Mei in Sittard

Mei in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. In mei zetten we onze moeders in het zonnetje tijdens 'Alles veur de mam', maak je tijdens een VVV stadswandeling kennis met de rijke historie van Sittard en eindigen we de maand met het gezellige foodfestival Foodstock. Ook de ondernemers zitten deze maand niet stil: lezingen van bekende schrijvers, een fashion- en sierraden event en een Frans Café worden op poten gezet. Ontdek het in Sittard!

 


VVV Stadswandeling met gids
4 mei om 14.00 uur

Leer Sittard écht kennen middels de VVV Stadswandeling onder leiding van een enthousiaste gids. Sittard is de op één na oudste stad van Limburg en één van de oudste steden van Nederland. Maak zaterdag 4 mei kennis met de rijke geschiedenis en loop langs de prachtige Basiliek, de stadswallen en Fort Sanderbout. Raak in de ban van de verhalen van prominente stadsfiguren en sluit de wandeling af bij een van de gastvrije terrassen op het historische marktplein. De stadswandeling is voorafgaand te boeken voor €4,50 p.p. Boek het ticket via onderstaande link. 

>> Ticket VVV Stadswandeling


Stel je eigen sieraad samen
4 mei van 10.00-17.00 uur

Zaterdag 4 mei maak je bij VONJAxl kennis met het voor Nederland nieuwe sieradenmerk 'Julies-Jewels'. In Zwitserland en de Canarische Eilanden heeft dit merk al een exclusieve naam opgebouwd met zijn bijzondere en toch betaalbare ontwerpen. Er wordt gebruik gemaakt van de beste leersoorten, Swarovski elementen en hoogwaardig RVS. De sieraden van Julies-Jewels worden volledig op maat gemaakt. Zo maak je 4 mei niet alleen kennis met de Nederlandse designer en eigenaar Julie, maar stel je ook geheel naar wens je eigen sieraad samen. Maak gebruik van deze unieke kans door je favoriete materialen uit te kiezen en diezelfde dag nog je armband of ketting in ontvangst te nemen. 

VONJAxl
Haspelsestraat 8, Sittard


Jubileum bij COOP Vandaag 
8 mei is het feest

Het is alweer een jaar geleden dat de supermarktketen COOP Vandaag zich op het Ligneplein in Sittard vestigde. Onder het motto "Samen maken we het verschil" vieren ze samen met diverse partijen uit de Sittardse binnenstad hun eerste verjaardag. Zo worden op de Facebookpagina diverse winacties gedeeld waar zaken als Stoer en Zo, JOY Fashion Furniture, Boekhandel Krings en Centerpocket aan meewerken. Hou de pagina in de gaten en maak naast een COOP verjaardagspakket kans op prijzen van bovenstaande zaken uit Sittard. Wij wensen de centraal gelegen supermarkt alvast een fijne verjaardag toe!

>> Blijf op de hoogte van alle acties


Urban Dance Factory valt in de prijzen!
Maar liefst 7 gouden medailles

Onlangs is Urban Dance Factory in meerdere categorieën Nederlands én Belgisch Kampioen geworden. Met maar liefst 7 gouden medailles op zak kwamen de dansers terug van het NK. Nog maar net bijgekomen van de winst, maken de dansers zich alweer op voor het EK op 10, 11 en 12 mei. Kijkend naar de behaalde medailles tijdens de afgelopen jaren, ziet ook dit kampioenschap er veelbelovend uit. Eén dansteam springt er dit jaar echt bovenuit. Door op alle gedanste wedstrijden de meeste punten van Nederland te verdienen, dragen ze nu de titel van seizoenskampioen. Wegens deze fantastische prestatie mag dit team deelnemen aan het WK in Blackpool (Engeland) waar ze strijden binnen de hoogste categorie (binnen de leeftijd 12-14 jaar). Eigenaresse, choreograaf en coach, Chantal Houben, is enorm trots op de behaalde successen! En dat mag natuurlijk ook! 

Urban Dance Factory
Gruizenstraat 2, Sittard


Frans Café bij Het Wijnstation

9 mei van 19.30-21.30 uur

Het Wijnstation heet je vanaf nu elke tweede donderdag van de maand welkom bij Bistro Francais. Het Frans Café is de plek om je voor te bereiden op je vakantie naar Frankrijk. In een vriendelijke sfeer ga je hier in gesprek met andere liefhebbers van de Franse taal. Samen ga je van drie woorden, tot tien zinnen, tot een gesprek, tot het bestellen van een kop koffie op je Franse vakantiebestemming. Donderdagavond 9 mei is de aftrap waar je kan oefenen, verbeteren én vooral een gezellige avond gaat beleven onder het genot van een drankje. Er is een vrije inloop (zonder aanmelding) en gratis toegang (consumpties voor eigen rekening). Bonne chance! 

Het Wijnstation
Molenbeekstraat 4, Sittard


Moederdagevent: Alles veur de Mam
11 mei van 12.00-17.00 uur

Hoe vaak leggen we onze moeders in de watten? Eigenlijk doen we dat veel te weinig. Alles veur de Mam in Sittard is daar een uitgelezen kans voor. Een moeder-dochter- of moeder-zoon-dag waarbij je elkaar nog eens lekker vastpakt en al lopend door de historische binnenstad geniet van alle Moederdag activiteiten. Rode rozen, persoonlijke gedichtjes, optredens van de band Hard2Get, zoete lekkernijen en een gratis tekening van een getalenteerde karikaturist. Sittard heeft tijdens het Moederdagevent alles in huis om de mam lekker te vertroetelen. 

>> Programma Alles veur de Mam


Nieuwe espressobar in Sittard

Generation Coffee

Sinds enkele weken tref je een nieuwe espressobar aan op de Steenweg in Sittard, genaamd Generation Coffee. De plek waar je naast koffie in alle soorten en maten ook terecht kan voor de espressomachines, accessoires en waterfiltraties. In de zaak zelf zijn diverse machines te bewonderen én is er een werkruimte gecreëerd waar koffiemachines ter plekke worden gerepareerd. De nieuwe zaak is verdeeld in diverse etages waardoor je altijd een comfortabele plek vindt voor een zakelijk overleg, studieplaats of gewoon om even lekker te koffieleuten.

Generation Coffee
Steenweg 53, Sittard


Elke zondag winkelen in Sittard

12.00-17.00 uur

De zondagen in de historische binnenstad van Sittard zijn sinds enkele weken nóg leuker. Winkeliers zijn vanaf zondag 7 april gestart met een koopzondagen pilot waarbij winkels iedere zondag geopend zijn tussen 12.00-17.00 uur. De pilot duurt van april t/m december 2019. Inmiddels hebben zich ruim 70 winkels aangesloten bij de wekelijkse zondagsopenstelling. In de maand mei kun je dus zomaar op Bevrijdingsdag shoppen in Sittard, maar ook tijdens Moederdag en de laatste twee zondagen van de maand kan er gewinkeld worden. Bekijk via onderstaande link welke winkels iedere zondag open zijn en welke winkels de laatste zondag van de maand open zijn.

>> Koopzondagen in Sittard: overzicht geopende zaken


Schrijvers op bezoek

21 en 28 mei van 19.30-21.30 uur

Wist je dat er bij Boekhandel Krings regelmatig een event wordt georganiseerd? Schrijvers op bezoek, signeersessies, lezingen etc. Zo ook in de maand mei. In samenwerking met Bibliotheek De Domijnen verzorgt schrijfster Katja Kreukels dinsdag 21 mei een lezing over haar boek 'Mijn vader was priester'. Een verhaal waarbij Katja op zoek gaat naar het priesterverleden van haar vader. Eén week later is schrijver Geert Kimpen op bezoek in Sittard. Hij geeft dinsdag 28 mei een lezing over zijn nieuwe boek 'De TomTom van je ziel'. Beide lezingen vinden plaats in het Filmhuis De Domijnen. 

>> Meer informatie over de twee lezingen


Green up your life bij Cayboo!

Meer duurzaamheid in je huishouden

We moeten verduurzamen met z'n allen, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Voor je dagelijkse leven zijn er best al een hoop alternatieven beschikbaar, maar je vindt ze niet overal. Duurzamer leven is een kwestie van kiezen voor de goede producten. Cayboo helpt je graag op weg om ook in je dagelijks huishouden te kiezen voor meer duurzame varianten van producten die je normaliter gebruikt. Een aantal zijn van bamboe, maar andere ook niet. Denk hierbij o.a. aan uitwasbare make-up pads van organisch katoen, herbruikbare lunchzakjes, schoonmaakmiddelen zonder chemische toevoegingen (Marcel's Green Soap), maar natuurlijk ook aan bamboe tandenborstels en bamboe rietjes. Stapje voor stapje kun je de wereld een beetje mooier maken, beginnend in je eigen keukenkastje. 

Cayboo
Steenweg 7, Sittard


Studio Anneloes Event
23 mei van 10.00-21.00 uur

Damesmodezaak Sam + Sara is een van Sittards local heroes. Oftewel een écht uniek adresje met een perfect samengestelde collectie waarin elke vrouw zich thuis voelt. Een plek waar ze aandacht voor je hebben als je binnenkomt, waar je eerlijk en persoonlijk advies ontvangt. Een winkel waar kledingmerk 'Studio Anneloes' zich helemaal in kan vinden. Niet voor niets dat er 23 mei een Studio Anneloes Event plaatsvindt bij Sam + Sara. Je vindt hier de mooiste items van de zomercollectie, wordt hier de hele dag door in de watten gelegd met bubbles, bites en goodiebags. Tussen 12.00 en 16.00 uur is er zelfs een styliste aanwezig. Genoeg redenen om dit event niet over te slaan. 

Sam + Sara
Molenbeekstraat 5, Sittard


Foodstock Festival Sittard

30 mei t/m 2 juni

Food en festival liefhebbers, eat your heart out! Het gezellige foodfestival Foodstock trekt door heel Nederland en komt in het weekend van 30 mei t/m 2 juni naar Sittard. Het Maaslandpark vormt het decor van een gigantisch openlucht restaurant. Wat kun je verwachten? Tientallen foodtrucks, een fantastische muziekprogrammering, een kinderdorp en voldoende ruimte voor ontspanning. Een gratis toegankelijk festival voor alle leeftijden!

>> Meer info