TIP! Oktober in Sittard

TIP! Oktober in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en to do's in Sittard voor jullie op een rijtje. Hoe kan het ook anders, in de maand oktober staat het grootste najaarsfeest van het Zuiden centraal: Het Oktoberfeest Sittard. Het 15-jarige jubileum beloofd een gigantisch spektakel te worden. Maar er is meer... De hele maand worden er toffe kinderactiviteiten georganiseerd, wordt er een Flipper Arcade geopend en is de Magic Box geïntroduceerd. Dus, kom maar op hoor, Oktober. Wij hebben er zin in!


Maand van de Geschiedenis

29 september t/m 31 oktober

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties wordt de geschiedenis onder de aandacht gebracht. In Sittard-Geleen heeft de culturele instelling De Domijnen een programma rondom dit evenement samengesteld. Onder het Limburgse thema Zij/Wij staan ze stil bij verhalen, films, foto's en interessante items uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en bevrijdingsperiode. Zo zijn er twee bijzondere exposities: Bruin, grijs of zwart? en Sinti in Limburg die het bezoeken zeker waard zijn. Ontdek via onderstaande link nog diverse andere activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis.

>> Programma De Domijnen


Oktober Kindermaand

1 t/m 31 oktober

Kiddos, opgelet! Deze hele maand staat er heel veel tofs voor jullie op het programma. Sporten, knutselen, zingen, muziek maken en speuren door musea. Als kers op de taart neem je deze maand een kijkje achter het schermen van het theater óf kun je zelf theater maken. Elke dag valt er iets te beleven en vaak ook nog gratis. Zo kijk je mee hoe de tekenaar van Mathilda, De Griezels en De Reuzenkrokodil zijn illustraties maakt, doe je mee aan gratis dansworkshops of volg je een musical les. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het doen deze maand. 

>> Programma Kindermaand


Nieuw! Eco-collectie bij Bristol

Love our planet

Lang niet al onze schoenen zijn duurzaam, maar net als vele andere ketens, timmert ook Bristol nu hard aan deze duurzame weg. De nieuwe 'Love our planet' collectie is een duurzame eco-collectie met trendy damesschoenen die zijn gemaakt van gerecycleerde plastic flessen. Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een absolute must voor een betere toekomst. Bristol draagt hier vanaf heen hun eigen 'schoentje' aan bij. Heel veel kleine beetjes maken samen een groot verschil. Wil jij ook het verschil maken? Ontdek ze nu bij de Bristol winkel in Sittard! 

Bristol
Gruizenstraat 24, SittardKinderboekenweek
2 t/m 13 oktober

De Kinderboekenweek gaat in Sittard traditiegetrouw van start met een feestelijke openingsmiddag in Bibliotheek Ligne op woensdag 2 oktober om 14.00 uur. Je kunt hier meedoen aan knutselworkshops en je laten schminken. De oudere kinderen komen alles te weten over ruimtereizen in een workshop van Mad Science en Boekhandel Krings is aanwezig met een boekenstand en Wim Krings verzorgd gezellige voorlees-sessies. 

>> Feestelijke openingsmiddag


Nieuw! Flipper(kasten) Arcade
Bij Escape Centrum Limburg

Hét entertainment centrum gelegen in de binnenstad van Sittard heeft nu naast een nieuwe escape room ook een Flipper Arcade geopend. Een wat? Ja, je hoort het goed een Flipper Arcade waar je vrijspel krijgt op diverse flipperkasten van vroeger en nu. Een speelhal waar zowel jong als oud wordt uitgedaagd om 'The grand champion score' te verbeteren. Weet jij op het einde het tot kampioen van de dag te schoppen, dan wordt je uitgenodigd voor het grote toernooi (mét prijzengeld!). 

>> Bekijk het prijsoverzicht


Gratis rondleiding Geheime Tuinen

5 oktober om 10.30 uur

Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er twee gratis rondleidingen door de Geheime Tuinen. Zaterdag 5 oktober vertrekt de wandeling om 10.30 uur stipt vanuit de Jardin D'Isabelle (via het steegje naast de Michielskerk aan de Markt bereikbaar). Eén wandeling is altijd een themawandeling, de andere een kennismakingswandeling. Tijdens de themawandeling van deze maand worden de schijnwerpers gericht op het thema Tweede oorlog en het Gemenebest.

>> Lees meer over de rondleiding


Dag van het Haarwerk
9 oktober bij Haarinstituut Smeets

Helaas is kaalheid bij vrouwen nog steeds een groot taboe. Dit hoewel ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar last krijgen van extreme haaruitval. Vaak gaat dit gepaard met verminderd zelfvertrouwen of zelfs psychische problemen. Erkende haar-werkspecialisten, aangesloten bij brancheorganisatie ANKO, zetten zich in om dit taboe te doorbreken door de Dag van het Haarwerk in het leven te roepen. Er zijn namelijke goede behandelingen voor haarproblemen en oplossingen voor haarverlies, die niet van echt zijn te onderscheiden. Bij Haarinstituut Smeets staat persoonlijke aandacht en de beste kwaliteit voorop. Als erkend ANKO-bedrijf heb je hier zelfs recht op een vergoeding vanuit je zorgverzekeraar. Kom je op 9 oktober bij Haarinstituut Smeets binnengelopen, dan ontvang je een flyer met 10% korting bij aanschaf van een haarstukje of haarwerk. 

Haarinstituut Smeets
Rosmolenstraat 8, Sittard


Jubileumjaar Oktoberfeest Sittard
11 t/m 16 oktober

Wow, het is alweer het 15e jaar dat Oktoberfeest Sittard plaats vindt. Een jubileumeditie waarvan je één groot spektakel mag verwachten. Een spektakel dat je niet wilt missen. Vier grote feestpaviljoens in Duitse stijl en twee originele Almhütten staan vanaf 11 oktober voor jullie klaar. Traditiegetrouw vindt er op 11 oktober de VDL Jubileum Oktoberfeestparade plaats met harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, paarden, koetsen en artiesten. Zondag 13 oktober geniet je van de internationale Schutterijen- en Gildentreffen. Woensdag 16 oktober beloofd het een giga jubileumavond te worden met 15 artiesten en een spectaculaire show met ontmoetingen van oude bekenden en nieuwe gezichten.  En dan is dit slechts een tipje van de sluier. Bekijk het volledige programma en stel je eigen Oktoberfeest-agenda samen! 

www.oktoberfeestsittard.nl


Toffe Oktoberfeest acties!
Ondernemers pakken uit

De Oktoberfeest-vibe is na 14 edities niet alleen op de Sittardse Schootsvelden voelbaar, ook in de historische binnenstad kleurt het tijdens deze dagen blauw-wit en komen ondernemers met de tofste acties, initiatieven en producten op de proppen. Zo introduceert Cone Corner Nederlands eerste Oktoberfeest ijs: bier ijs met lebkuchen smaak en kleine stukjes pretzels. De Limbourg biedt in het Bayrische terraspaviljoen een Oktoberfeestmenu aan met muzikale omlijsting van 't Trumke en 't Troötje. Bij Gasterie Bie Ós 3 geniet je van de alom bekende Oktoberfeest hamburgers. En last but not least heeft MARKED speciaal voor het 15-jarige jubileum customized sieraden ontwikkeld. Vanaf nu kun je een broche met een 18-karaats goudplating en een zilverkleurige bedelarmband bemachtigen op de nieuwe webshop van Oktoberfeest Sittard. 

>> Bekijk alle Oktoberfeest acties!


Lammy-Dagen bij Rademakers FF
1 t/m 15 oktober

Altijd gedroomd van die ene perfecte Lammy Coat? Dan is dit het moment om te gaan voor dit duurzame product van Limburgse bodem. De Lammy-Dagen bij Rademakers FF zijn volop in gang. Dit betekent vele voordelen voor de Lammy-liefhebber. Zo zijn er extra veel keuzemogelijkheden en wordt de droomlammy gratis op maat gemaakt. Rademakers FF in Sittard is een van de grootste specialisten in Nederland als het gaat om lammycoats voor dames en heren. Profiteer nog t/m 15 oktober van de Lammy-Dagen!

Rademakers FF
Engelenkampstraat 55, Sittard


Heb jij de Magic Box al geprobeerd?
Verkrijgbaar bij COOP Vandaag

Ga jij samen met COOP Vandaag en Too Good To Go de strijd tegen voedselverspilling aan? In Nederland wordt ieder jaar tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton aan eten verspild. Tijd om hier verandering in te brengen. Bestel middels de eenvoudige Too Good To Go app de 'Magic Box'. Een box met overtollig eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weggegooid zou moeten worden. Overtollig, maar zeer zeker niet minder lekker eten. Je zal nooit precies weten wat in je Magic Box zit, maar je weet wel dat je een goede deal sluit en lekker eten krijgt. De box bevat een waarde van €15 en wordt voor €5 aangeboden. Via de app bestel en betaal je de box en 1 uur voor sluitingstijd staat deze voor je klaar. 

>> Alles over de Magic Box!


Pizza, lalalaaaa!
Pizza-maand bij Restaurant Pizzeria Latino

Al ruim 20 jaar biedt Latino zelfbereide Italiaanse gerechten aan op de Steenweg in Sittard. In de maand oktober zetten ze hun ambachtelijke pizza's op een voetstuk door op woensdagen 20% korting op de pizza's aan te bieden. Geheel volgens traditioneel Italiaans recept gebakken en uitsluitend met verse ingrediënten. Dat wordt smullen!

Restaurant Pizzeria Latino
Steenweg 54, Sittard

Alles over Inspired Shopping!