Sjtoere Manne Daag 2019

Sjtoere Manne Daag 2019

Zaterdag 15 juni, een hele dag speciaal voor de man! Daags voor Vaderdag is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. Al lopend door de historische binnenstad van Sittard stuit je op toffe Vaderdag-activiteiten. Zo verandert de Markt in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel 'Sterkste Team van Sittard', beleef je de virtuele wereld in een van de nieuwste VR Racing Playseats, neem je een kijkje bij de Stadsbrouwerij Ambrass en word je getrakteerd op allerlei lekkers. Ontdek nu het bomvolle programma. Eén en al spektakel voor de grote én kleine man!

Programma

Touwtrektoernooi | Markt
Kom jij de powerpeople van Sittard en omstreken aanmoedigen tijdens het touwtrektoernooi in Sittard? Als vast onderdeel van Sjtoere Manne Daag verandert ook dit jaar de historische markt in één groot strijdtoneel waar teams strijden om de titel ‘Sterkste team van Sittard’. Hét moment waarop de jongens van de mannen worden gescheiden. Ben jij benieuwt wie er met de grote prijs naar huis gaat? Neem dan plaats op een terrasje of loungebank en aanschouw het ‘geweld’ van een veilige afstand. Zelf met een team van 5 personen deelnemen aan het toernooi? Klik hier voor meer info!

Ontmoet de Politie | Kruising Brandstraat Limbrichterstraat
Speciaal voor de stoere kids en papa's komt de Politie op bezoek. Altijd al eens in een Politieauto willen rondkijken? Of van een echte Politieagent willen horen hoe zijn werkdag er nu precies uitziet? Voor de kleine man is dit de uitgelezen kans om de Politie te ontmoeten.

VR Experience | Helstraat
Ontsnap aan de realiteit en geef je volledig over aan de virtuele wereld. Bij het Escape Centrum Limburg mag je deze middag gratis gebruik maken van de nieuwste VR attractie: de VR Racing Playseats. Neem plaats in de stoel van Max Verstappen of een andere stoere bolide en voel je even een echte coureur. 

Stoere leger auto's | Paardestraat
Ben jij een autofan? Of misschien een leger fan? Op de Paardestraat in Sittard worden diverse historische 4x4 legerauto's gepresenteerd, afkomstig uit een privéverzameling van de merken Landrover en Austin. 

Stoere leger auto's

Touwtrektoernooi

VR Racing Playseats

Ben jij een bierkenner? | Brouwerij Ambrass
Kom een kijkje nemen in de stadsbrouwerij van de Sittard! Speciaal voor het Vaderdagevent opent Brouwerij Ambrass haar deuren. Een goed moment om een kijkje te nemen in deze prachtige stadsbrouwerij. Voor de echte bierliefhebbers wordt er in de gewelvenkelder een ware bier-pub-quiz georganiseerd. De quiz start om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Say Cheese | Walstraat
Vereeuwig deze dag in een foto samen met pap. Op de Walstraat staat een enthousiaste gastheer klaar die de perfecte foto mét leuke achtergrond maakt. De foto wordt uitgeprint om ter herinnering mee naar huis te nemen. Zet je foto op social media met #sjtoeremannedaag en maak kans op een dinercheque van een restaurant in de binnenstad van Sittard.

Barbecue en muziekroute | Steenweg
Ondernemers op de Steenweg pakken uit met een heuse BBQ route die bij Slagerij Vink van start gaat met een mals stukje vlees. Bij diverse andere ondernemers maak je jouw BBQ-beleving compleet met sausjes, salades en nog meer lekkers. Al lopend over de ‘Sjteivig’ verrassen singer-songwriters, funky artiesten, jong muzikaal talent en een akoestisch bandje je met live optredens.

Handlettering: een persoonlijk kaartje voor pap | Tempelplein
Handlettering is helemaal hip en happening. Rachel van Wildflower Ranch is tijdens Sjtoere Manne Daag aanwezig om een persoonlijk kaartje voor Vaderdag te maken. Neem gerust ook zelf plaats om aan de slag te gaan met de meest sierlijke letters en figuren.

Handlettering

Stadsbrouwerij Ambrass

Vuurspuw-act

In vuur en vlam | Hele binnenstad
Klaar voor flinke portie vuurspuw-actie? De vuurspuwer weet je vast en zeker te verrassen. Een reizende act die je door de hele binnenstad kan aantreffen. 

Breakdance moves | Markt
Schuilt er een geweldige danser in jou? Ontdek het tijdens de breakdance workshop aangeboden door Urban Dance Factory. Trek je vader mee de dansvloer op en verzamel om 12.30 uur op het marktplein in Sittard. Ga onder begeleiding van een professionele breakdancer samen aan de slag. Voelt toekijken toch wat comfortabeler? Dat kan ook! Tijdens de pauzes van het touwtrektoernooi geniet je van geweldige breakdance optredens.

Knutselhoek | Voorstad
Speciaal voor de kids is er een knutselhoek ingericht. Van een zelfgemaakt Vaderdagcadeau tot een stoer leren armbandje mét naam. Stiekem ook erg leuk om zelf te dragen!

Shop je Vaderdagcadeau
Uiteraard kan er ook geshopt worden tijdens Sjtoere Manne Daag. De winkels zijn deze dag van 10.00-17.00 uur geopend. Bekijk alvast het winkelaanbod om inspiratie op te doen bij welke winkel je het Vaderdagcadeau gaat scoren. 

De Stoerste Papa van Sittard verkiezing | Markt
Is jouw papa een echte superhero die alles wegjaagt wat eng is? Geeft hij de beste knuffels? Is hij een kanjer in een potje stoeien? Staat hij altijd voor je klaar of laat hij je tranen verdwijnen als je verdrietig bent? Vertel ons waarom jouw vader de beste en stoerste is en maak kans op een te gekke Vaderdagprijs. Vul het deelnameformulier in en wie weet zetten we jouw papa wel in het zonnetje.

Sjtoere Manne Daag 2019
Wanneer: Zaterdag 15 juni 2019
Tijdstip: 12:00-17:00 uur
Waar: Centrum Sittard
Overig: Gratis toegang

Meld je aan voor het touwtrektoernooi!

Touwtrektoernooi Sjtoere Manne Daag 2019