TIP! Augustus in Sittard

Augustus in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. In augustus kunnen we eindelijk de nieuwste Quant lezen, een bezoek brengen aan een nieuwe soulstore, heerlijke wandelingen maken door de historische binnenstad van Sittard en een bezoekje brengen aan het St. Rosa Festival. Heb je het échte Italiaanse ijs al geprobeerd bij onze nieuwste ijszaak? Check de link onderaan de blog!Leerling Hairplanet valt in de prijzen

Gefeliciteerd Danielle Min

Meer dan 300 kandidaten deden mee aan de tweejaarlijkse kapperswedstrijd, Funk your head up, speciaal voor kappersleerlingen uit Nederland en België. Dit jaar wist Daniëlle Min de eerste plaats in de wacht te slepen. De 18-jarige leerling is drie dagen in de week werkzaam bij Hairplanet in Sittard waar ze heel wat uurtjes heeft geoefend om tot dit fantastische eindresultaat te komen. Deelnemers aan de wedstrijd mochten hun creativiteit de vrije loop laten gaan en de oefenhoofden naar eigen invulling stylen. Een professionele vakjury beoordeelde het eindresultaat op basis van ingestuurde foto's. Onder begeleiding van het Hairplanet team werd Daniëlle de nieuwste haarkleurtechnieken aangeleerd en werd ze voorzien van tips & tricks. Haar harde werk werd beloond met het behalen van de eerste prijs. Geweldig!

Hairplanet
Steenweg 11, Sittard


Duurzame sportkleding bij BRISTOL
Gemaakt van bamboe en koffie

Laat je verrassen door de vele voordelen van sportkleding gemaakt van bamboe en koffie. Dankzij bamboe wordt het draagcomfort aanzienlijk verhoogd, het biedt UV-bescherming en heeft een antibacteriële werking. Door bamboe en koffie in de sportkleding te verwerken is het materiaal enorm zacht en perfect voor mensen met huidirritaties. De luchtige structuur absorbeert het vocht goed én de stof blijf lang mooi en de kleuren blijven helder. Kortom, een heleboel eigenschappen die de kleding duurzamer en aangenamer maken. Kies jij net zoals BRISTOL ook voor duurzaam? De sportkleding is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online. 

Bristol
Gruizenstraat 24, Sittard


Nieuw in Sittard: Local's

Vanaf heden geopend

Een nieuwe winkel in de binnenstad van Sittard, en niet zomaar een! Local's is een soulstore met een 'gewaagd' randje waar BAR, BUY en BEAUTY samenkomen. Fashion handpicked, een curated collectie op maat, een bar met gastvrijheid hoog in het vaandel en temidden van alle drukte, een oase van rust, onthaasting en een moment van even stilstaan. Als je de winkel binnenstapt, zie je het meteen. Er is oog voor detail en liefde voor het verhaal achter elk product. Niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant van de zaak is het bekijken waard. Het prachtige pand is in ere hersteld met heel veel hulp van de eigenaren. Getriggerd om een bezoekje te brengen aan deze nieuwe store? Check de info via onderstaande link.

>> Local's Sittard


De nieuwste Quant
verkrijgbaar vanaf 1 augustus

Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe huisstijl. Quant magazine heeft het roer omgegooid en het magazine in een totaal nieuw jasje gegoten. Vanaf 1 augustus zal de nieuwste versie van Quant op vele, diverse plekken in de Westelijke Mijnstreek verkrijgbaar zijn. De makers van Quant vallen niet meteen met de deur in huis, het begint met de nieuwe huisstijl. In het najaar wordt groot uitgepakt met de lancering van een nieuw online platform. Benieuwd? Houd Quant in de gaten via onderstaande links.

>> Quant op Facebook
>> Quant op Instagram


Gratis rondleiding Geheime Tuinen

3 augustus om 11.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 3 augustus vertrekt de wandeling om 11.30 uur stipt vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere een kennismakingswandeling. Tijdens de themawandeling van deze maand worden de schijnwerpers gericht op de beeldhouwers, kerkschilders, meubelmakers en glazeniers die hun sporen hebben achtergelaten in de vele religieuze gebouwen in en rond het centrum van Sittard. Ontdek en bewonder diverse bijzondere plekken in Sittard. Plekken waar men trots op mag zijn!

>> Lees meer over de rondleiding


VVV Stadswandeling met gids

3, 10 en 14 augustus om 14.00 uur

Leer Sittard écht kennen middels de VVV Stadswandeling onder leiding van een enthousiaste gids. Sittard is de op één na oudste stad van Limburg en één van de oudste steden van Nederland. Maak 3, 10 of 14 augustus kennis met de rijke geschiedenis en loop langs de prachtige Basiliek, de stadswallen en Fort Sanderbout. Raak in de ban van de verhalen van prominente stadsfiguren en sluit de wandeling af bij een van de gastvrije terrassen op het historische marktplein. De stadswandeling is voorafgaand te boeken voor €4,50 p.p. Boek het ticket via onderstaande link. 

>> Ticket VVV Stadswandeling


Laudy wandeling + rondleiding expositie

4 en 18 augustus vanaf 13.30 uur

Op 4 en 18 augustus vindt de Laudy wandeling plaats in de binnenstad van Sittard. De wandeling start om 13.30 uur vanaf het Stationsplein Sittard, onder de klok. De wandeling brengt je langs plekken waar verschillende Laudy’s hun sporen hebben achter gelaten. Ontdek onder andere de woning waar Rees Laudy geboren is, waar ze lang gewoond heeft en waar haar atelier was. Ook kom je langs woningen/kunstwerken/ herkenningspunten en meer van andere bekende Laudy’s. Aansluitend vindt een rondleiding door de expositie plaats in het Erfgoedcentrum De Domijnen. Klik op onderstaande link voor meer info en tickets.

>> Ticket Laudy wandeling


Opening Stoer en Zo

10 augustus vanaf 10.00 uur

Eén van de leukste kids winkels van Sittard gaat verhuizen en uitbreiden, en hoe! Op zaterdag 10 augustus opent Stoer en Zo haar deuren in de Limbrichterstraat. Ouders en kinderen kijken hun ogen uit in de nieuwe winkel met maar liefst 400 m2 aan winkelruimte, een koffie corner, gezellige speelhoek en een buitenspeelplaats met klimtoren én glijbaan. De kinderen die graag in de spotlight staan, kunnen hun nieuwste aanwinsten showen op de catwalk van 12 meter lang! Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen en voor de eerste 100 betalende klanten staat er een goedgevulde goodiebag klaar. Let's go!

>> Check de info bij Stoer en Zo op Facebook


Antiwaves x JOY Fashion Furniture
31 augustus vanaf 15.00 uur

Eind augustus shop je bij JOY Fashion Furniture het geheel nieuwe label Antiwaves! Het merk staat voor minimalisme, comfort en er toch fashionable uitzien. Om deze samenwerking te vieren wordt er op 31 augustus een launch party georganiseerd. De winkel is geopend vanaf 10.00 uur en vanaf 15.00 uur ben je van harte uitgenodigd om de nieuwe collecties te komen bekijken onder het genot van een drankje en live muziek. Neem zeker een kijkje, want de winkel heeft ook een boel toffe verrassingen voor je in petto! 

JOY Fashion Furniture
Misboekstraat 10

Stap in de wondere wereld van Sint Rosa!

Sint Rosa Festival 2019