Januari in Sittard

Januari in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. Ga er ook de laatste dagen van de Kerstvakantie nog op uit. Aanschouw live de intocht van de Drie Koningen, ontdek culinaire parels tijdens de Amusetocht of maak kennis met de verhalen van 18 markante Sittardenaren. Beleef januari in Sittard!Gratis rondleiding Geheime Tuinen

5 januari om 11.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 5 januari is weer de eerste wandeling van het nieuwe jaar. Om 11.30 uur stipt vertrekt de wandeling vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere gaat door een aantal geheime stadstuinen. De themawandeling van deze maand is gericht op de Geheime Tuin: De Hoeve Lahrhof, een grote pachthoeve dat in de Middeleeuwen tot aan de Franse tijd afhankelijk was van het Kasteel van Born. 

>> Lees meer over de Geheime Tuinen


Intocht Drie Koningen
6 januari

Gedurende de Wèntjerdruim periode is een gigantische kerststal het middelpunt van het eeuwenoude marktplein in Sittard. Geheel in lijn met het Kerstverhaal komen op zondag 6 januari de Drie Koningen inclusief kamelen, schapen, lama's en nog veel meer dieren aan op de markt. Op deze dag wordt de Bijbelse gebeurtenis herdacht waarbij de Wijzen uit het Oosten de ster volgen naar baby Jezus om hem cadeaus te brengen. Kom 6 januari naar Sittard om deze gebeurtenis live te aanschouwen. Voor de kids staat er een lekkere traktatie klaar. Het kind dat deze dag volgens traditie de boon vindt, ontvang een leuke verrassing. 

www.wentjerdruim.nl


Amusetocht Sittard
t/m 6 januari 

Ervaar diverse culinaire pareltjes in de historische binnenstad van Sittard door deel te nemen aan de Amusetocht. T/m 6 januari kunnen bezoekers een selectie maken uit diverse horecagelegenheden en daarmee een eigen routing bepalen. Om Sittard te beleven adviseert de organisatie iedereen om 4 à 5 locaties te bezoeken tijdens de Amusetocht Sittard. De deelnemende locaties zijn: Wine & Dine de Limbourg, Ich & Dich, De Vief Heringe, Café Schtad Zitterd, Café Dwaesj, Hotel Merici en Kafee de Kup. De kosten van deelname zijn €2,50 per persoon per locatie. 

>> Tickets Amusetocht Sittard


Nominatie Beste Tweewielerwinkel

Giant Store Sittard-Geleen

Eigenaar Ron Mohren mag trots zijn op z'n team. Giant Store Sittard-Geleen is namelijk genomineerd voor de titel 'Beste Tweewielerwinkel 2019'. De winkel mag zich hiermee tot de 25 beste wielerzaken van Nederland rekenen. Een geweldige prestatie. Dit jaar worden de zaken niet langer door consumenten aangedragen, maar zal een onafhankelijke jury o.a. door de inzet van mystery guests tot de jaarlijkse ranking komen. 

Giant Store Sittard-Geleen
Putstraat 6-8, Sittard


Gratis proeflessen Zen.nl
5 en 7 januari

Stond 2018 in het teken van een overvolle agenda? Werd de drukte je af en toe te veel? Neem dan voor het nieuwe jaar de juiste stappen om meer rust te ervaren en inzicht te ontwikkelen. De meditatie methode van Zen.nl biedt hierbij een uitkomst. Sinds 1 november wordt de vestiging Zen.nl Sittard-Geleen geleid door Jeanine Braat. Door de zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Maak kennis met deze vorm van ontspanning én met de nieuwe eigenaresse Jeanine door op 5 of 7 januari deel te nemen aan een van de gratis proeflessen.

>> Klik hier voor meer informatie


Limburgs Kerstcircus
t/m 6 januari

Tijdens de laatste dagen van de kerstvakantie is een bezoekje aan het Limburgs Kerstcircus een perfect uitje met het hele gezin. De familie Freiwald heeft ook dit jaar weer een geheel nieuwe show samengesteld. Een ruim twee uur durende show vol internationale artiesten waaronder winnaars van de Bronzen Clown tijdens het Circus Festival van Monte Carlo. Spanning en sensatie, clowns en uiteraard prachtige dieren. Het Limburgs Kerstcircus vindt plaats in een heerlijk verwarmde tent op de Haspelsestraat in Sittard. 

www.limburgskerstcircus.nl 


SALE, SALE, SALE

hele maand januari

Hét moment waarop we allen zolang hebben gewacht... De sale is volop van start gegaan. Zo ook bij VONJAxl in Sittard. De damesmodezaak maakt plaats voor de nieuwe collecties en ruimt de wintercollectie op met de actie 2 halen = 1 betalen. Op de jassen zit zelfs een korting van 40%. Sla je slag! 

VONJAxl
Haspelsestraat 8, Sittard


Expositie: Luuj van Zitterd
t/m 13 januari

Ontdek het verhaal van de gewone ‘Sittardenaar’ bij de openingstentoonstelling van het Erfgoedcentrum: Luuj van Zitterd. Amateurfotografen Ria Cox en Marion Willemsen maakten portretten van 18 markante Sittardenaren. De levensverhalen, zowel in het Nederlands als in het Zittesj, vormen samen met een aantal persoonlijke objecten de basis voor deze tentoonstelling.

>> Ontdek meer over de expositie


Jubileum Ontbijt Anytime Fitness

19 januari

Ooit begonnen als één van de eerste sportscholen in de regio, nu 25 jaar later mag het zich tot de grootste sportscholen van de regio rekenen: Life Style/Anytime Fitness. Een prestatie van formaat. Dit ondanks de flink toegenomen concurrentie. Om deze prestatie op een gepaste manier te vieren organiseert Anytime Fitness een jubileum ontbijt voor alle leden én oud-leden.

>> Aanmelden Jubileum Ontbijt 

T/m 6 januari: Levende Kerststal

Wèntjerdruim 2018