Sint Joep Markt 2020

Grootste jaarmarkt van Nederland

Sint Joep Markt 2020

Wie Sint Joep zegt, zegt Sittard. Op donderdag 19 maart 2020 van 8.00 tot 17.00 kunnen tienduizenden bezoekers weer genieten van de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland. Kom jij ook gezellig struinen en shoppen door de slingerende straten van de historische binnenstad?


Shop 'till you drop
De jaarlijkse Sint Joep Markt is hét shopspektakel voor de koopjesjagers onder ons. Met meer dan 5 kilometer aan kramen kan de shopper hier zijn hart ophalen. Niet alleen bij de marktkramen, maar ook in de winkels is het shoppen geblazen. Vele winkeliers bieden hun producten tegen te gekke prijzen aan. Zeker de moeite waard om ook even de winkels in te duiken. Op donderdag is koopavond dus er zijn ook winkels geopend tot maar liefst 21.00uur 's avonds. Extra lang shopplezier, dus!


>> Bekijk hier het volledige winkelaanbod in Sittard


Gezelligheid ten top
Moe van al dat shoppen? De gezellige cafés en restaurants hebben speciaal hun terrassen voor je verwarmd, maar we hopen natuurlijk op een prachtig zonnetje waar je heerlijk door verwarmd wordt. Zoek een leuk plaatsje uit en geniet van een heerlijk drankje en hapje. Het marktplein is hier bij uitstek geschikt voor! Wist je overigens dat de Sint Joep Markt een rijke historie heeft die eeuwen teruggaat? Zo verleende begin 19e eeuw niemand minder dan Napoleon Bonaparte de burgermeester van Sittard toestemming om twee jaarmarkten te houden. De eerste Sint Joep Markt – overigens een echte veemarkt –  werd gehouden op 19 maart 1803. De Sint Joep Markt bleef een veemarkt tot eind negentiende eeuw. Anno 2019 is de Sint Joep Markt uitgegroeid tot een welbekend evenement waar tienduizenden bezoekers op afkomen.

De jaarlijkse Sint Joep Markt is een evenement dat je niet mag missen, dus zorg dat je erbij bent! 

De grootste jaarmarkt van Nederland