Sittards café Tapperie de Gats uitgeroepen tot 2e beste café van Nederland

Tapperie de Gats op de tweede plek in de Café Top 100 2019!

In 2018 wist het sfeervolle café, gelegen aan het eeuwenoude marktplein in Sittard, de 9e plek in de Café Top 100 te bemachtigen. Eén jaar later heeft Tapperie de Gats bewezen geen eendagsvlieg door met een zilvere plak naar huis te gaan. Een geweldige prestatie voor een café dat slechts voor het tweede jaar meedingt voor een plek in de top 100. 

Tweede plek, geen toevalstreffer!
De jonge ondernemers, Frank en Sanne Braam, maken indruk met hun Tapperie de Gats. Alleen al het 16-eeuwse pand is een plaatje om te zien. De Duitse uitstraling van het karakteristieke vakwerkhuisje wordt doorgetrokken naar het interieur van de zaak, de kleding van de medewerkers en ook details als oude bierpullen en religieuze beelden aan de wand zorgen voor een compleet plaatje. Zoals Misset Horeca het mooi omschrijft: "Het gevoel van vroeger druipt van de wanden". 

Limburgs karakter
Wanneer je bij het café binnenstapt en de menukaart openslaat, wordt het Limburgse karakter van zelf duidelijk. De menukaart is volledig in het Limburgs geschreven (daar had de jury toch wat moeite met ontcijferen) en staat boordevol streekgerechten. Iets waar het stel bewust voor heeft gekozen. Regelmatig worden deze gerechten 'mit de pan op toafel' geserveerd. 

Visie leidt tot toppositie
Achter al deze nostalgie gaat een moderne bedrijfsvoering schuil met visie en beleid. De Sittardse ondernemers weten precies wat ze willen en waar ze naar toe gaan met hun café. Iets wat voor een succesvol lopende zaak heeft gezorgd die nu een toppositie in de Café Top 100 2019 heeft bemachtigd. 

Bron: Misset Horeca 

Gefeliciteerd met het welverdiende zilver!