November in Sittard

November in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. In november heten we de Goedheiligman welkom in Sittard, openen twee nieuwe restaurants haar deuren, spot je levende standbeelden tijdens Inspired Shopping en wordt het cadeauseizoen officieel geopend tijdens Black Friday. Geniet van de start van de winterse dagen!

 


Opening G7 Food & Drinks
1 november 

Wanneer we het hebben over twee ervaren horecaondernemers en een prachtige locatie van historische aard, dan hebben we het over de nieuwe zaak G7 Food & Drinks in Sittard. Gelegen op Gruizenstraat 7 zal vanaf donderdag 1 november het nieuwe restaurant inclusief brasserie haar deuren openen. Het rijksmonumentale Gruizenkerkje, dat in verbinding staat met het restaurant, zal in de toekomst voor diverse festiviteiten zoals bruiloften, feesten, theater en bijeenkomsten gebruikt gaan worden.

G7 Food & Drinks
Gruizenstraat 7, Sittard


Inspired Shopping
1 november van 12.00-17.00 uur

De historische binnenstad van Sittard viert tijdens Inspired Shopping de start van de sfeervolle winterse dagen. De kronkelende straten veranderen donderdag 1 november in een intieme setting, klassieke klanken klinken door de winkelstraten en een route van levende standbeelden vormt zich door de binnenstad. Ondernemers pakken uit met een te gekke cadeau-actie en de geur van heerlijke poffertjes komt je tegemoet. Maak tijdens Inspired Shopping een wandeling door de eeuwenoude binnenstad en laat je op diverse plekken aangenaam verrassen. 

>> Ontdek alles over het evenement


Opening restaurant Carrico's
3 november

Nieuw op de Putstraat in Sittard is het Portugese Piri-piri restaurant Carrico's. Met een Portugese dame als eigenaresse mag je hier authentieke Portugese gerechten op de menukaart verwachten. Wat dacht je Bacalhau (op héél veel verschillende manieren), arroz do pato, arroz de marisco of pittige kip piri-piri. No nonsense, rechttoe rechtaan eten met heel veel smaak. Een welkome aanvulling op de dinermogelijkheden in Sittard.

Portugees Restaurant Carrico's
Putstraat 31, Sittard  


Gratis rondleiding Geheime Tuinen
3 november om 11.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen, de vaak onontdekte parels van Sittard. Zo ook zaterdag 3 november. Om 11.30 uur stipt vertrekt de wandeling vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere gaat door een aantal geheime stadstuinen. Het thema van deze maand is 'vergankelijkheid en levenslust'. Weer of geen weer, de wandelingen gaan altijd door. Sluit gerust aan en waan je door enkele vergeten plekken van de Sittardse binnenstad. 

>> Lees meer over de Geheime Tuinen


Heropening Cayboo 
3 november 

Het unieke adresje Cayboo, gespecialiseerd in bamboe producten, heeft vorm gekregen op een nieuwe locatie in de binnenstad van Sittard. Op zaterdag 3 november vieren eigenaresses Ilona en Marga de heropening van hun nieuwe winkel. En dat is niet de enige reden voor een feestelijk moment, Cayboo viert namelijk ook het tweejarige bestaan van hun fysieke winkel. Dubbelop feest dus! In de afgelopen twee jaar mochten ze een vaste klantenkring opbouwen, wisten ze een geweldige mix van bamboe producten samen te stellen én werden ze genomineerd voor de Brilliant Business award 2018 in de categorie Parel. 

Cayboo
Steenweg 7, Sittard


Actiemaand bij Personal Fitness
Hele maand november

Gedurende de hele maand november ontvang je bij Personal Fitness 10% korting op alle programma's. Tijdens Black Friday profiteer je zelfs van 20% korting. Dus, ben je op zoek naar een sportschool die je leven voorgoed verandert? Waar je écht blijvend resultaat behaald? Dan is dit het moment om samen met een mental coach aan de slag te gaan. Ga voor meer informatie naar de website of bel naar 06-63990778. 

Personal Fitness
Rijksweg Noord 5, Sittard


Knalgele Porsche bij Gijsen Optiek

Hele maand november

BAM! Daar staat ie dan, een knalgele Porsche, midden in de zaak. De medewerkers van Gijsen Optiek wachtten er al ruim vijf jaar met smart op. En niet zonder reden... Toen de winkel vijf jaar geleden werd verbouwd, werd er tijdens de ontwerpfase voldoende ruimte vrijgehouden om ooit een Porsche te kunnen plaatsen. Inmiddels vijf jaar later is het eindelijk zo ver. Hij staat er. Met de komst van de auto is ook de gehele brillencollectie van Porsche Design aangevuld, inclusief een uniek model waarvan er wereldwijd slechts 911 stuks van zijn gemaakt. Een echt collectorsitem!

Gijsen Optiek
Tempelplein 15, Sittard


Opening Kerstseizoen Rimeni Creatief
8 november 

Op donderdagavond 8 november viert Riny Keur van Rimeni Creatief de opening van het kerstseizoen in haar winkel. Onder het genot van een kop koffie of thee krijg je de gelegenheid om in de winkel rond te neuzen tussen alle kerstdecoratie en kerststukjes. Kom langs om ideeën op te doen of in te schrijven voor de kerstworkshops die de komende weken worden georganiseerd. 

Rimeni Creatief 
Rosmolenstraat 11, Sittard


Intocht van Sinterklaas

17 november om 14.00 uur

Op zaterdag 17 november zal de Sint met zijn pieten zijn intocht maken in de binnenstad van Sittard. Om 14.00 uur arriveert de Goedheiligman per trein op het Stationsplein. Hij vervolgt zijn route via de Steenweg, Ligne en Limbrichterstraat naar de historische Markt in Sittard. Hier zal hij om 15.30 uur aankomen. Op diverse locaties in de binnenstad spelen muziekgezelschappen swingende Sinterklaasmuziek en trakteert Swentibold het publiek op spectaculaire acts. 

>> Meer over de Sinterklaas Intocht


Verlich de Bènnesjtad
Start in november

De donkere dagen zijn op komst. Ongezellig? Helemaal niet! Sittard zorgt voor een sfeervolle binnenstad. Vanaf donderdag 1 november sieren meters lange guirlandes en duizenden lampjes de Sittardse winkelstraten. Niet alleen de kerstverlichting zorgt voor gezelligheid, ook de winkeliers dragen een steentje bij aan deze knusse winterperiode. Tientallen winkeliers hebben hun beste beentje voorgezet en gezorgd voor een feestelijke én vooral verlichte etalage. Etalages die ook na de winkelopeningstijden verlicht zullen zijn. Zo zorgen de ondernemers niet alleen voor een sfeervolle, maar ook voor een veilige binnenstad.  

>> Project: Verlich de Bènnesjtad


Black Friday in Sittard
23 november van 10.00-18.00 uur

Pak die agenda's maar bij de hand, want Black Friday staat weer bijna voor de deur. Dé dag om te profiteren van top aanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard committeren steeds meer winkels zich aan deze koopjesdag. Black Friday vindt dit jaar plaats op 23 november en wordt gezien als de aftrap van het cadeauseizoen.

>> Bekijk de deelnemende zaken


Koopzondag
25 november van 12.00-17.00 uur

De laatste zondag van de maand openen de winkels in Sittard haar deuren. Tijd om alvast een start te maken met de zoektocht naar dat ene perfect cadeau of een heerlijke winteroutfit. Combineer een middag winkelen met een bezoekje aan een van de verwarmde terrassen of knusse horecazaken. Bekijk het winkel- en horeca aanbod en kies op voorhand alvast de leukste plekjes uit. 

>> Winkel- en horeca aanbod