Touwtrektoernooi Sjtoere Manne Daag 2019

Touwtrektoernooi Sjtoere Manne Daag 2019

Zaterdag 15 juni is het weer zover: Sjtoere Manne Daag in Sittard. Eén hele dag die speciaal voor de man in het leven is geroepen. Als vast onderdeel van het evenement verandert het historisch marktplein in één groot strijdtoneel waarbij teams strijden om de titel 'Het sterkste team van Sittard'. Het winnende team gaat er vandoor met een brute trofee en een bonus van €250,-. Alsof dat nog niet genoeg is, worden de sterkste mannen van Sittard beloond met een overheerlijk koningsmaal. Wil je samen met je vrienden, collega's of sportkameraden meedingen voor deze eervolle titel? Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Het touwtrektoernooi
Alweer voor de derde keer op rij wordt het Sittardse touwtrektoernooi als onderdeel van Sjtoere Manne Daag georganiseerd. Een middag waar naast het neerzetten van een pittige sportieve prestatie vooral ook gezelligheid, teamspirit en lol maken voorop staan. Met een lekker muziekje op de achtergrond en een ijskoud biertje in de hand bereid je je samen met je vrienden voor op een touwtrektoernooi waarin jullie strijden om de titel 'Sterkste team van Sittard'. 

Meer dan alleen spierkracht

Het basisprincipe van een touwtrektoernooi bestaat uit het wegtrekken van het team van de tegenstander over een afstand van vier meter. Lijkt simpel? Om een overwinning bij het touwtrekken te behalen is niet alleen spierkracht nodig. De teams moeten een volledige eenheid vormen om kans op enig resultaat te hebben. Dit maakt touwtrekken een teamsport bij uitstek. Er is niet alleen brute kracht nodig, maar ook verschillende technieken en tactieken dienen gebruikt te worden om een overwinning in de wacht te kunnen slepen. De Nederlandse Touwtrekbond is dit jaar aanwezig om het toernooi op professionele wijze te begeleiden. 

Informatie voor teams
De deelnemende teams van het Sittardse touwtrektoernooi bestaan uit teams van 5 personen. Gedurende het toernooi mag er niet van persoon geswitcht worden. Dit wil zeggen dat de vijf deelnemers alle rondes dienen te doorlopen. Ieder deelnemend team dient zaterdag 15 juni tussen 13.00 en 17.00 uur beschikbaar te zijn. De exacte wedstrijdtijden worden bepaald zodra het aantal deelnemende teams bekend is.

Om welke prijs wordt er gestreden?
Naast het feit dat de deelnemende teams strijden om de eervolle titel 'Sterkste team van Sittard', maken de teams tevens kans op een dikke trofee inclusief bonus van €250,- voor het winnende team. En last but not least: direct na de overwinning wordt het winnende team beloond met een heerlijk koningsmaal. Wie wil dat nou niet! 

Meld je nu aan!
Denken jullie het sterkste team van Sittard te kunnen worden? Of hebben jullie gewoon zin in een gezellige middag vermaak? Meld je dan nu met 5 personen aan door te mailen naar info@cmsittard.nl. Vermeld de namen (voor- en achternamen) van de teamleden en zorg dat de inschrijving uiterlijk 31 mei binnen is. Deelname is gratis.

Sjtoere Manne Daag

Sjtoere Manne Daag 2019