Intocht van de Kerstman in Sittard

Intocht van de Kerstman in Sittard

Hohoho, santa komt naar Sittard! Woensdag 18 december is de openingsdag van Wèntjerdruim. Dit gaan we feestelijk vieren met de Intocht van de Kerstman. Om 14.00 uur vertrekt de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf vanaf het Station in Sittard. In een betoverende parade vervolgen ze hun route samen met vele winterse figuren en alle aanwezige kids richting de Markt. Daarna zal hij zijn intrede nemen in het Huis van de Kerstman, waar hij van 18 t/m 23 december in zal verblijven. Net zoals vorig jaar zal het Gruizenkerkje fungeren als het knusse Huis van de Kerstman, boordevol gratis activiteiten!

Huis van de Kerstman
Na het grote succes van vorig jaar, zal de Kerstman en zijn vriendelijke Kerstelf van 18 t/m 23 december verblijven in Sittard. Hij zit lekker warm en knus in zijn tijdelijke huis, het Gruizenkerkje (Gruizenstraat 3, Sittard). Kinderen kunnen hier gratis de Kerstman bezoeken, met hem op de foto en even een praatje maken. Het Huis van de Kerstman is meer dan dat, het is een sprookjesachtig huis waar kids spellen kunnen spelen, winterse knutselwerken maken en kerstwensen mogen schrijven. Eén van de ingezonden kerstwensen zal zelfs werkelijkheid worden. Het Huis van de Kerstman is iedere dag open van 13.00-17.00 uur. 

Wèntjerdruim
De komst van de Kerstman is niet het enige wat er gedurende de kerstperiode staat te gebeuren in Sittard. Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de historische binnenstad van Sittard omgetoverd tot een winterse droomwereld: Wèntjerdruim. Van 18 december t/m 5 januari worden diverse winterse activiteiten georganiseerd die zorgen voor een ware kerstervaring. Zo staat er drie weken lang een gigantische levende kerststal met veel bijzondere dieren, is er een overdekte schaatsbaan, kerstcircus en loopt er feestelijk straattheater door de binnenstad. Het winterevent wordt afgesloten met de viering van de Drie Koningen. Bekijk het volledige Wèntjerdruim programma!

Kerstshoppen
Tijdens de decembermaand in Sittard zijn er extra koopmomenten ingericht. Bekijk hier het overzicht van de openingstijden in december. Veel kerst-shopplezier gewenst!

Kom 18 december de Kerstman welkom heten in Sittard!