten georganiseerd. Eén kind krijgt deze dag zelfs de eretitel van Kinderburgemeester. In aanloop van het kinderfestival gaat Centrummanagement Sittard in samenwerking met de basisscholen in Sittard op zoek naar de perfecte Kinderburgemeester. Leerlingen uit groep 6 krijgen middels een opdracht de kans hiervoor in aanmerking te komen. Op de dag van het festival krijgt de Kinderburgemeester een belangrijk rol toegewezen, zal hij of zij het festival openen en zelfs gehuldigd worden door de échte Burgemeester Sjraar Cox. Het beloofd een dag te worden om niet te vergeten!

Tipje van de sluier
Hoe een dagje KènjerFest er zomaar uit zou kunnen zien: De dag actief beginnen met een swingende dans workshop, rennen over de stormbaan of klauteren op de klimwand om vervolgens bij te komen bij een creatieve knutselsessie onder het genot van een portie popcorn of lekkere suikerspin. De ontdekkingstocht voortzetten langs de muzikale optredens, oudhollandse spellen en gigantische BMX-baan. Tot slot geschminkt worden als een ware superheld of lievelingsdier om aansluitend de dag te eindigen bij het interactieve kindertheater. Klik hier voor het volledige programma!

Koopzondag
Er kan ook geshopt worden. De winkels zijn tijdens KènjerFest van 12:00-17:00 uur geopend.

De volgende organisaties zijn sowieso al aanwezig tijdens KènjerFest: Ballorig, Wood15, Amuserent, Foroxity, Graviton, Urban Dance Factory, Kootje Spek Theater, Fortuna Sittard, Intertoys en diverse ondernemers uit de Sittardse binnenstad.

KènjerFest Sittard

Wanneer: Zondag 24 juni 2018
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Centrum Sittard
Overig: Gratis toegang

Zondag 24 juni 2018

Ontdek ook andere evenementen in Sittard:

>> All About Fashion
>> Sjtoere Manne Daag
>> Alles veur de Mam