Nieuwe kinderburgemeester van Sittard bekend!

Nieuwe kinderburgemeester voor Sittard!

Volledig beduusd keken de groep 6 leerlingen van Basisschool Ophoven toen de enige echte Burgemeester Sjraar Cox hun klas dinsdagmiddag kwam binnenlopen. De verbazing sloeg al snel om in blijdschap toen bekend werd gemaakt dat hun klasgenootje, Lavinia Mbesa, de titel van ‘Burgemeester voor één dag’ van Sittard mag dragen. Lavinia neemt daarmee het stokje over van Charlotte Frusch, die vorig jaar tijdens KènjerFest tot de allereerste kinderburgemeester van Sittard werd benoemd.

Na het denderende succes van de eerste editie van KènjerFest, was het voor organisator Centrummanagement Sittard al snel duidelijk dat er een tweede editie zou volgen. Als belangrijk onderdeel van het kinderfestival ging de organisatie ook dit jaar weer van start met de zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester. Waar Charlotte Frusch vorig jaar de eerste groep 6-er was die met deze eervolle titel aan de haal ging, maakt dit jaar een nieuwe spring-in-het-veld kans om kinderburgemeester van Sittard te worden. De afgelopen weken ging Centrummanagement Sittard langs bij alle Sittardse basisscholen om de leerlingen van groep 6 uitleg te geven over het burgemeesterschap voor één dag. Middels een opdracht en aanmeldformulier konden de kids meedingen voor de titel van kinderburgemeester 2019. Na een eerste selectie was het aan burgemeester Cox om de opvolg(st)er van Charlotte te kiezen.

Lavinia Mbesa wist met haar ‘sollicitatiebrief’ naar de functie van kinderburgemeester voor één dag de echte burgemeester te overtuigen. De woorden “Ik wil de stad liever maken en ik wil dakloze mensen helpen. Kinderen en volwassenen die ziektes hebben wil ik graag helpen. Ik wil iets uitvinden wat tegen uitgezaaide kanker is en dit wil ik doen voor de stad.” werden door Cox als hartverwarmend omschreven.

Als nieuwe kinderburgemeester zal Lavinia zondag 30 juni tijdens KènjerFest de belangrijke taak op zich nemen om het evenement officieel te openen. Daarna zal de officiële huldiging door Burgemeester Cox plaatsvinden die voor één dag zijn stokje zal overdragen aan zijn jongere collega. Wanneer de ceremoniële taken erop zitten kan voor Lavinia het feest echt beginnen. Een hilarische gastheer zal zich de hele middag over Lavinia en haar familie en vrienden ontfermen en begeleiden langs de 37 te gekke KènjerFest activiteiten. De organisatie zorgt ervoor dat ze volledig in de watten worden gelegd. Als kers op de taart staat er een gigantische KènjerFest-goodiebag klaar die speciaal door Sittardse ondernemers voor haar is samengesteld.

 

KènjerFest beloofd niet alleen voor Lavinia, maar ook voor alle andere kinderen een onvergetelijke dag te worden. Zondag 30 juni staat er tussen 12.00 en 17.00 uur een programma boordevol activiteiten voor kleine én grote kinderen klaar. Het kinderfestival is gratis toegankelijk. Ontdek nu alle ins en outs over KènjerFest!