TIP! September in Sittard

September in Sittard

Iedere maand zetten we de leukste tips, nieuwtjes en to do's in Sittard voor jullie op een rijtje. In september hoef je je geen minuut te vervelen. We hebben ontzettend veel tofs voor jullie in de aanbieding. Van een bere gezellig shopspektakel en de opening van het nieuwe cultuurseizoen tot een pop-up bakkerij én pop-up restaurant. We heten de nieuwe studenten welkom middels een te gek studentenfestival en zingen uit volle borst mee tijdens de Mega sing-a-long. Laat je inspireren door onze tips!

 


Sittard Klassiek

1 september van 10.00-18.00 uur

Zondagochtend stroomt de historische markt in Sittard weer vol met prachtige klassiekers. Auto's uit het tijdbeeld van voor 1970. Het is alweer de 27e editie van de toertocht voor klassieke auto's: Sittard Klassiek. Niet alleen leuk voor de deelnemers aan de jaarlijkse toertocht, ook voor autoliefhebbers die een kijkje willen nemen. Deze zondag kan er ook gewinkeld worden in Sittard. Bekijk hier het overzicht van de geopende zaken. 

>> Meer info over Sittard Klassiek


Pop-up bakkerij bij FEE
25 augustus t/m 8 september

Twee weken lang opent FEE een heuse pop-up bakkerij in FEE's café. Norris bakt traditionele Franse patisserie en Australische baked goods. Heb je iets te vieren in die periode, krijg je bezoek of heb je gewoon zelf enorme trek? Dan kun je een bestelling plaatsen of bij de pop-up bakkerij BAKED by Norris zelf een kijkje gaan nemen. Op de bestellijst staat o.a. een chocolate pie, vruchtenvlaai, pain de campagne, hot cross bun, tarte tatin en een brioche broodje. 

FEE
Limbrichterstraat 71, Sittard


Horen, zien en Gijsen
Vanaf 3 september hooroplossingen

Al sinds 1953 is Gijsen Optiek een feit in Sittard. Paul Gijsen die 66 jaar geleden de eerste zaak opende op de Steenweg wist zijn liefde voor de optiek door te geven aan de twee volgende generaties. Nieuw vanaf dit jaar zijn de hooroplossingen. Vanaf 3 september kun je hiervoor bij Gijsen op het Tempelplein in Sittard terecht. De slogan 'Horen, zien en Gijsen' vinden wij overigens geweldig gekozen! 

Gijsen Optiek
Tempelplein 15, SittardNieuw! Escape room 'face down'
Te boeken vanaf 4 september

Escape Centrum Limburg is weer een nieuwe escape room rijker. In deze spannende escape room ben je een rechercheur die de meest succesvolle criminele bende ter wereld op het spoor is. Tot nu toe wist deze bende telkens uit handen van de Politie te blijven, maar jij en je team zitten ze op de hielen. Zorg dat jullie de werkwijze van deze criminele weten te ontrafelen. Deze nieuwe beleving is vanaf 4 september te boeken. Bekijk de trailer of maak een reservering via onderstaande link.

Bekijk de trailer van 'Face Down'


Sittard heet studenten welkom
4 september van 16.00-22.00 uur

Woensdag 4 september is het tijd voor de studenteninkom van Sittard. Zowel studenten als docenten van Zuyd Hogeschool en Fontys worden uitgenodigd om op het Ligneplein de start van het nieuwe schooljaar te vieren. Hét moment om elkaar en de stad Sittard beter te leren kennen. Het beloofd een festival te worden zoals een festival eruit hoort te zien: een lekkere line-up, foodtrucks, loungeplekken en wat extra gekkigheden speciaal voor de student.

Lees meer: Welkom Festival 2019


Outlet Shopping Day
7 september van 10.00-17.00 uur

Koopjesjagers opgelet, zaterdag 7 september is het tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. Sittardse ondernemers pakken flink uit tijdens Outlet Shopping Day. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes, honderden afgeprijsde artikelen en duizenden shopliefhebbers. Wanneer het shoppen even te veel wordt, staan de gastvrije terrassen klaar voor een aangename pauze inclusief livemuziek op de achtergrond. Wat wil je nog meer?

Alles over Outlet Shopping Day


Helstraatfeest
7 september vanaf 19.00 uur

Café 't Duvelke heeft ook dit jaar weer het bere gezellige Helstraatfeest georganiseerd. Zaterdag 7 september zorgen artiesten als Angelique & Bert, DJ Nico, Natascha en Patrick Pourchez voor feestelijke meezingers en funky dansmuziek. Zes dagen op rij schenken ze hier heerlijke (speciaal)bieren en wordt er gezorgd voor een gezellige sfeer. Er valt altijd iets te vieren bij 't Duvelke. 

Café 't Duvelke
Helstraat 3A, Sittard


Open-deur-dagen bij Rademakers FF

7 en 8 september

De winkel Rademakers FF heeft onlangs een verbouwing ondergaan en wilt dit heugelijk feit graag met jullie vieren. De look & feel kan na de verbouwing omschreven worden als chic en stoer. De leren cabrio jacks van Heinz Bauer en de nieuwe lammycollectie komen hier helemaal tot z'n recht. Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker een kijkje nemen tijdens de feestelijke open-deur-dagen op 7 en 8 september, tijdens openingstijden. Doe meteen inspiratie op voor de Lammy Dagen die vanaf 15 september van start gaan. 

Rademakers FF
Engelenkampstraat 55, Sittard


Introductie cursussen Zen.nl
9 en 10 september

Wist je dat je bij het Toon Hermans Huis in Sittard meditatie lessen kan volgen van Stichting Zen.nl? Door zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Maak kennis met deze vorm van ontspanning door deel te nemen aan de introductie cursussen op 9 en 10 september. Wil je voorafgaand meer informatie of een individuele proefles? Klik dan op onderstaande link.

>> Lees meer hierover


Kom bij ons op de bank

14 september vanaf 12.00 uur

Kan jij ook niet wachten tot het nieuwe kunst- en cultuurseizoen weer losbarst? Zaterdag 14 september ademt Sittard cultuur. Op diverse plekken in de binnenstad word je getrakteerd op voorstellingen, optredens, workshops, films, kunst en nog veel meer culturele snoepjes. 
Op het podium op de markt geniet je van previews van voorstellingen uit het nieuwe seizoen, zoals Jim van der Zee (winnaar The Voice 2018) en een groot concert van de heren van Hard2Get. 

>> Lees meer hierover


Mega sing-a-long in Sittard
14 september om 20.30 uur

Na het succes van de afgelopen twee jaar sluit De Domijnen de opening van het cultuurseizoen weer groots af met een Mega Sing-a-long op het historische marktplein in Sittard. Zaterdag 14 september om 20.30 uur neemt musicalster Brigitte Heitzer plaats op het podium en neemt je mee tijdens een heerlijke avond vol meezingers. De teksten hoef je niet uit het hoofd te leren, want deze worden groot op een scherm weergegeven. Ideaal!

>> Mega sing-a-long 2019


Modeshow Lederhosenland

28 september start om 15.00 uur

In aanloop van het Oktoberfeest vindt op zondag 28 september de reuze gezellige modeshow van Lederhosenland plaats in Sittard. Om 15.00 uur stipt gaat de modeshow met de nieuwste trachtenkleding van start op de Markt in Sittard. Het spektakel wordt afgesloten met gezellige optredens en de bekendmaking van Miss Oktoberfeest 2019. Daarna kan de afterparty op de Markt los gaan. 

Lederhosenland
Rijksweg Noord 22, Sittard


Nieuwe eigenaar Bloem
Van afwashulp tot eigenaar

Dominique Hodzelmans mag zich sinds enkele weken de nieuwe eigenaar van Bloem noemen. Al ruim 13 jaar is hij in dienst bij het eet- en feestcafé gelegen aan het historische marktplein in Sittard. Ooit begonnen als afwasser en in de loop der jaren opgewerkt tot bedrijfsleider en sinds kort zelfs tot eigenaar. Dominique heeft nog van alles in petto voor Bloem. Een van de eerste acties die hij ondernam was de nieuwe menukaart, waar inmiddels al menig klant van heeft mogen smullen. Wij feliciteerden deze Sittardse jongeman met het behalen van deze mijlpaal en wensen hem ontzettend veel ondernemersplezier toe! 

Bloem
Markt 30, Sittard


Pop-up restaurant bij G7 Food & Drinks

29 september

Tessa en Renske zijn twee dames uit de Sittardse horeca die één droom hebben: In de toekomst een eigen restaurant beginnen. Sinds enige tijd oefenen ze regelmatig met een pop-up restaurant, genaamd Bij nummer 81, in hun eigen woonkamer. Veel enthousiaste gasten later gaan ze nu een samenwerking aan met G7 Food & Drinks. Op 29 september zal de pop-up van Bij nummer 81 @ G7 Food & Drinks plaatsvinden. Ze serveren deze avond 'the best off' Bij nummer 81 in een professionele setting. Ontdek het menu dat vanaf 18.00 uur geserveerd zal worden!

>> Check het pop-up menu


Nieuw! Prestige Barbershop

Gevestigd op de Steenweg

Sittard is een barbershop rijker. Op de Steenweg in Sittard vind je Prestige Barbershop. Een plek waar mannen zich kunnen laten scheren, knippen of de baard laten trimmen. Ook kinderen kunnen in deze
'men only zone' terecht voor een knipbeurt. Je kunt hier zonder afspraak terecht. Bij Prestige Barbershop kun je tegen een zeer vriendelijke prijs terecht voor een frisse haircut. Zo kost een knipbeurt voor mannen of kinderen €10,-, het trimmen van de baard €10,- en het scheren met een mes €15. In de maand september ontvang je bij een knip- en trim beurt een gratis potje wax.

Prestige Barbershop
Steenweg 60, Sittard