TIP! December in Sittard

TIP! December in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en to do's in Sittard voor jullie op een rijtje. Tijdens de gezelligste maand van het jaar worden er in Sittard volop activiteiten georganiseerd. Van een overdekte schaatsbaan en Huis van de Kerstman tot een levende kerststal en diverse kerstoptredens. Ook profiteer je in december van een parkeeractie die de hele maand geldig is. Kom genieten in Sittard!


Parkeer voor €5 per dag
1 t/m 31 december in de Odaparking

De decembermaand kan niet mooier beginnen met een speciale parkeeractie voor de feestdagen. Bezoekers kunnen namelijk de hele maand lang voor €5 per dag parkeren in parkeergarage Odaparking. De Odaparking is de meest centraal gelegen parkeergarage in de binnenstad van Sittard. Binnen slechts 7 minuten lopen is de gehele binnenstad bereikbaar. Een ideaal begin
van jouw zoektocht naar hét perfecte cadeau of de ideale outfit voor de feestdagen. 

Odaparking
Haspelsestraat 4, Sittard


Fashion adventskalender
1 t/m 24 december

De hele maand december is het actiemaand bij Happy Screamers. Ze introduceren namelijk de fashion adventskalender waarbij klanten iedere dag weer van een andere aanbieding kunnen profiteren. Geen standaard kortingen, maar toffe en spannende acties. Daarnaast krijgt iedere betalende klant de hele maand lang een handige attentie cadeau. 

Happy Screamers
Gruizenstraat 10, Sittard


Iets doen voor een ander
3 t/m 21 december

Bij Gijsen Optiek staat de maand december in het teken van 'iets doen voor ander'. Bij iedere aankoop ontvang je een kerstkaart die namens jou naar een geliefde, vriend of familielid wordt gestuurd. Voor iedere verstuurde wenskaart doneert Gijsen Optiek 1 euro aan de Kleine Hulpactie. Een initiatief waarbij een medewerker ieder jaar naar Cambodja afreist om daar de lokale bevolking te helpen aan een beter zicht door middel van het aanmeten van brillen. Tot slot is het aan te raden om in december de Instagram-pagina van Gijsen Optiek in de gaten te houden voor toffe winacties en cadeautips. 

>> Alles over de Kleine Hulpactie!


Zwarte Pieten bezoeken Den Tempel

4 december van 12.00-17.00 uur

Ondernemers van Winkelcentrum Den Tempel hebben iets leuks voor de kids in petto. Op woensdag 4 december brengen zwarte pieten een bezoekje aan het winkelcentrum. Kinderen kunnen in het Gruizenkerkje met de pieten op de foto, samen knutselen en glitter tattoos zetten. Daarnaast krijgt zowel groot als klein iets lekkers van de pieten. 

Gruizenstraat 3, Sittard


Amuse tocht Sittard
7 december t/m 5 januari

Onderneem een culinaire ontdekkingsreis door historisch Sittard. Wandel de sprookjesachtige Amuse Tocht Sittard van 7 december tot en met 5 januari 2020! Stel zelf (online) je route samen. Je bepaalt niet alleen de datum van de tocht, maar ook welke culinaire locaties je wenst te bezoeken en het aantal amuses per locatie. Voor de ideale Amuse tocht adviseren minimaal 4 à 5 locaties te bezoeken. 

>> Bestel hier je tickets


Een kwart eeuw mode bij SAM+SARA

14 en 15 december feestweekend

Al 25 jaar is de damesmodezaak SAM+SARA een feit in Sittard. Een plek waar fashion en art elkaar ontmoeten. Met zowel een vrouwelijke als stoere collectie wisten duizenden dames hier te slagen voor een nieuwe outfit. Om dit heugelijke jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan vieren ze 14 en 15 december feest. Naast een hapje, drankje, mooie aanbiedingen en cadeaubonnen vindt ook het Fashion & Art event plaats bij SAM+SARA. In een pop-up galerie boven de winkel in de expositie ICON van Hanne van Alphen te zien.

SAM+SARA
Molenbeekstraat 5, Sittard


Overdekte schaatsbaan
15 december t/m 5 januari

Dit jaar kun je tijdens je bezoek aan Sittard wederom genieten van een sfeervolle schaatsbaan, gelegen op het terrein tussen de Ligne en de historische binnenstad. Op deze plek schaats je naast het culturele plein van Ligne én kijk je uit over de skyline van Sittard. Het ijspaviljoen biedt schaatsplezier voor jong en oud. Naast de schaatsactiviteiten is er ook een horecapaviljoen waar je lekker naast de open haard kunt genieten van een winters drankje en hapje.

>> Openingstijden en prijzen


Openingsdag Wèntjerdruim Sittard
18 december om 14.00 uur

Hohoho, santa komt naar Sittard! Woensdag 18 december is de openingsdag van Wèntjerdruim. Dit gaan we feestelijk vieren met de Intocht van de Kerstman. Om 14.00 uur vertrekt de Kerstman met zijn vriendelijke Kerstelf vanaf het Station in Sittard. In een betoverende parade vervolgen ze hun route samen met vele winterse figuren en alle aanwezige kids richting de Markt. Daarna zal hij zijn intrede nemen in het Huis van de Kerstman. Op de Markt tref je deze dag een gigantische levende kerststal aan!

>> Programma Wèntjerdruim


Tapperie de Gats valt in prijzen!
Tweede plek in de Café Top 100 2019

In 2018 wist het sfeervolle café, gelegen aan het eeuwenoude marktplein in Sittard, de 9e plek in de Café Top 100 te bemachtigen. Eén jaar later heeft Tapperie de Gats bewezen geen eendagsvlieg door met een zilvere plak naar huis te gaan. Een geweldige prestatie voor een café dat slechts voor het tweede jaar meedingt voor een plek in de top 100. Van harte gefeliciteerd!

Tapperie de Gats
Markt 20, Sittard 


Huis van de Kerstman
18 t/m 23 december van 13.00-17.00

Na het grote succes van vorig jaar, zal de Kerstman en zijn vriendelijke Kerstelf ook dit jaar een aantal dagen in Sittard verblijven. Hij zit lekker warm en knus in zijn tijdelijke huis, het Gruizenkerkje. Kinderen kunnen hier gratis de Kerstman bezoeken, met hem op de foto en even een praatje maken. Het Huis van de Kerstman is meer dan dat, het is een sprookjesachtig huis waar kids spellen kunnen spelen, winterse knutselwerken maken en kerstwensen mogen schrijven. Eén van de ingezonden kerstwensen zal zelfs werkelijkheid worden. 

>> Meer informatie


Cabaret & Kerst in Concert
18 december om 20.00 uur

Jack Vinders komt ook dit jaar met veel plezier spelen in het theater De Domijnen. Deze keer met een kerstshow: een melange van Kerst, cabaret, een lach en een traan, bruisend en ingetogen, bezinning en feest. Een groot orkest begeleidt Jack in een kerstrevue en zorgt ervoor dat je in de juiste kerstsfeer komt. Cabaret en muziek in vele facetten zijn de ingrediënten waarvan ras-entertainer Vinders je laat genieten. Natuurlijk zijn ook Sjonnie de Postbode en Clara Zoerbier van de partij.

>> Lees alles over de show


Maquette tentoonstelling
18 december t/m 5 januari

Twee maquettebouwers, Bert Senden en Jack Bukkems, werkten urenlang aan maquettes van markante Limburgse gebouwen. Wat dacht je van het Kloosterkwartier, het voormalig Stadhuis of het vroegere station in Sittard? De miniaturen zijn tijdens Wèntjerdruim te aanschouwen in het voormalige pand van Mooi in Sittard, Brandstraat 25. Erg leuk om tijdens het shoppen even binnen te wandelen. De toegang is gratis.

>> Bekijk de openingstijden


Kerstcircus Sittard-Geleen
19 december t/m 5 januari 

Dit jaar presenteert het Limburgs Kerstcircus niet alleen een geheel nieuwe, twee uur durende show, vol internationale artiesten waaronder winnaars van de Bronzen Clown tijdens het Circus Festival van Monte Carlo, maar ook spanning en sensatie, clowns, prachtige dieren en... een geheel nieuwe naam: Kerstcircus Sittard-Geleen!

>> Meer info en tickets


René Shuman & Angel-Eye
27 en 28 december om 20.00 uur

Vier kerst samen met Mr. & Mrs. Rock 'n Roll, René Shuman en Angel-Eye in Sittard. Samen met hun showband met violen, blazers en dansers brengen ze een hartverwarmende kerstshow met heerlijk muzikaal vakmanschap. De show vindt plaats bij Schouwburg De Domijnen. 

>> Info en tickets voor 27 december
>> Info en tickets voor 28 december


Kerstshoppen in Sittard
Decembermaand

De historische binnenstad is bij uitstek dé plek om je kerstcadeaus- en feestelijke outfits te shoppen. Al lopende door de sfeervol verlichtte winkelstraten vind je meer dan 150 unieke winkeladresjes die de zoektocht naar het perfecte cadeau gemakkelijk maken. Bovendien zijn de winkels extra vaak geopend. Zo zijn op zondagen de winkels van 12.00-17.00 uur open en wordt er een extra kerstkoopavond geïntroduceerd.

Bekijk de openingstijden in december

Beleef het winterevent in Sittard!

Alles over Wèntjerdruim 2019-2020!