Juli in Sittard

Juli in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. In juli profiteer je van fikse kortingen tijdens de sale-periode, ontdek je een nieuwe fashion boutique en twee speciale Escape Rooms!  Bekijk ook onze tips voor zomers genieten in Sittard!

 

 


Nieuw bij Personal Fitness Sittard

Fysiotherapie Savelkoul

Vanaf 1 juli zal Fysiotherapie Savelkoul zijn intrek doen bij de Personal Fitness Sittard gelegen aan de Rijksweg Noord. Nadat Etienne Savelkoul in 2013 afstudeerde aan de driejarige Master of Science, opleiding Manuele Therapie, startte hij in 2014 zijn eigen praktijk. Zijn affiniteit ligt vooral bij wervelkolom gerelateerde problematiek. Hij is erg vaardig in sportrevalidaties en voor senioren wordt er valtraining en valpreventie aangeboden. 

Personal Fitness Sittard
Rijksweg Noord 5, Sittard


Gratis rondleiding Geheime Tuinen

6 juli om 10.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Vanaf zaterdag 6 juli starten de wandelingen om 10.30 uur in plaats van 11.30 uur. Verzamelen bij de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere gaat door een aantal geheime stadstuinen. 

>> Lees meer over de Geheime Tuinen


VVV Stadswandeling met gids

10, 13, 20 en 27 juli om 14.00 uur

Leer Sittard écht kennen middels de VVV Stadswandeling onder leiding van een enthousiaste gids. Sittard is de op één na oudste stad van Limburg en één van de oudste steden van Nederland. Maak 10, 13, 20 of 27 juli kennis met de rijke geschiedenis en loop langs de prachtige Basiliek, de stadswallen en Fort Sanderbout. Raak in de ban van de verhalen van prominente stadsfiguren en sluit de wandeling af bij een van de gastvrije terrassen op het historische marktplein. De stadswandeling is voorafgaand te boeken voor €4,50 p.p. Boek het ticket via onderstaande link. 

>> Ticket VVV Stadswandeling


Zomers genieten in Sittard
Ontdek onze tips!

Het is bijna onmogelijk... Maar voor degene die het zijn ontgaan: de zomer is gearriveerd! Tijd om te genieten van onze vrije uurtjes of welverdiende vakantie. Van zonovergoten terrasjes en gratis evenementen tot 60 spannende minuten in een escaperoom. Laat je inspireren door onze zomerse tips voor dagje uit in Sittard.

>> Tips om zomers te genieten!


Nieuw! Complete Fashion Boutique

Sinds kort geopend in Sittard

Je wordt er hebberig van. Dat is het gevoel wat opduikt wanneer je deze nieuwe fashion boutique binnenloopt. Fris, hip en jong zijn de woorden die deze nieuwe damesmode winkel omschrijven. Wekelijks tref je hier nieuwe rokjes, jumpsuits, spijkerjasje en andere fashion-items aan. Deze nieuwe aanwinst voor Sittard is gelegen in het Winkelcentrum Den Tempel. 

Complete Fashion Boutique
Gruizenstraat 30, Sittard


Twee nieuwe VR Escape Rooms!
Vanaf juli bij Escape Centrum Limburg

Een echte escape room fan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ontsnap aan de werkelijkheid en stap midden in een fantasy-wereld door middel van de twee nieuwe VR Escape Rooms bij Escape Centrum Limburg in Sittard. Je leest het goed... De Escape Rooms worden volledig in Virtual Reality gespeeld! Ga terug naar het jaar 1928 waar je op zoek bent naar de gigantische piramide van Nebka of beleef avonturen in het oude Griekenland in 445 B.C. waar filosofen, meedogenloze goden en doodbelovende orakels pal voor je neus staan. 

>> Reserveer nu je VR Escape Room


Elke zondag winkelen in Sittard

12.00-17.00 uur

De zondagen in de historische binnenstad van Sittard zijn sinds april dit jaar nóg leuker. Winkeliers zijn gestart met een koopzondagen pilot waarbij winkels iedere zondag geopend zijn tussen 12.00-17.00 uur. De pilot duurt van april t/m december 2019. Inmiddels hebben zich ruim 70 winkels aangesloten bij de wekelijkse zondagsopenstelling. Bekijk via onderstaande link welke winkels iedere zondag open zijn en welke winkels de laatste zondag van de maand open zijn.

>> Koopzondagen in Sittard


Pop-up Florist bij Joy Fashion Furniture

25 t/m 28 juli

Een nieuw concept, overgewaaid uit Amsterdam, komt enkele dagen naar Sittard. De pop-up bloemenwinkel door Jonas De Vestel, ook wel bekend als bloemist van de Hollands Next Top Model finale 2018. Van opdrachten over de hele wereld is hij 25 t/m 28 juli in Sittard te vinden bij Joy Fashion Furniture. Ga jij ook voor zo'n gaaf boeket?

Joy Fashion Furniture
Misboekstraat 10, Sittard


De sale is begonnen

Hele maand juli

Zodra de maand juli in zicht is weet je hoe laat het is: de sale gaat van start! De etalages kleuren rood en de letters SALE vormen een terugkomend gegeven in de Sittardse winkelstraten. Tijd om te shoppen met flinke kortingen. Bekijk via onderstaande link het winkelaanbod in Sittard.

>> Winkelaanbod Sittard