TIP! November in Sittard

November in Sittard!

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en to do's in Sittard voor jullie op een rijtje. In november heten we de Goedheiligman welkom in onze binnenstad, vallen twee horecazaken in de prijzen en spot je levende standbeelden tijdens het knusse event Inspired Shopping. Ook lijkt november een heuse actiemaand te zijn. Zo wordt het cadeauseizoen geopend tijdens Black Friday en verrassen winkeliers hun klanten met toffe winacties. Väöl Plezeier!


Event: Inspired Shopping
1 november van 12.00-17.00 uur

Vrijdag 1 november veranderen de kronkelende straten van Sittard in een knusse setting. Spraakmakende levende standbeelden, klassieke klanken en heerlijke hapjes vormen een route dwars door het historische hart. Nieuw dit jaar is de Inspired Shopping Loterij waar bezoekers kans maken op fantastische prijzen. Tijd om samen met je geliefden het begin van de gezelligste periode van het jaar te vieren! Het event is gratis toegankelijk.

>> Alles over Inspired Shopping 2019


Gratis rondleiding Geheime Tuinen
2 november om 10.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 2 november vertrekt de wandeling om 10.30 uur stipt vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere een kennismakingswandeling. Het thema van deze maand is 'Bevrijd of bezet?'. Check voor meer informatie over de wandelingen of de geheime tuinen onderstaande website. 

>> Lees meer over de rondleiding


Tentoonstellingen De Domijnen
Hele maand toegankelijk

In het Erfgoedcentrum De Domijnen bezoek je de tentoonstelling "Bruin, grijs of zwart? '40/'45 in diverse identiteiten". Er worden situaties geschetst waarin mensen voor een keuze komen te staan. Voor de veiligheid van zichzelf, hun gezin of juist voor anderen. De oorlogstijd bracht complexe vraagstukken met zich mee. Het zet je aan het denken hoe je zelf zou acteren in deze situaties. In het Museum Hedendaagse Kunst aanschouw je een omvangrijke tentoonstelling van Joseph Sassoon Semah: één van de meest veelzijdige en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is. 

Tentoonstelling Bruin-Grijs-of-Zwart
Tentoonstelling Joseph Sassoon Semah


Twisterdag bij VONJAxl
14 november van 10.00-19.00 uur

Op Twisterdag staat bij damesmodezaak VONJAxl het merk Twister centraal. Dit vooruitstrevende kledingmerk richt zich op modebewuste dames met een grotere kledingmaat. Het biedt trendy items met een mooie pasvorm, gemaakt van de beste materialen. Je mag deze dag een uitgebreide collectie van items verwachten die VONJAxl normaliter niet in de winkel heeft hangen. Tevens profiteer je van diverse outletkoopjes.

VONJAxl
Haspelsestraat 8, Sittard


Intocht van Sinterklaas
16 november om 14.00 uur

Op zaterdag 16 november zal de Sint met zijn pieten zijn intocht maken in de binnenstad van Sittard. Om 14.00 uur arriveert de Goedheiligman per trein op het Stationsplein. Hij vervolgt zijn route via de Steenweg, Ligne en Limbrichterstraat naar de historische Markt in Sittard. Hier zal hij rond 15.30 uur aankomen. Op diverse locaties in de binnenstad zijn er swingende optredens. Harmonie St. Joseph Sittard begeleid de route met Sinterklaasmuziek, DJ Jyke zorgt voor een feestje op De Ligne en Clara Lamar en Swentibold trakteren het publiek op spectaculaire dansacts. Op de Markt treden kinderen van basisschool Leyerbroek op voor de Sint.

>> Bekijk het volledige programma


WIR SIND SPITZE bij Café Dwaesj
16 november om 21.00 uur

De Zuid-Limburgse powerband, WIR SIND SPITZE verzorgt zaterdag 16 november een concert bij Café Dwaesj. De band staat bekend om z'n Alphenrock, humoristische show en muzikale hoogstandjes. Bij het bruin café staan de vijf muzikanten op 'raakafstand' van het publiek. Geen enkel optreden is hetzelfde, dus ook bij Dwaesj worden de fans verrast met onverwachte muzikale fratsen. Fratsen op hoog niveau! Wie zich overgeeft aan deze totale feestervaring wil geen enkel optreden meer missen. Zorg dat je vooraf een kaartje á €11 scoort, want vol is vol. 

Café Dwaesj
Stationsdwarsstraat 8, Sittard


TO DO TIP! Sittardse Brandslang 
Het hele jaar te boeken

De Sittardse Brandslang kan betiteld worden als de gezelligste kroegentocht van Sittard. Slechts enkele steden in Nederland hebben een officiële 'Brandslang': een slang gevormd door horecagelegenheden die (hoe kan het ook anders) Brand bier schenken. Deze bijzondere samenwerking staat garant voor goed gastheerschap, liefde voor het vak en ambiance. De locaties lenen zich prima voor een oergezellige kroegentocht met familie, vrienden of voor een personeelsuitje. Het standaard arrangement is inclusief 5 Brand Pilsener (of fris), 5 borrelsnacks, diverse oudhollandse spellen en een wandelroute door de historische binnenstad van Sittard. Er kan zelfs gekozen worden voor een Brandslang speciaal variant, met speciaal bier. 

>> Meer info en tickets


Tapperie de Gats in Café top 100
18 november bekendmaking ranking

De Misset Horeca Café Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Dit jaar mocht Tapperie de Gats, gelegen aan het marktplein in Sittard, een bezoek van de mystery bezoekers ontvangen. Dit heeft in ieder geval geresulteerd in een plek in de top 100 beste café. Welke plek het uiteindelijk zal worden is nog even afwachten. Op 18 november wordt de top 100 bekendgemaakt tijdens het Top 100 event. Het team van Tapperie de Gats zal hier uiteraard bij aanwezig zijn om de defintieve bekendmaking live bij te wonen. Tot 18 november wachten we in spanning de uitslag af...

Tapperie de Gats
Markt 20, Sittard


Cocktailworkshop Schtad Zitterd
20 november van 19.00-21.00 uur

Café Schtad Zitterd, ook wel bekend als de 'Hoeskamer van Zitterd' organiseert woensdag 20 november de cocktailworkshop 'warm & spicy winter'. Samen met Jeroen van Dorp leer je eigen cocktails maken met een kruidig karakter. Uiteraard mag er ook van de cocktails gedronken worden en geniet je van een bijpassend hapje. Aanmelden kan via info@schtadzitterd.nl. De kosten bedragen €13,50 p.p. 

Café Schtad Zitterd
Markt 25, Sittard


Black Friday Sittard
29 november van 10.00-18.00 uur

Pak die agenda maar bij de hand, want Black Friday staat weer bijna voor de deur. Dé dag om te profiteren van top aanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard committeren steeds meer winkels zich aan deze koopjesdag. Zo profiteren de vroege vogels tussen 9.00-11.00 uur bij Miss Etam Sittard van een Mega Deal. Wat dat is? Dat zeggen ze NOG niet, maar hier kom je echt je bed voor uit. Bij Boutique is het 29 november extra feest want de winkel viert haar 1-jarig jubileum  Ontvang hier 10% korting op de hele collectie, 20% korting bij aankoop van 4 artikelen of meer en geniet s'avonds van een DJ en special guest. Ook bij VONJAxl, Berden, Amac, Vodafone, Douglas en Promiss profiteer je van diverse aanbiedingen. 

Shoppen in Sittard


Hoog bezoek bij Gijsen Optiek

30 november van 13.00-16.00 uur

Op 30 november krijgt Gijsen Optiek hoog bezoek. Sinterklaas komt in de middaguren op bezoek. Kinderen kunnen met hem op de foto en een praatje met hem maken. Maar... Dat is niet de enige reden voor zijn bezoek. Kinderen (t/m 10 jaar) kunnen namelijk vanaf nu een klompje bij Gijsen Optiek ophalen en helemaal naar eigen smaak versieren. Alle versierde klompjes die voor 20 november weer bij Gijsen Optiek worden ingeleverd, mogen hier een mooi cadeau van de Sint in verwachten. Op 30 november zal de Goedheiligman alle klompjes aanschouwen en kunnen de kids hun klompjes inclusief cadeautje ophalen. Hoe leuk is dat!

Gijsen Optiek
Tempelplein 15, Sittard


Vaarwel, Mooi in Sittard

30 november

Mooi in Sittard, een uniek winkeladresje gelegen in het hart van de binnenstad, gaat tot onze grote spijt haar deuren sluiten. Een plek waar bezoekers de afgelopen jaren met veel winkelplezier terecht konden voor meubels, verlichting, woonaccessoires, kids-artikelen en andere leuke gadgets. Zaterdag 30 november zal de winkel de laatste dag open zijn. Tot die tijd kun je hier terecht voor speciale kortingen i.v.m. leegverkoop. Mooi in Sittard, bedankt voor de mooi(e) tijd in onze binnenstad! 

Mooi in Sittard
Brandstraat 25, Sittard


Feestelijk bezoek bij Boutique
30 november van 12.00-17.00 uur

Niet alleen bij Gijsen Optiek komt zaterdag 30 november hoog bezoek, ook bij de dameskledingzaak Boutique worden speciale gasten verwacht. Zaterdagmiddag zijn er namelijk twee zwarte pieten aanwezig die snoepgoed uitdelen aan de kids en klaar staan om op de foto te gaan. Ga deze middag met de pieten op de foto, tag de FB-pagina van @boutique_dameskleding en maak kans op een tof zwarte pieten pakket. 

Boutique
Limbrichterstraat 10, Sittard


Silvester's 17e keer in 'De Lekker'
Gefeliciteerd!

Restaurantgids De Lekker 500 is weer uit! Voor deze nieuwe editie werden meer dan 700 restaurants bezocht door 55 anonieme professionele proevers. Hiervan werden 500 restaurants uitgekozen als de top 500 beste restaurants van Nederland. Restaurant Silvester's uit Sittard staat dit jaar voor de 17e keer in deze top 500! Een prestatie die het benoemen meer dan waard is. Gefeliciteerd aan het hele Silvester's team! 

Restaurant Silverster's
Paardestraat 25, Sittard


Actiemaand bij Happy Screamers
Hele maand november

Het is de hele maand feest bij kledingwinkel Happy Screamers! De prijzen vliegen je om de oren. Zo ontvang je de hele maand november bij iedere aankoop een lot. Iedere week wordt er onder alle loten 3x het complete aankoopbedrag verloot én drie waardebonnen t.w.v. €10. En dat maar liefst vijf weken op rij. Tijd om je slag te slaan! 

Happy Screamers
Gruizenstraat 10, Sittard