Maquette tentoonstelling

Maquette tentoonstelling markante Sittardse gebouwen

Bewonder tijdens Wèntjerdruim een prachtige maquette-collectie van markante Sittardse gebouwen. Miniaturen van o.a. het Kloosterkwartier, het voormalige Stadhuis en het vroegere Station in Sittard worden tentoongesteld op de Limbrichterstraat 30. De twee enthousiaste maquettebouwers zijn op diverse momenten aanwezig om het publiek te voorzien van een toelichting op de kleine, maar o-zo-mooie, kunstwerken. Want ja, kunstwerken zo mogen ze genoemd worden!

Urenlang hebben de twee maquettebouwers, Bert Senden en Jack Bukkems, gewerkt aan maquettes van markante Limburgse gebouwen. De prachtwerken van de twee heren zullen bij velen herinneringen doen ophalen. Wat dacht je van het Kloosterkwartier, het voormalig Stadhuis of het vroegere station van Sittard? Miniaturen van het Gruizenkerkje en het Marktplein in Sittard tot de Watertoren in Schimmert en het prachtige kasteel in Born zijn te zien bij de tentoonstelling ‘Sittard en omgeving in ‘t klein’. De maquettes zijn tijdens de Wèntjerdruim-periode (19 december t/m 6 januari) te bewonderen in de historische binnenstad van Sittard, Limbrichterstraat 30. Bekijk de openingstijden om te zien wanneer de tentoonstelling toegankelijk is en de gastheren aanwezig zullen zijn voor verdere toelichting. De tentoonstelling is een samenwerking met Centrummanagement Sittard.

Maquettebouwers
De hobby van maquettebouwer is voor zowel Bert als Jack ontstaan bij het knutselen aan modeltreinen en modelsporen. Bij Bert gaat deze hobby zelfs zo’n 40 jaar terug in de tijd. Langzamerhand kreeg modelbouwen steeds meer de aandacht en ontstond er een enorme liefde voor het modelbouwen van Limburgse gebouwen. In de loop der jaren hebben de twee een behoorlijke collectie weten neer te zetten. Naast verschillende Sittardse monumenten zijn ook andere Limburgse eyecatchers nagemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het station van Heerlen, Valkenburg en Simpelveld of het Salviuskerkje in Limbricht. Welke verhalen er achter de gebouwen schuilgaan of met welke precisie de kunstwerken zijn gemaakt zijn te achterhalen tijdens de tentoonstelling ‘Sittard en omgeving in ‘t klein’. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en uitstekend te combineren met de andere activiteiten tijdens Wèntjerdruim.

Openingstijden

  • Woensdag - 19 dec en 2 jan - 13.00-18.00 uur
  • Donderdagochtend - 20, 27 dec en 3 jan - 10.00-12.00 uur
  • Donderdagavond - 20, 27 dec en 3 jan - 18.00-21.00 uur
  • Zaterdag - 22, 29 dec en 5 jan - 10.00-17.00 uur
  • Zondag - 23, 30 dec en 6 jan - 12.00-17.00 uur

Wèntjerdruim Sittard

Wèntjerdruim 2018