Koningsdag in Sittard

Koningsdag in Sittard

Eén groot feest voor jong en oud! Dat is wat je kan verwachten van Koningsdag 2019! Het Oranjecomité is er ook dit jaar weer in geslaagd een te gek programma samen te stellen. Van een vrijmarkt, kunstmarkt en een Koningsdag Braderie door de winkelstraten tot een feestelijke stoet en diverse muziek- en dansoptredens. Nieuw dit jaar is de Koningsrun. Een hardloopparcours dwars door de historische binnenstad. De kleurrijkste dag van het jaar wordt afgesloten met een optreden van van de crème de la crème in de korpswereld. Het programma vindt plaats op zaterdag 27 april van 10.00-20.30 uur in de binnenstad van Sittard.

Programma Koningsdag Sittard 2019

Koningsdag Braderie | 10.00-17.00 uur
Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag en dat laten de Sittardse winkeliers niet onopgemerkt voorbij gaan. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de winkels geopend van 10.00-17.00 uur én pakken ze uit met een heuse Koningsdag Braderie. Tientallen kramen worden voor de winkelpuien geplaatst, bergen koopjes worden geselecteerd en de jacht op nieuwe aanwinsten kan geopend worden. 

Kunstmarkt en vrijmarkt | 10.00-17.00 uur
Onder grote belangstelling start om 10:00 uur in de Putstraat de vrijmarkt en op de Oude Markt de kunstmarkt. Op de gezellige kunstmarkt laten plaatselijke en landelijke amateurkunstenaars zien welke mooie stukken ze in de wintermaanden hebben gemaakt. Voor de vrijmarkt hoeft men zich niet aan te melden; wie het eerst komt heeft de beste plaats.

Oecumenische dankdienst | 11:00-11:45 uur
De viering van Koningsdag op zaterdag 27 april begint traditioneel om 11:00 uur met een feestelijke muzikale oecumenische dienst in de St. Petruskerk in Sittard. In het bijzonder zijn hiervoor de (oud)gedecoreerden en hun naasten uitgenodigd, maar ook iedereen die zich betrokken voelt bij Koningsdag is van harte welkom. Harmonie St. Joseph en mannenkoor Si- tard zorgen voor de muzikale omlijsting.

Feestelijke stoet en ceremonie protocollaire | 11:45-12:15 uur
Aansluitend aan de oecumenische dienst vertrekt een feestelijke stoet met alle gedecoreerden naar het Mariapark en wordt de nationale vlag gehesen door Stadsschutterij Sint Rosa en het Wilhelmus gezongen, waarna Burgemeester Cox en de voorzitter van Oranjecomité Sittard de aanwezigen toespreken. 

Ontvangst (oud-)gedecoreerden | 12.15-13.00 uur
Nadat de vlag is gehesen en het Wilhelmus is gezongen vindt in het Mariapark de ontvangst van de gedecoreerden van dit jaar en voorgaande jaren plaats onder het genot van de traditionele oranjebitter. Het ochtendprogramma is een bijzondere feestelijke ervaring. Een bezoek is echt aan te raden.

Koningsdans | 13.30-17.30 uur
Op de Markt worden workshops van diverse dansscholen en acts onder leiding van regionale topcoaches gegeven. Een interactief programma vol variatie dat uitnodigt om ook zelf de dansvloer te betreden. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus op Jazz (Swentibold), Latin (Clara Lamar), Klassiek (Danzaira), Afro (Divine Dance Studio), Hiphop (On Fire), Latin (Ruby Pure Latin) en Urban (Urban Dance Factory). Onder leiding van Deborah Warmer wordt Koningsdans met alle dansgroepen om 19:15 uur afgesloten. 

Koningsrun | 14.00-16.00 uur
Nieuw dit jaar is de KoningsRun. Een sfeervolle hardloopwedstrijd voor alle niveaus door de historische binnenstad van Sittard. Het parcours door de eeuwenoude straatjes kan in verschillende kilomervarianten gelopen worden. KoningsRun Sittard start om 14:00 uur op de Paardestraat en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en AV Unitas. Deelnemen aan de Koningsrun is gratis en aanmelden kan eenvoudig via www.avunitas.nl.

Zaate Hermenie de Roepoepers | 18.00-19.00 uur
Muzikale gezelligheid op de Markt

Optreden wereldkampioen showkorps | 19.30-20.30 uur
De crème de la crème in de korpswereld, voormalig wereldkampioen Exempel uit Den Bosch, zorgt voor een spectaculair optreden op het historisch Marktplein. 

Parkfestival | 10.00-18.00 uur 
De Koningsdagactiviteiten in de binnenstad kunnen gecombineerd worden met een bezoek aan het Parkfestival in Sittard. In het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg is het de hele dag feest voor de het hele gezin. Lees meer op www.parkfestivalsittard.nl.