Van inzamelactie tot permanente samenwerking

Van inzamelactie tot permanente samenwerking

Toen Samantha Ossel van Lincherie Sittard-Maastricht vorig jaar besloot lingerie en badmode in te zamelen voor Limburgers die het niet breed hebben, had ze nooit gedacht dat ze ruim een jaar later zoveel instanties blij kon maken met haar inzamelingsactie. Duizenden bh’s en badmode artikelen werden vorige week persoonlijk door haar overhandigd bij onder andere 2nd Time, Weggeefwinkel De Heeg, Éngele van Zitterd-Gelean en Kledingbank Limburg. Een groot succes volgens Samantha Ossel: “We hebben er zelfs een permanente samenwerking aan overgehouden.”

Na een ontmoeting met de dames van de Éngele van Zitterd-Gelean vorig jaar, besloot de eigenaresse van Lincherie Sittard-Maastricht dat het tijd was voor actie. Ze startte een inzamelingsactie voor lingerie en badmode. Afgelopen december doneerde ze al een eerste deel van de inzameling aan de Éngele van Zitterd-Gelean. De inzameling in de boetieks bleef ondertussen gewoon doorgaan. Ze vond het dan ook tijd voor een tweede donatie. “Hoewel december voor ons de drukste tijd van het jaar is, wilde ik voor de feestdagen de resterende ingezamelde lingerie en badmode doneren aan de lokale kledingbanken. Niet voor iedereen zijn cadeautjes tijdens de feestdagen vanzelfsprekend. Zelfs in Limburg niet. Vele Limburgers leven vandaag de dag nog altijd onder de armoedegrens.”

Woensdag 19 december ging Samantha Ossel samen met haar medewerker Sophie Hermans op pad om de duizenden bh’s en badmode artikelen te doneren. “We hadden een hele dag vrij gemaakt om persoonlijk bij iedere instantie langs te gaan. Niet alleen om te zien waar de ingezamelde artikelen naartoe gaan, maar ook kennis te maken met de vrijwilligers en het verhaal achter de kledingbank. Ontzettend indrukwekkend om te zien hoe professioneel en groots de kledingbanken het aanpakken. Alleen al Kledingbank Limburg – met haar hoofdvestiging in Maasbracht – voorziet jaarlijks zo’n tienduizend Limburgers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en in de samenleving van kleding.”

“De armoede in Limburg blijft stijgen en steeds meer mensen worden door hun situatie noodgedwongen van kledingsteun gebruik te maken. Lincherie Sittard-Maastricht heeft daarom besloten een permanente samenwerking aan te gaan met Kledingbank Limburg. In onze boetieks in Sittard en Maastricht zullen wij een inzamelpunt blijven voor lingerie, badmode maar ook nachtmode. Iedere vrouw kan haar bh’s, badpakken of nachtjaponnen bij ons inleveren. Gedragen of niet. Samen zetten we ons in voor de lokale Limburgers. Doe jij ook mee?” Donaties kunnen worden ingeleverd bij Lincherie Sittard (Limbrichterstraat 36) en Lincherie Maastricht (Sint Amorsplein 5).

Limbrichterstraat 36, Sittard

Lincherie