September in Sittard

September in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. Ga in september op koopjesjacht, doe inspiratie op tijdens modeshows van VONJAxl en Lederhosenland, spot prachtige klassieke auto's en neem plaats op de bank tijdens de opening van het culturele seizoen. 

 


Heropening SNS Sittard
1 september van 11.00-17.00 uur

Vanaf 1 september is er een nieuw aanspreekpunt in de SNS winkels in Sittard en Geleen. De ervaren hypothecair planners, Nagima Akhlifi en Léon Pluijmen, zijn het nieuwe gezicht én de nieuwe directieleden. SNS Verbindt, dat is precies waar deze twee voor staan. Lokaal betrokken met intensieve aandacht voor hun klanten. Wil je een keer kennismaken? Schroom niet en loop gerust een keer binnen. Kom je op 1 september tijdens de feestelijke heropening, dan ontvang je zomaar een leuke goodiebag. Doe ook zeker mee aan het wervelwindspel en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €75,-. 

SNS Bank Sittard
Rosmolenstraat 30, Sittard


Outlet Shopping Day

1 september van 10.00-17.00 uur

Koopjesjagers opgelet, tijdens Outlet Shopping Day is het tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen. De Sittardse ondernemers pakken flink uit tijdens Outlet Shopping Day. Doe je deze dag een aankoop bij een van de deelnemende zaken, dan mag je een duik nemen in de gigantische ballenbak boordevol leuke, gekke en verrassende prijsjes. De ballenbak staat dit jaar op het Tempelplein. Veel shop plezier! 

>> Lees meer over Outlet Shopping Day


Sittard Klassiek
2 september van 10.00-18.00 uur

Zondagochtend stroomt de historische markt in Sittard weer vol met prachtige klassiekers. Auto's uit het tijdbeeld van voor 1970. Het is alweer de 26e editie van de toertocht voor klassieke auto's: Sittard Klassiek. Niet alleen leuk voor de deelnemers aan de jaarlijkse toertocht, ook voor autoliefhebbers die een kijkje willen nemen. 

>> Meer info over Sittard KlassiekStudentenintro: Welkom Festival
5 september van 16.00-22.00 uur

Speciaal voor de Sittardse student vindt woensdag 5 september het Welkom Festival plaats op het Ligne Plein in Sittard. Het perfecte moment om nieuwe studiegenoten én de stad Sittard beter te leren kennen. Vanaf 16.00 uur staat er een te gekke line-up klaar, zijn er lounge plekken ingericht, staan er foodtrucks en zorgen diverse fun acts voor een enorme dosis entertainment. Wat kunnen ze o.a. verwachten? Klittenbandmuur-plakken, dansen op de lekkerste beats, gekke-bekken-trekken in de photobooth en rondjes draaien op de rodeo stier. Dit alles is gratis toegankelijk voor eerste- en hogerejaars studenten van Sittard. Wij wensen ze alvast een te gek feest toe!

Welkom Festival
Ligne plein, Sittard


Kom bij ons op de bank!
Zaterdag 8 september

Kan jij ook niet wachten tot het nieuwe kunst- en cultuurseizoen weer losbarst? Kom tijdens 'Kom bij ons op de bank' genieten van culturele snoepjes van De Domijnen en haar cultuurpartners. Van dans- en muziek optredens op de Markt tot creatieve cursussen en beeldende kunst bij het Ligneplein. Zaterdag 8 september slenter je door de Sittardse binnenstad en ontdek je diverse muzikale intermezzo's. Sluit de dag af met een mega-sing-along op de historische markt en zing uit volle borst mee. Wel of geen zangkwaliteiten? Iedereen is van harte welkom.

>> Ontdek het volledige programma


De Lammy Dagen gaan van start
15 september t/m 15 oktober

Altijd gedroomd van die ene perfecte Lammy Coat? Dan is dit het moment om te gaan voor dit duurzame product van Limburgse bodem. Vanaf 15 september gaan de Lammy Dagen bij Rademakers FF van start. Dit betekent vele voordelen voor de Lammy-liefhebber. Zo wordt de Lammy Coat gedurende deze actieperiode zonder meerprijs op maat gemaakt (t.w.v. €250). Tevens wordt de collectie gigantisch uitgebreid met extra modellen, diverse soorten vellen in vele nieuwe kleuren. Door het groot aantal keuzemogelijkheden zijn er maar liefst 7500 unieke lammy's samen te stellen. Een grotere keuze is er in heel Nederland nauwelijks tot niet. 

>> Meer lezen over de Lammy Dagen


Mooie samenwerking
Bernard herenmode kleed Fortuna Sittard

Zowel Fortuna Sittard als Bernard Herenmode zijn in hun nopjes met het nieuwe partnership. Vanaf heden lopen de spelers en stafleden van Fortuna Sittard er na een thuiswedstrijd namelijk piekfijn bij. Dit dankzij de sportieve en trendy outfits gesponsord door de Bernard Herenmode. De pakken zijn afkomstig van het merk BENVENUTO en zien er geweldig uit bij de heren van de Sittardse voetbalclub. 

Bernard Herenmode
Limbrichterstraat 38, Sittard


Modeshow bij VONJAxl
30 september van 13.00-17.00 uur

VONJAxl heeft iets leuks voor jullie in petto. Zondag 30 september is er een doorlopende modeshow waar je onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van de nieuwste najaar- en wintercollectie. VONJAxl is een unieke damesmodezaak waar ze merkkleding verkopen voor de vrouw met een maatje meer. Deskundig en eerlijk advies, dat is wat je kan verwachten bij deze speciaalzaak. 

VONJAxl
Haspelsestraat 8, Sittard


Modeshow Lederhosenland
30 september van 15.00-17.00 uur

In aanloop van het Oktoberfeest vindt op 30 september de reuze gezellige modeshow van Lederhosenland plaats in Sittard. Voorafgaand aan de show vertrekt om 14.00 uur vanaf Café Dwaesj de stoet met modellen richting de Markt. Om 15.00 uur stipt gaat de modeshow met de nieuwste trachtenkleding van start. Het spektakel wordt afgesloten met een optreden van Tirol Sound en de bekendmaking van Miss Oktoberfeest 2018. Daarna kan de afterparty op de Markt los gaan. 

Lederhosenland
Rijksweg Noord 22, Sittard

Mega-sing-along Sittard

Kom bij ons op de bank