Veer zeen Zitterd!

Aquamarijn

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Aquamarijn aan bod! Lees hieronder het interview.

Leuk je te ontmoeten, vertel eens iets over jezelf! Ik ben Ine Cleassen van Aquamarijn Nieuwetijdswinkel.  Dit werk doe ik samen met mijn man. We zitten al een tijd hier op de Steenweg, namelijk 20 jaar. In 2012 ben ik begonnen met een opleiding yoga. Het eerste jaar mocht ik een vervangingsles geven in mijn eigen ruimte bij mijn yoga juf. Dat is mij zo goed bevallen dat ik dacht: ik wil mijn eigen groep starten. De ruimte hier achter de winkel was perfect. Ik ben vanaf 2013 hier met yoga begonnen. Ik had altijd gedacht, dit is niks voor mij. Ik ben al wel vanaf mijn 30ste bezig met yoga, maar om les te geven is natuurlijk heel wat anders. Ik ben geen jonge juf, maar ik heb veel jaren ervaring en ik heb de opleiding gedaan. Toen mijn yogadocente hier lesgaf, vroeg zij op een gegeven moment of ik haar lessen wilde overnemen in verband met de tijden. Dus toen ik net afgestudeerd was, ben ik twee avonden in de week begonnen met lesgeven. Daar zijn nog twee ochtenden bij gekomen en ook een aantal docenten bij gekomen dus langzaamaan groeien we. Samen met het yoga gedeelte zijn wij dus Aquamarijn.

Wat vind je nou het leukste aan yoga om te doen? Het contact met de leerlingen! Ik vind het ook heel fijn om op mijn manier les te geven. Ik heb niet zoiets van: het moet allemaal heel strikt en streng en precies en lenig. Ik heb een heel groot voorbeeld aan mijn eigen yogadocent gehad. Bij haar heb ik geleerd om anders naar mijzelf en naar mijn omgeving te kijken. Yoga is niet alleen meer mijn hobby, maar het is echt mijn levensstijl geworden. De originele gedachtegang die achter yoga zit, is niet zozeer dat je lenig moet zijn en perfecte houdingen aan moet nemen, maar juist de imperfectie tegenkomen en dat kunnen accepteren. Dus als je niet met je neus tot op je knieën komt, dan is dat goed. Daar hoef je dan niet per se aan te werken. Dat is wat ik ook gedaan heb hoor, alles zo perfect mogelijk willen. Terwijl ik juist eigenlijk geleerd heb: dit is mijn grens en tot zo ver mag ik ook gaan. Accepteren dat dat goed is. Dat wil ik mijn leerlingen ook meegeven. Je moet leren dat als je je best doet, dat het goed genoeg is.

Wat bent u nu anders gaan doen sinds corona? We kregen al heel gauw via social media de aanvraag of ik ook online sessies ging doen. Ik dacht eigenlijk dat het niks voor mij zou zijn, maar ik merkte al heel gauw dat ik mijn leerlingen niet mee kreeg om in kleinere groepen samen te komen. Het was snel klaar met de routine. We hebben toen ook besloten om de winkel te sluiten. Ik heb toen een week thuis gezeten, maar ik werd daar onrustig van. Ik bedacht me om via de groepsapp contact te houden met mijn leerlingen. Toen kwam ik ook een collega tegen die bezig was met het maken van een filmpje voor haar yoga groep. Daar wilden ik ook iets mee doen. Ik heb zelf een camera en een dochter die handig is met edit programma’s en een zoon die handig is met geluid. Dus alles waar ik denk tegen aan te lopen, was opgelost. Ik moest het natuurlijk wel nog zelf doen, maar het is uiteindelijk gelukt en ben ik er trots op dat ik dit gedaan heb. Ik vind het ook gewoon heel erg leuk om te doen. In eerste instantie vroeg ik mij af waarom mensen naar mijn lessen zouden gaan kijken, omdat er al zoveel online yogalessen zijn, maar mijn leerlingen vonden het super. Het voelde voor hen zo vertrouwd aan. Ik merkte dat het heel erg gewaardeerd werd. Dus ik ga er zeker mee door!

Check de Facebookpagina van Aquamarijn!

Aquamarijn - Facebook