Inspired Shopping

Inspired Shopping Sittard

De donkere dagen zitten er weer aan te komen. Ongezellig? Helemaal niet! De historische binnenstad van Sittard viert tijdens Inspired Shopping het begin van deze sfeervolle winterse dagen. De kronkelende straten veranderen donderdag 1 november van 12.00-17.00 uur in een intieme setting, klassieke klanken klinken door de winkelstraten en een route van levende standbeelden vormt zich door de binnenstad. Tijd om te genieten van de gezelligste periode van het jaar!

Vierde keer op rij
Het is alweer de vierde winter dat het evenement Inspired Shopping plaatsvindt. De dag waarop de buurlanden een dagje vrij hebben en de Sittardse kwaliteiten extra benadrukt worden. Gezelligheid en een intieme sfeer, dat is waar Sittard voor staat en dat is wat van deze dag verwacht mag worden. De ondernemers pakken flink uit. Heerlijke hapjes worden uitgedeeld, lampionnen verlichten het straatbeeld en livemuziek klinkt op diverse locaties in de binnenstad.

Sittard pakt uit!
Het wordt pas echt feestelijk als de bezoekers meer dan €100,- besteden bij een van de horeca- of winkelierszaken. Tijdens deze dag mag namelijk iedere bezoeker die meer dan €100,- besteedt een gratis cadeau uitpakken. Op vertoon van de aankoopbewijzen mag er een sprankelend cadeau uitgezocht worden. En dan zijn de echte feestdagen nog niet eens begonnen! (De gratis cadeaus worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt) 

Starende stillevens
Is het nu een écht standbeeld of toch niet? De starende stillevens zijn het bewonderen meer dan waard. De living statues zullen op diverse plekken in het historische hart van Sittard te vinden zijn. Mysterieuze, intrigerende en humoristische figuren staan klaar om het publiek te verrassen. Komische acts voor jong en oud!

Da’s boffen!
Wat past er nu beter bij de winterse periode dan de geur van heerlijk versgebakken poffertjes. Tijdens Inspired Shopping ruik je deze zoete lekkernij al van verre. Op de Limbrichterstraat kunnen bezoekers genieten van een gratis portie!

Sfeervol shoppen
De historische binnenstad biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijk dagje winkelen. Zo ook tijdens Inspired Shopping. Al lopend door de sfeervolle straten van Sittard ontdek je een combinatie aan landelijke winkelketens en een divers aanbod aan unieke adresjes (meer dan 100 stuks!). Net zoals iedere donderdag, zal ook donderdag 1 november een bruisende weekmarkt voor je klaarstaan. Struin vanuit de eeuwenoude Markt richting de Nieuwstraat en Rosmolenstraat langs de tientallen marktkramen. De winkels zijn donderdag 1 november van 10.00-21.00 uur geopend. De weekmarkt vindt iedere donderdag plaats van 8.00-13.00 uur.

Inspired Shopping
Wanneer: Donderdag 1 november 2018
Waar: Binnenstad Sittard
Tijdstip: 12.00-17.00 uur
Overig: Gratis toegang

Inspired Shopping Sittard

Ontdek ook de volgende activiteiten en nieuwe zaken in Sittard:

>> Oktober in Sittard

>> Hotspot: Restaurant Apotheek
>> Maak kennis met Kattencafé Bie Moes