Huis van de Kerstman in Sittard

Huis van de Kerstman in Sittard

Na het grote succes van vorig jaar, zal de Kerstman en zijn vriendelijke Kerstelf ook dit jaar van 18 t/m 23 december verblijven in Sittard. Hij zit lekker warm en knus in zijn tijdelijke huis, het Gruizenkerkje. Kinderen kunnen hier gratis de Kerstman bezoeken, met hem op de foto en even een praatje maken. Het Huis van de Kerstman is meer dan dat, het is een sprookjesachtig huis waar kids spellen kunnen spelen, winterse knutselwerken maken en kerstwensen mogen schrijven. Eén van de ingezonden kerstwensen zal zelfs werkelijkheid worden. Het Huis van de Kerstman is iedere dag open van 13.00-17.00 uur. 

Intocht van de Kerstman
Op woensdag 18 december is de openingsdag van Wèntjerdruim. Dit gaan we feestelijk vieren met de Intocht van de Kerstman. Om 14.00 uur vertrekt de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf vanaf het Station in Sittard. In een betoverende parade vervolgen ze hun route samen met vele winterse figuren en alle aanwezige kids richting de Markt. Daarna zal hij zijn intrede nemen in het Huis van de Kerstman.

Knutselen, spelletjes en op de foto met de Kerstman
Een bezoekje aan het Huis van de Kerstman is voor kids een hele beleving. Uiteraard mogen ze de Kerstman en de vriendelijke Kerstelf ontmoeten, kunnen ze met hem op de foto gaan en een praatje maken. Daarnaast staan er gezellig knutseltafels klaar en kunnen er spelletjes gespeeld worden. De activiteiten worden gratis aangeboden. 


Een kerstwens voor jezelf of een dierbare
Tijdens de mooiste tijd van het jaar krijg je de kans om iets moois voor jezelf of een ander te wensen. Heb jij een speciale kerstwens die je graag in vervulling ziet gaan? Vul dan het speciaal ontworpen kerstwensenkaartje in en kom deze bij het Huis van de Kerstman in de brievenbus doen. Wie weet laat de Kerstman jouw wens wel in vervulling gaan. Een betere start van het nieuwe jaar kunnen we ons niet bedenken. De kerstwenskaartjes worden voorafgaand aan Wèntjerdruim op alle basisscholen in Sittard uitgedeeld, ook zijn deze in diverse winkels en bij het Huis van de Kerstman zelf verkrijgbaar. Op 24 december wordt de  persoon achter de winnende kerstwens persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Locatie Huis van de Kerstman
Net zoals vorig jaar zal het Gruizenkerkje fungeren als het knusse Huis van de Kerstman.  Deze protestantse kerk is tijdens de feestdagen niet alleen voor de kids leuk om te bezoeken, ook voor de ouders is het zeer de moeite waard om binnen een kijkje te nemen. Het Gruizenkerkje vierde in 2009 het 400 jarig bestaan, een gebouw dat in de loop der jaren diverse malen is veranderd en aangepast. Aansluitend aan het kerkje liggen vakwerkhuisjes waar tegenwoordig de horecagelegenheid G7 Food & Drinks in is gelegen. (Adres Huis van de Kerstman: Gruizenstraat 3, Sittard). 

Wèntjerdruim 2019-2020
Tijdens deze gezelligste dagen van het jaar wordt het hart van Sittard omgetoverd tot een winterse droomwereld: Wèntjerdruim. Een levende kerststal, het Huis van de Kerstman, een overdekte schaatsbaan, winterse figuren, het Kerstcircus Sittard-Geleen en magische kerstboom veranderen de koude kille dagen in een feestelijke ervaring. 

Bekijk het volledige programma op www.wentjerdruim.nl