Intocht Drie Koningen

Intocht Drie Koningen

Het laatste weekend van Wèntjerdruim staat volledig in het teken van de Drie Koningen. Op zaterdag 5 januari komen de Drie Koningen aan in Sittard en gaan op zoek naar de kerststal om hun geschenken aan te reiken. Op 6 januari bereiken de Drie Koningen de levende kerststal op de Markt en is iedereen van harte welkom om deze feestelijke viering tussen 14.30-15.30 uur live te aanschouwen. 

Kom met het hele gezin naar de feestelijke viering van de Drie Koningen!
Drie weken lang is een gigantische kerststal het middelpunt van het eeuwenoude marktplein in Sittard. Het weekend van 5 en 6 januari betreft het laatste weekend van Wèntjerdruim en is daarmee ook het laatste moment waarop bezoekers de levende kerststal kunnen bewonderen.

Als slotstuk van het Kerstverhaal komen de Drie Koningen 5 januari aan in Sittard om op zoek te gaan naar de kerststal en hun geschenken aan te reiken. Op zondag 6 januari bereiken de Drie Koningen daadwerkelijk de levende kerststal en zal er een feestelijke viering op de Markt plaatsvinden. Het verhaal van deze Bijbelse gebeurtenis waarbij de Wijzen uit het Oosten de ster volgen naar baby Jezus om hem cadeaus te brengen zal 6 januari door een verteller gebracht worden. Samen met alle bezoekers worden de Drie Koningen welkom geheten bij de levende kerststal. Caspar, Melchior en Balthasar worden tijdens de intocht vergezeld door een hele stoet aan schapen, kamelen, lama's en andere dieren. Kom met het hele gezin naar Sittard om deze feestelijke gebeurtenis live te aanschouwen. Voor de kids staat er een lekkere traktatie klaar. De drie kinderen die deze dag volgens traditie de boon vinden, worden als de Drie Mini Koningen in het zonnetje gezet. Uiteraard staat hier ook een leuke verrassing tegenover. 

Intocht Drie Koningen

  • 14.30-15.30 uur
  • Marktplein Sittard
  • Live schouwspel inclusief verteller
  • Drie Koningen: Caspar, Melchior en Balthasar
  • Heel veel dieren: schapen, kamelen, lama's en meer
  • Lekkere traktatie voor de kids
  • Zoektocht naar de 'traditionele boon' waarbij drie kinderen als Mini Koningen in het zonnetje worden gezet

14.30-15.30 uur: Intocht Drie Koningen Sittard