Sint Rosa Festival 2019

Sint Rosa Festival 2019

Waan je even in een andere wereld tijdens het Sint Rosa Festival in Sittard. In het weekend van 23 t/m 25 augustus stap je gratis in de wondere wereld van popmuziek, parades, theater, smikkeltenten, Circus Zanzara en nostalgische kermisattracties. Het Sint Rosa Festival is een samensmelting van het verleden met het hedendaagse. Zodra de poorten openen ben je getuige van top amusement en bizarre belevingen voor het hele gezin. 

Foto: De Rockateer

In het laatste weekend van augustus worden de Schootsvelden en de binnenstad van Sittard weer omgetoverd tot een bijzondere wereld, met een mix van attracties en acts uit de tijd dat kermis en circus nog één waren.

Het Sint Rosa festival biedt overdag bijzondere belevenissen voor jong en oud. Maar als in de avond de zon ondergaat en de aarde nog na gloeit van de warme zomer verandert het festivalterrein in Rosa Obscure. Dan ontstaat er een magische wereld van lichtjes waar je een voedzame maaltijd kunt nuttigen, die gepresenteerd wordt in een arsenaal van foodtrucks en smikkeltenten. Beleef diverse soorten muziek in bijzondere circus- en spiegeltenten. 

Sint Rosa gaat van een circus, straattheater en kindermiddag tot een nostalgische kermis op de Markt en een volledig verzorgd avondprogramma met te gekke muziekoptredens. Uiteraard kan er tijdens Sint Rosa ook geshopt worden. Op loofafstand van het festivalterrein ligt de binnenstad van Sittard met maar liefst 150 unieke adresjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Op zondag 25 augustus is het koopzondag en zijn de winkels geopend van 12:00-17:00 uur. Bekijk het hele programma op www.sintrosa.nl.