Veer zeen Zitterd!

Bagels & Beans

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Bagels & Beans aan bod! Lees hieronder het interview.

Vertel eens over deze lunchzaak! Wij zijn Rien en Lilian en we hebben Bagels & Beans hier in Sittard sinds 2006, dus al bijna 14 jaar. We waren toen eigenaar van de eerste Bagels & Beans in Limburg. We hebben flink moeten pionieren om Bagels & Beans bekend te maken hier. Het was toen nog niet zo bekend natuurlijk. We waren de 23ste vestiging in Nederland en nu zijn het er inmiddels 80 in heel Nederland. De mensen wisten hier ‘bij wijze van’ niet eens wat een bagel was, haha! De koffiecultuur was er toen nog niet zoals die er nu is. De dichtstbijzijnde Bagels & Beans die na Sittard kwam, was in Eindhoven. Nu zitten er ook vestigingen in Maastricht, Heerlen, Roermond en Venlo.

Hoe gaat het nu met jullie? De eerste weken na corona was het heel erg stil natuurlijk, we mochten niet meteen iets ondernemen. We zijn toen ook even dicht geweest. Ook voor de eigen gezondheid was dat een beslissing die we hebben genomen. We zijn op een gegeven moment weer opengegaan zodat mensen bij ons wel eten en drinken konden komen afhalen. We zijn toen begonnen met het verkopen van alleen koffies. Daarna kwamen ook de bagels en de zoetigheden erbij. Hoe kunnen mensen bestellen? Je kunt online vooraf bestellen, maar dat hoeft niet per se zo. Het is wel makkelijk voor ons, maar je kunt ook langskomen om te bestellen of je kunt ons bellen. Dat is ook helemaal goed. Bagels & Beans heeft landelijk een bestelwebsite waar je de locatie en tijd aan kan vinken, wel zo makkelijk! Met wat slechter weer is het handig om van tevoren te bestellen.

Houden de mensen zich aan de anderhalve meter afstand als ze af komen halen? We hebben allemaal hartjes op de grond getekend buiten die anderhalve meter uit elkaar geplaatst zijn. Zo kunnen de mensen als ze moeten wachten, dit veilig doen.

En als jullie straks weer open mogen, wat is het plan? Als we straks weer open mogen, halen we wat tafels er tussenuit en met ons personeel moeten we natuurlijk ook goed kijken hoe we dat gaan doen, maar daar zijn we flink mee bezig nu. Het afhalen kunnen we heel goed met z’n tweeën doen nu. Je merkt ook aan de mensen dat ze blij zijn dat we weer open zijn, heel hartverwarmende berichten krijgen we. Ook al kunnen ze het niet hier opeten. Er stond laatst een dame voor de deur met een tekening van haar kindje, omdat het kind ons zo mistte. Heel leuk. Ze gunnen het ons.

Hebben jullie nog andere initiatieven? We hebben ook landelijk een koffiekaart. Mensen kunnen dan voor €27,50 een koffiekaart kopen waar ze 10 koffies voor krijgen. Dat kunnen ook cappuccino’s zijn, enzo. We hadden de meeste koffiekaarten verkocht van alle vestigingen in Nederland! Sittard is toch ook wel een ‘koffiedrinkstad’. We hebben zelf ook nog een high tea bon gemaakt die ook heel goed werd verkocht. Als we straks weer opengaan, kunnen ze met die bon gezellig bij ons langskomen voor een uitgebreide high tea.

Check de Facebookpagina van Bagels & Beans!

Bagels & Beans - Facebook