TIP! Februari in Sittard

Februari in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en things to do in Sittard voor jullie op een rijtje. De maand februari staat natuurlijk helemaal in het teken van Valentijn en Carnaval! In deze blog lees je vanalles van uitgebreide Valentijn- en Carnavalsmenu's tot aan nieuwe cultuurbelevingen bij De Domijnen. Ontdek het nu!

 

 


Speciale menukaarten

Valentijnsdag en Carnaval

Bij Hotel de Limbourg is het niet alleen feest tijdens Valentijnsdag, maar ook tijdens de Vastelaovend! Voor beide gelegenheden is er een speciale menukaart samengesteld. Op Valentijnsdag kun je heerlijk genieten van een 3-, 4- of 5-gangenmenu met heerlijkheden zoals Ossenhaas met truffeljus en een speciaal Valentijnsdessert. 
Tijdens Carnaval kun je genieten van het 'Zittesj Vastelaoves Menu 2020'. Denk aan goedbelegde broodjes, Limburgs Zuurvlees, Schnitzel of gewoon lekkere bittergarnituur. Ook geschikt voor grotere groepen!

>> Reserveren kan via de website


Crazy Sale

1 februari

De ondernemers van de straten Brandstraat, Haspelsestraat en Voorstad hebben zich samengepakt om de winkelbeleving van de bezoeker nog leuker te maken! In december liep er mooi straattheater rond als gezellig vertier en nu hebben ze een nieuwe actie. Op zaterdag 1 februari is het Crazy Sale! In bovengenoemde straten vind je bij diverse ondernemers speciale acties, aanbiedingen en outlet producten. Kom dus 1 februari naar de stad en profiteer van deze top aanbiedingen!

>> Volg de ondernemers ook op Facebook


3 jaar SOOF Conceptstore

29 februari

SOOF Conceptstore is dé plek waar exclusieve mode, interieur en kunst samenkomen. In februari bestaat SOOF alweer 3 jaar! Dit wordt natuurlijk rijkelijk gevierd. Kom op zaterdag 29 februari naar de winkel aan de Rosmolenstraat en geniet van een hapje en een drankje. Bovendien kun je al profiteren van diverse, leuke kortingsacties voor zowel de kleding- als interieurcollectie.

SOOF Conceptstore
Rosmolenstraat 7

 

Foto door: Govert de Roos


Govert de Roos bij Bagels & Beans
9 februari

Bagels & Beans staat voor bagels, koffie en geluk. Maar ook voor goede muziek! Op zondag 9 februari om 14:00 organiseert Bagels & Beans een ‘Vinyl Sunday’, een mooie middag vol muziek, beeld en informatie. Het belooft een mooie Lazy Sunday te worden met een lezing en expositie van popfotograaf Govert de Roos, een solo live optreden van Sia (Morganas Illusion), DJ H.A.R die zijn speciale vinylplaatjes draait en de mogelijkheid om je eigen vinyl mee te nemen! Toegang is helemaal gratis. 

>> Meer over het eventRondleiding door de Basiliek

3 februari

In 2020 organiseert de aartsbroederschap van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (de eigenaar van de kerk) weer speciale rondleidingen in de Sittardse basiliek. Elke maand is er een vaste datum, zoals de eerstvolgende op 3 februari, maar het is ook mogelijk om een rondleiding op aanvraag te regelen. De rondleidingen duren ca. 90 minuten. Je krijgt uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het interieur van het kerkgebouw. Verder worden ook de sacristie, de galerijen en het oksaal bezocht. Tevens kun je antieke paramenten en kazuifels bewonderen. De kosten zijn € 5,00 per persoon. De opbrengst is voor het onderhoud van het kerkgebouw.

>> Meer info en ticketsGenieten bij De Domijnen

in februari

Ook in februari is er vanalles te beleven bij De Domijnen. Op 14 februari vindt de Avond van de Poëzie plaats bij Poppodium Volt. Het belooft een sfeervolle en inspirerende avond te worden waarbij gedichten, livemuziek en beeldende kunst centraal staan.
Van 2 februari t/m 26 april is in het Erfgoedcentrum de tentoonstelling 'Scherven brengen geluk' te bewonderen. Bij opgravingen is op de locaties Sittard-Odaparking, Sittard-Kloosterkwartier en Sittard Dominicaan een grote hoeveelheid materiaal aangetroffen uit de IJzer- en Romeinse tijd met daarin o.a. veel aardewerk, botten en organisch materiaal. 
Bij het Filmhuis is vanaf 21 februari de film 1917 te zien. 
In deze zinderende film volgt de camera in één lang shot twee soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog op een levensgevaarlijke missie achter vijandelijke linies gestuurd worden. De film heeft niet voor niets 10 Oscarnominaties op zijn naam staan. Het kijken waard!

>> Avond van de Poezië
>> Scherven brengen geluk
>> Film 1917

Beleef Carnaval in Sittard!

Carnaval in Sittard 2020