Juni in Sittard

Juni in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. Uitblinkers in de maand juni zijn de o-zo-heerlijke zomerse festivals. Van de gezellige proeverij Zitterd op 't Menu en Sjtoere Manne Daag tot hét kinderfestival van Sittard en het Barockfestival. Ook het Geheime Tuinen Festival mag zeer zeker niet in het rijtje ontbreken. We hebben weer genoeg om naar uit te kijken deze maand!


Gratis rondleiding Geheime Tuinen

1 juni om 11.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 1 juni vertrekt de wandeling om 11.30 uur stipt vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere gaat door een aantal geheime stadstuinen. De themawandeling van deze maand heeft als titel 'Trots op Sittard'. Hoewel het onmogelijk is om in één wandeling alle highlights te bezichtigen, wordt er tijdens deze wandeling een begin gemaakt met het bewonderen van diverse bijzondere plekken in Sittard. Plekken waar men trots op mag zijn!

>> Lees meer over de Geheime Tuinen


Nieuw in Sittard: Jack & Jones
6 juni opening

Pal naast de nieuwe H&M gaan donderdag 6 juni de deuren van de herenmodezaak Jack & Jones open. Het is niet voor het eerst dat deze modeketen een winkel in Sittard vestigde. Na enkele jaren afwezig te zijn geweest in de winkelstraten komt hier in juni weer verandering in. Voor studenten is het extra leuk shoppen bij Jack & Jones. Studenten profiteren hier namelijk altijd van 20% korting. Vraag bij de kassa hoe je gebruik maakt van deze studentenstatus. 

>> Ontdek andere nieuwe zaken bij winkelcentrum Den Tempel


Koffers- en Schooltassen Event
14-15 juni en 28-30 juni

Winckers-Lamberti, de specialist in lederwaren en reisartikelen, heeft in de maand juni maar liefst twee events op de agenda staan. Op 14 en 15 juni wordt tijdens het Kofferevent het merk 'Line' in het zonnetje gezet met diverse aanbiedingen. Twee weken later staan van 28 t/m 30 juni de schooltassen van diverse merken centraal tijdens het Schooltassen-event. Klanten ontvangen bij aankoop gratis gadgets of maken gebruik van aantrekkelijke kortingen. 

Winckers-Lamberti
Steenweg 37


Sjtoere Manne Daag
15 juni van 12.00-17.00 uur

Eén hele dag speciaal voor de man! Daags voor Vaderdag is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. Geniet van een programma bomvol gratis activiteiten. Aanschouw zaterdag 15 juni het touwtrektoernooi, ontmoet de Politie en stap in een échte Politiebus, beleef de virtuele wereld in een van de VR Racing Playseats, bewonder stoere legerauto's, neem een kijkje in de stadsbrouwerij en doe mee aan de pubquiz, ga met pap op de foto en geniet van de BBQ- en muziekroute. Kortom, een en al spektakel voor de grote én kleine man!

>> Programma Sjtoere Manne Daag


VVV Stadswandeling met gids
15 en 22 juni om 14.00 uur

Leer Sittard écht kennen middels de VVV Stadswandeling onder leiding van een enthousiaste gids. Sittard is de op één na oudste stad van Limburg en één van de oudste steden van Nederland. Maak 15 en 22 juni kennis met de rijke geschiedenis en loop langs de prachtige Basiliek, de stadswallen en Fort Sanderbout. Raak in de ban van de verhalen van prominente stadsfiguren en sluit de wandeling af bij een van de gastvrije terrassen op het historische marktplein. De stadswandeling is voorafgaand te boeken voor €4,50 p.p. Boek het ticket via onderstaande link. 

>> Ticket VVV Stadswandeling


Zitterd op 't Menu

16 juni van 12.00-18.00 uur

Vaderdag staat dit jaar in het teken van de gezellige proeverij: Zitterd op 't Menu! Zondag 16 juni presenteren Sittardse horecazaken zich met de lekkerste hapjes en drankjes. Omringd door gastvrije terrasjes wordt midden op het historische marktplein een intieme setting van foodtrucks en marktkraampjes gecreëerd. Er wordt niet alleen voor de inwendige mens gezorgd. Een BBQ-wedstrijd, de 'Lekkerste Burger van Sittard Verkiezing' en diverse activiteiten voor de kids bieden een totaal uitje voor het hele gezin. 

Zitterd op 't Menu


Ik ga op vakantie en neem mee...
Zomerspecials bij Bristol

De zomervakantie staat bijna voor de deur en daar is Bristol helemaal klaar voor. De hele maand juni profiteer je bij Bristol van 20% korting op reiskoffers, opblaas- en campingartikelen. Hier shop je alles voor een geslaagde vakantie, tegen een voordelige prijs. Voor extra plezier in het zwembad ga je voor een reuze flamingo of eenhoorn, een opblaaszwembad, nieuwe bikini of beachshort. Kies je dit jaar voor een campingvakantie? Ook daarvoor ben je bij Bristol aan het juiste adres met een groot aanbod aan tenten, slaapzakken en vouwstoelen. Maak er een fantastische zomer van!

Bristol
Gruizenstraat 24


Barockfestival Sittard
19 t/m 23 juni

Maar liefst vijf dagen lang staat barok in al zijn facetten en kleuren in de spotlight. Naast ‘klassieke’ barokmuziek worden tijdens deze editie ook onverwachte combinaties met popmuziek, dans, workshops en films gemaakt. Dit alles speelt zich af in de historische binnenstad van Sittard, dat met haar kerken, kloosters, kapellen en fraaie panden op en rondom de Markt het perfecte decor vormt voor dit festival. Highlights zijn de concerten van internationaal bekend musici zoals Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, FUSE en Hans Dulfer. Het festival wordt mogelijk gemaakt door De Domijnen, Sittard Barok en het ensemble AD MOSAM.

>> Ga naar het programmaoverzicht


Geheime Tuinen Festival
23 juni van 12.00-17.00 uur

Een intiem zomer festival waarbij je op een leuke manier kennismaakt met de prachtige Geheime Tuinen van Sittard. Zondag 23 juni genieten bezoekers op diverse unieke locaties van muziek, dans, gedichten, workshops en wandelingen. Nieuw dit jaar is de 'Hap en Stap Route' waarbij in vijf tuinen bourgondische hapjes geproefd kunnen worden. Kom tussen 12.00-17.00 uur zomers genieten op bijzondere locaties in Sittard!

>> Lees meer over het festival


Nieuw concept: LOCAL'S
Opening in juni

Deze maand nog zal het gloednieuwe concept LOCAL's in hartje Sittard haar deuren openen. Het pand kreeg de afgelopen week een nieuw kleurtje, geïnspireerd op de historische kleuren en het straatbeeld in de Limbrichterstraat. Hoe de invulling van het concept er verder uit komt te zien blijft nog even een verrassing. Wij wachten in spanning af!

LOCAL'S
Limbrichterstraat 18


Gratis kinderfestival: KènjerFest
30 juni van 12.00-17.00 uur

Na het denderende succes van vorig jaar organiseert Centrummanagement Sittard ook dit jaar hét kinderfestival van Sittard: KènjerFest. Zondag 30 juni verandert de historische binnenstad in één grote bende waarbij de kids de baas zijn. Tijdens het gratis festival worden kinderen geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan in de slingerende straten van Sittard. Met nog meer activiteiten dan vorig jaar valt er werkelijk overal iets te beleven!

>> Alles over KènjerFest


Elke zondag winkelen in Sittard

12.00-17.00 uur

De zondagen in de historische binnenstad van Sittard zijn sinds april nóg leuker. Winkeliers zijn vanaf zondag 7 april gestart met een koopzondagen pilot waarbij winkels iedere zondag geopend zijn tussen 12.00-17.00 uur. De pilot duurt van april t/m december 2019. Inmiddels hebben zich ruim 70 winkels aangesloten bij de wekelijkse zondagsopenstelling. Bekijk via onderstaande link welke winkels iedere zondag open zijn en welke winkels de laatste zondag van de maand open zijn.

>> Koopzondagen in Sittard

KènjerFest 2019!

Lees alles over KènjerFest!