TIP! Eerlijk winkelen in Sittard

Ontdek de Eerlijk Winkelen route in Sittard!

Van een biologische bar met iedere dag op-en-top verse gerechten tot een ontmoetingsplek waar tweedehandskleding wordt omgetoverd in nieuwe hippe kleding. Sittard verrast op het gebied van eerlijk winkelen. Een volledige route door de historische binnenstad brengt je naar leuke, hippe zaken die aantoonbare fairtrade, biologische en/of tweedehands producten aanbieden. 

 

Eerlijk Winkelen is in 2010 opgericht om consumenten de weg te wijzen naar winkels met fairtrade, biologische en/of tweedehands producten en is in Sittard ingebed in de Fairtrade Gemeente campagne. Inmiddels hebben ruim 1800 winkels en 60 gemeenten zich aangesloten bij dit initiatief. Zo heeft ook Sittard al geruime tijd een eigen Eerlijk Winkelen route met maar liefst 18 zaken die hier een onderdeel van uitmaken. Een groot gedeelte van deze zaken (14 stuks!) bevindt zich in hartje Sittard en liggen op loopafstand van elkaar. Laat je verrassen door het unieke aanbod en ga op ontdekkingstocht!

TIP! Download de Eerlijk Winkelen App en vind de winkels in een handomdraai.

Biologische bar bij 'Groenten van Roos'

1. Bagels & Beans

1. Bagels & Beans

Geniet pal aan het sfeervolle marktplein van heerlijke biologische bagels, fairtrade koffie en duurzaam gevangen vis. De eerste Bagels & Beans in Limburg is gelegen in een sfeervol gerenoveerd monumentaal pand uit 1645. Het biologische en fairtrade aanbod blijft zich alsmaar uitbreiden. 

Putstraat 4, Sittard
Categorie: Biologisch

2. Flow's Boekensteun

2. Flow's Boekensteun

Lezen is een feest en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Stap daarom samen met je kids binnen bij deze sfeervolle tweedehands kinderboekenwinkel, die tevens fungeert als leesbevorderingscentrum. De leukste voorleesboeken voor de kleinste en grootste lezers zijn hier verkrijgbaar.

Steenweg 23, Sittard
Categorie: Tweedehands

3. Cayboo

3. Cayboo

Ontdek de wereld van bamboe bij de eerste bamboe-winkel van Nederland. Je kan het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar in bamboe materiaal: textiel, een eigen horlogemerk, dagelijkse gebruiksvoorwerpen, duurzame cadeaus, noem het maar op en je vindt het bij Cayboo.

Steenweg 7, Sittard
Categorie: Overig

4. Coffee Mundo The Library

4. Coffee Mundo

Maak op twee plekken in de stad kennis met het concept 'Coffee Mundo', een gezellige en ongekunstelde koffiebar waar je kunt genieten van verschillende fairtrade en organic kopjes koffie. Naast de vele koffiespecialiteiten vind je hier ook frisse smoothies, juiches en verschillende lekkernijen. In 2016 is de koffie van Coffee Mundo door de AD Koffie Test verkozen tot het lekkerste kopje koffie van Nederland!

Markt 3 en Ligne 6, Sittard
Categorie: Fairtrade

 

5. Wine & Dine

5. Wine & Dine

Geniet van een pure en eerlijke keuken, waar de gerechten altijd op een ambachtelijke manier worden bereid. De creatieve chef schotelt je graag de meest tongstrelende gerechten voor, of je nu grote of kleine honger hebt.  

Markt 21, Sittard
Categorie: Biologisch

6. Gezondheidswinkel Balsemien

6. Gezondheidswinkel Balsemien

Al 40 jaar een feit in Sittard! Een plek waar je terecht kunt voor gezonde, ecologische, biologische en fairtrade voedingsmiddelen. Je vindt er o.a. vitamines, raw food, super food, kruiden, theeën en eerlijke natuurcosmetica. 

Limbrichterstraat 9, Sittard
Categorie: Biologisch

7. Groenten van Roos

7. Groenten van Roos

Geniet bij Groenten van Roos dagelijks van de biologische bar met super verse gerechten. Alle producten die worden gebruikt zijn biologisch, puur en (h)eerlijk. Eigenaresse Roos zorgt iedere dag voor een overheerlijke variatie aan gerechten die zowel gluten- als lactosevrij zijn. Naast het feit dat je hier lekker kunt eten, is het ook nog eens gezellig vertoeven bij dit knusse restaurant. 

Paardestraat 22, Sittard

Categorie: Biologisch

18x Eerlijk Winkelen in Sittard

8. Ernesto's

8. Ernesto's

Ernesto’s Cantina Mexicana op de Markt in Sittard is Mexicaanser dan Mexico. Daarnaast is de zaak een enthousiast uitdrager van het tequilavirus, maar vooral een heel erg sfeervolle cantina. Ernesto's kiest in haar keuken bewust voor zoveel mogelijk biologische en lokaal ingekochte producten. O.a. de koffie, thee, suiker en wijnen dragen het fairtrade keurmerk. 

Markt 32, Sittard
Categorie: Fairtrade

9. FEE Conceptstore & Cafe

9. FEE Conceptstore & Cafe

FEE Conceptstore is een platform voor mode, kunst en design. In de winkel vind je veel vintage en kun je onder andere terecht voor mode van gerecyclede materialen. FEE kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast stimuleren ze lokaal modetalent. Bij COFFEE, het cafe van FEE, kun je genieten van het health food concept met o.a. huisgemaakte en veganistische smoothies en muffins. 

Limbrichterstraat 71, Sittard
Categorie: Fairtrade

10. Reformhuis Smulders

10. Reformhuis Smulders

Een kleine winkel met een groot aanbod! Reformhuis Smulders biedt al sinds jaar en dag een gezond advies over o.a. vitamines, mineralen, kruiden, fytotherapie, natuurvoeding, biologisch brood, zuivel en natuurlijke cosmetica. 

Voorstad 28, Sittard
Categorie: Biologisch

11. Hotel & Restaurant De Limbourg

11. Hotel & Restaurant De Limbourg

Hotel De Limbourg is een van de eerste hotels in Nederland dat de overstap naar meer duurzame en eerlijke handel van katoen en aanverwante artikelen heeft gemaakt. Zo maken ze gebruik van fairtrade handdoeken en bedlakens. 

Markt 21-22, Sittard
Categorie: Fairtrade

12. Van Os Delicatessen

12. Van Os Delicatessen

Stap in een wereld van bijzondere lekkernijen: huisgemaakte truffel, charcuterie, olie, azijn, chocolade en nog veel meer. Veel van de producenten van Van Os Delicatessen zijn van biologische of fairtrade herkomst. Naast heerlijke producten kun je hier ook terecht voor catering en diner op locatie. 

Paardestraat 22, Sittard
Categorie: Biologisch

13. Mooi in Sittard

13. Mooi in Sittard

Deze hippe woon- en cadeauwinkel vind je in hartje Sittard. De uitgebreide collectie aan woonaccessoires, meubels, kussens, tassen en servies zijn maatschappelijk verantwoord en veelal fairtrade. Ook verkopen ze ontwerpen van kunstenaars waarvan de productie plaatsvindt in een sociale werkplaats. 

Brandstraat 25, Sittard
Categorie: Fairtrade

14. De Habbekrats

14. De Habbekrats

Een plek waar je terecht kunt voor tweedehands baby- en kinderkleding. Enerzijds kun je hier zelf kleding naartoe brengen, anderzijds is hier tweedehandskleding te koop. Bij De Habbekrats bieden ze een gevarieerde dagbesteding aan mensen met een beperking en/of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. 

Rosmolenstraat 26, Sittard
Categorie: Tweedehands

 

Meer weten over Eerlijk Winkelen?
Ga naar www.eerlijkwinkelen.nl