KènjerFest 2019

KènjerFest 2019

Save the date! Na het denderende succes van vorig jaar organiseert Centrummanagement Sittard ook dit jaar hét kinderfestival van Sittard: KènjerFest. Zondag 30 juni verandert de historische binnenstad in één grote bende waarbij de kids de baas zijn. Tijdens het gratis festival worden kinderen geprikkeld om op ontdekkingstocht te gaan in de slingerende straten van Sittard. Werkelijk overal valt er iets te beleven!

Klim-Snoep-Speel-Dans-Spring-Game
KènjerFest staat volledig in het teken van, je raadt het al, het kind. Zondag 30 juni is de dag waarop de kids mogen klimmen-snoepen-spelen-dansen-springen-en-gamen, oftewel heerlijk kind mogen zijn. Voor de kleinste koters tot kinderen uit de bovenbouw worden er te gekke activiteiten georganiseerd. Met een programmaboekje in de hand struinen ouders met kinderen door de straten van Sittard om op ontdekkingstocht te gaan. Van racen op de BMX-baan en klauteren op de klimwand tot geschminkt worden als superheld of de hoofdrol als prinses beleven in het creatieve kindertheater. Het belooft een dag te worden om nooit te vergeten. En het mooie van alles: het kinderfestival is gratis toegankelijk.

>> Bekijk nu het hele KènjerFest programma (37 gratis activiteiten)!


Kinderburgemeester

Eén dag de baas zijn over de stad, daar droomt toch ieder kind van. Afgelopen jaar werd deze droom voor Charlotte Frusch werkelijkheid. Toen Centrummanagement Sittard in samenwerking met de basisscholen in Sittard op zoek ging naar de allereerste kinderburgemeester wist Charlotte deze eervolle titel in de wacht te slepen. Nadat ze tijdens de eerste editie van KènjerFest werd gehuldigd door de échte Burgemeester Sjraar Cox, stond haar de belangrijke taak te wachten om het evenement officieel te openen. Daarna kon ook voor haar het feest beginnen. Samen met haar familie en beste vriendin werd ze volledig in de watten gelegd. Ze ontving een gigantische KènjerFest-goodiebag en mocht net als alle kinderen de rest van de middag deelnemen aan alle te gekke activiteiten. 

Ook in 2019 gaat Centrummanagement Sittard op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Leerlingen uit groep 6 krijgen middels een opdracht de kans hiervoor in aanmerking te komen. Nadat de organisatie een eerste selectie heeft gemaakt, zal Burgemeester Cox de nieuwe kinderburgemeester van Sittard uitkiezen. 

>> Lees nu wie dit jaar de Burgemeester voor één dag is geworden!

KènjerFest Sittard

Wanneer: Zondag 30 juni 2019
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Centrum Sittard
Overig: Gratis toegang

Hét kinderfestival van Sittard!

Programma KènjerFest 2019