TIP! De gezellige markten van Sittard

TIP! De gezellige markten van Sittard

Heerlijk toch? Slenteren langs de kraampjes boordevol verse seizoensproducten, heerlijke specialiteiten en unieke aanbiedingen. Van een weekmarkt met internationale flair tot een biologische markt met regionale producten direct van boeren uit de buurt, vergeten groenten en bijzondere groente- en fruitsoorten. Iedere donderdag en zaterdag staat er een markt op het programma in de historische binnenstad van Sittard. Wij zetten de markten voor je op een rijtje!

Weekmarkt | Donderdag | 8.00-13.00 uur 
Ruim 100 kramen vullen iedere donderdag het eeuwenoude marktplein van Sittard. Iedere week weer vinden duizenden bezoekers hun weg naar de donderdagmarkt in Sittard. Een ontmoetingsplek met internationale flair. Heerlijke geuren komen je tegemoet. Vers brood, een lekker gebakken visje of een spicy loempia? Klinkt verrukkelijk toch! De markt biedt een divers aanbod van verse seizoensproducten, groenten- en fruitkramen, stoffen-specialisten, kleding en kramen met bloemen en planten. Maak kennis met de enthousiaste marktkooplieden en geniet van het prachtige decor aan historische gevels. Combineer een bezoek aan de markt met een lekkere kop koffie of lunch bij de gezellige terrasjes en knusse eetgelegenheden. 

Versmarkt | Zaterdag | 8.00-17.00 uur 
Zaterdags staan de marktkooplieden klaar om je te voorzien in je verse boodschappen. De hele zaterdag kun je terecht op de historische markt in Sittard. Ga voor de aanbiedingen van de dag en maak er diezelfde avond nog een verse maaltijd van. 

Biologische markt | Zaterdag | 9.00-13.30 uur
De biologische markt in Sittard bestaat al bijna 20 jaar. Iedere zaterdag tref je op de Steenweg in Sittard enkel producten van biologische teelt aan. Daar waar het kan zoveel mogelijk uit de streek en/of van eigen teelt. Je vindt er een bakker, een groente- en fruitkraam met in het seizoen héél veel soorten appels en groenten uit de streek. Bij de kaaskraam vind je het grootste assortiment biologische kaas van de omgeving, wel 80 soorten! In de zomerperiode wordt de markt aangevuld met biologische, verse kruiden. 

Sint Joep Markt | Jaarlijks op 19 maart | 8.00-17.00 uur
Ieder jaar vindt op 19 maart de Sint Joep Markt in Sittard plaats. Er wordt een uitzondering gemaakt wanneer de markt op een zondag plaatsvindt, dan zal de grootste en gezelligste jaarmarkt van heel Nederland op een maandag plaatsvinden. Ieder jaar weer verzamelen 500 marktkooplui, standwerkers, venters en artiesten zich in de historische binnenstad van Sittard. Tienduizenden bezoekers komen vanuit de hele regio en ver daarbuiten een bezoek brengen aan deze jaarmarkt, waarin een bonte verzameling van producten aan de man wordt gebracht. De jaarlijkse Sint Joep Markt is een evenement dat je niet mag missen!

 

Alle markten op een rijtje!