Vaderdag in Sittard: 7 tips

Vaderdag in Sittard: 7 tips

Zondag 17 juni is het Vaderdag. Een dag speciaal voor onze papa's. Daar moeten we iets mee! Wij geven 7 tips om in Sittard jouw Vaderdag-verrassing te scoren. Heb samen een hele fijne dag!

TIP 1: Tattoo artist tatoeëert horlogebandjes
Als we het over een origineel Vaderdag cadeau hebben, dan hebben we het over deze actie van Ferrum by Tom. Op zaterdag 16 juni zit er een tattoo artist klaar om je eigen ontwerp op horlogebandjes te tatoeëren. Bij aanschaf van een Komono horloge ontvang je daags voor Vaderdag een gratis bandje met je eigen ontwerp erop. Denk bijvoorbeeld aan initialen, een speciale datum of dierbare naam. Dit kan ook een nieuw of bestaand horlogebandje zijn, waar tegen betaling op getatoeëerd kan worden.

Walstraat 35, Sittard

TIP 2: Sittardse Brandslang arrangement
Ga samen met pap voor een Sittardse Brandslang arrangement. 5 Brand bieren, 5 borrel hapjes bij 5 bijzondere horecagelegenheden (De Limbourg, Schtad Zitterd, 't Sjterfhoes, Kafee de Kup en Café Dwaesj) waar al meer dan 100 jaar Brand bier wordt geschonken. Dit alles gelegen in de historische binnenstad van Sittard. Naast het nuttigen van pilsjes en lekkere hapjes is het ook mogelijk om bij iedere zaak een oudhollands gezelschapsspel te spelen zoals Jenga, Spijker poepen of de Toren van Pisa. Oergezellig en perfect voor een uitstapje samen met je pa. Reserveer nu! 

TIP 3: Bezoekje aan de barbier
Heeft je vader een flinke baard of gigantische snor waar hij enorm trots op is? Dan is een bezoekje aan de barbier misschien het perfecte cadeau. Een plek waar we even terug gaan naar grootvaders tijd. Waar de mannen niet tussen de droogkappen, folies en permanentjes hoeven te zitten. Nee, een plek speciaal voor de man met de nodige aandacht en precisie. In de binnenstad van Sittard zijn diverse Barbiers gevestigd. Er zijn zelfs enkele vrouwelijke barbiers.

Bekijk het lijstje met kappers en barbiers en kies de perfecte plek voor jouw vader uit! 

TIP 4: Rondleiding bij de stadsbrouwerij Ambrass
Sinds maart 2017 is er weer een bierbrouwerij in de binnenstad van Sittard gelegen. Al lopend door de Gats tref je de stadsbrouwerij Ambrass aan waar bij binnenkomst twee prachtige brouwketels en lageringstanks in het oog springen. Naast de brouwruimte beschikt de stadsbrouwerij over een mooie gewelfde kelder die als proeflokaal wordt gebruikt. Een plek waar je kennis kan maken met de brouwerij, uitleg krijgt over het brouwproces en de verschillende Ambrass bieren kan proeven. Bekijk hier de mogelijkheden voor een rondleiding. 

Stadsbrouwerij Ambrass
Gats 13, Sittard

TIP 5: Samen met pap naar Sjtoere Manne Daag
Speciaal ter gelegenheid van Vaderdag organiseren de ondernemers in Sittard ieder jaar het gratis evenement Sjtoere Manne Daag. De perfecte dag om er samen met je vader op uit te gaan. Op diverse plekken in de binnenstad geniet je van livemuziek, lekker eten en drinken, een spannend touwtrektoernooi, kids-vermaak, straattheater en uiteraard stoere mannen activiteiten. Kortom, een dag spektakel voor de grote en kleine man. Bekijk hier het volledige programma.

TIP 6: Geef leesvoer cadeau
Verras je vader met een kookboek, spannende thriller, sportmagazine of een boek over zijn toekomstige reisbestemming. Een goed boek wordt gewaardeerd. Maar wat is een goed boek? Boekhandel Krings staat voor je klaar met een gepast advies. 

Boekhandel Krings
Brandstraat 23, Sittard

TIP 7: Tournedos Doctor Jack
Neem pap mee uiteten. Niet origineel genoeg? Nou, wel bij Eetcafé Pretzels. Zet een echte doktersspuit in een echt stuk vlees! Ga voor de Tournedos Doctor Jack: een briefstuk van ossenhaas, geserveerd met sappige vleesjus, krokant gebakken spek en gebakken uitjes. Maak het af met een echte doktersspuit gevuld met Jack Daniel's Old No. 7 Mash Tennessee Whiskey. 

Of is jouw vader meer van de Willie wortel soep, Ramblas Gamblas of The Lambshank Redemption? Geniet samen van de veelzijdige kaart bij dit authentieke eetcafe. 

Eetcafé Pretzels
Putstraat 37, Sittard

Bezoek Sjtoere Manne Daag

Sjtoere Manne Daag