Sint Rosa Festival vs. De historische binnenstad Sittard

Sint Rosa Festival vs. De historische binnenstad Sittard

Het Sint Rosa Festival beperkt zich niet alleen tot het festivalterrein op de Schootsvelden, maar zoekt ook de verbinding met de Horeca Markt en de historische binnenstad van Sittard. Wat dacht je van de prachtige nostalgische kermis, spectaculaire straattheatergroepen, shoppen op koopzondag, optredens van Artamuse en de traditionele Sint Rosa Processie. De binnenstad van Sittard bruist tijdens het Sint Rosa Festival!

Programma Historische Binnenstad

Vrijdag 24 augustus
Vanaf 16.00 uur is het festival en daarmee ook de nostalgische kermis op de markt in Sittard geopend. Ouders nemen plaats op de gezellige terrassen, kinderen leven zich uit op de kermisattracties. Geniet s'avonds van 19.30-21.30 uur van een optreden van de zeer spectaculaire theatergroep Circo di Strade. O.a. bekend van de shows van De Toppers.

Zaterdag 25 augustus
Vandaag staat naast de nostalgische kermis (12.00-23.00 uur) ook de zomereditie van de Homemade Market op het programma. Al lopend van de binnenstad richting het festivalterrein ontdek je deze lifestyle markt met een divers aanbod van handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, brocante, kids items, betaalbare kunst en veel meer. 

Ben je deze middag lekker aan het shoppen of heb je plaatsgenomen op een van de gastvrije terrassen? Kijk dan niet gek op als Baron Otto von Tounix opeens voorbij roeit met zijn reusachtige ballon. Een prachtige creatie die het aanschouwen meer dan waard is. Als je iedereen om je heen omhoog ziet kijken, dan weet je dat hij in de buurt is. Waanzinnig mooi!

Zondag 26 augustus
Vandaag is het koopzondag in de historische binnenstad. De winkels zijn geopend van 12.00-17.00 uur. Laat je tijdens het shoppen verrassen door de Time Cruiser. Een gigantisch fantasievoertuig en steltlopende creatie die lijkt te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Techniek uit het verleden, heden en toekomst komen samen in deze overweldigende act. Te gek om te zien! 


De nostalgische kermis is gedurende deze koopzondag geopend van 13.30-22.00 uur. Wat kun je hier verwachten? De bootjesmolen, rupsbaan, schommels, zwanenzweef, draaimolen, snoepwagen en de muizenstad. Een speelplaats voor menig kind! 

Traditiegetrouw trekt op de laatste zondag van augustus een processie (10.30-13.30 uur) naar het kapelletje op de Kollenberg om daar Rosa van Lima te bedanken en te vragen om de stad van verder onheil te behoeden. 

Kijk voor het programma op de Schootsvelden op www.sintrosa.nl

 

Sint Rosa Festival

www.sintrosa.nl