Route vol Verwondering

Een prachtige fietstocht van 100 kilometer langs de mooiste plekjes in Zuid-Limburg

Op donderdag 14 april is de Route vol Verwondering gepresenteerd. Wat deze route anders maakt is dat je naast de unieke natuur(gebieden) in de Grensmaasvallei, ook kennis maakt met de cultuur die tot leven komt via je smartphone op de verwonderplekken. De verwonderplekken nodigen uit tot rust en bezinning met de audiovisuele 360-gradentours waarmee je kunt binnenkijken en luisteren.

 

Over de route

De ‘Route vol Verwondering’ is in totaal 100km, die verdeeld is in twee lussen van ieder 50km die met elkaar verbonden zijn. De noordlus gaat door de gemeente Echt-Susteren en Sittard-Geleen, de zuidlus door Beek, Sittard-Geleen en Stein. De route volgt het handige fietsknooppuntensysteem. Dat betekent dat je onderweg alleen een reeks nummers hoeft te volgen. Verder is voor de route een speciale fietskaart gemaakt waarop alle verwonderplekken zijn aangeduid middels icoontjes die een directe verwijzing zijn naar een van de verhalen van de verwonderplek.  De route kun je starten bij een fietsknooppunt naar keuze en zelfs vanaf het treinstation in Beek-Elsloo, Echt, Geleen-Oost, Spaubeek, Sittard en Susteren.

 

Binnenkijken, luisteren en je verwonderen met audiovisuele 360-gradentours

Tijdens de ‘Route vol Verwondering’ kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan 30 verwonderplekken langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone. Met de 360 gradentour in o.a. kerken, kloosters en kastelen waan je je even binnen, terwijl je buiten staat met je fiets (of gewoon lekker thuis op de bank zit). Zo kun je je alsnog verwonderen over plekken waar je normaal gesproken niet (binnen)komt. Je kijkt je ogen uit en tegelijkertijd luister je naar de boeiendste verhalen middels audio- en videofragmenten. De audiotour gaat verder waar de 360 graden tour eindigt. Een meesterlijke verteller neemt je mee door en/of rondom de locatie aan de hand van verhalen. Op de verwonderplekken met 360 gradentours en audiotours kom je speciale gevelbordjes tegen met QR-codes die je kunt scannen om de tours te volgen. Vanuit thuis alvast ontdekken kan via www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering.

 

Meer informatie

Meer informatie over de ‘Route vol Verwondering’ is te vinden op www.visitzuidlimburg.nl/routevolverwondering. Of haal een gratis ‘Route vol Verwondering’ fietskaart bij een van de Visit Zuid-Limburg vestigingen. Een overzicht van alle vestigingen is te vinden op www.visitzuidlimburg.nl.