Veer zeen Zitterd!

Balloon-Shop

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Balloon-Shop aan bod! Lees hieronder het interview.


Een van de vrolijkste winkels van de stad! Vertel eens erover. Ik ben Norbert en ik heb de Balloon-shop in Sittard op de Rosmolenstraat sinds 2013. Hiervoor heb ik in Beek gezeten. Daar verkocht ik niet alleen dat, maar ik had ook kantoorartikelen en een boekhandel. De boekhandel ging op een gegeven moment wat minder en daardoor liepen de omzetten terug. Daarom heb ik toen besloten om mij alleen op ballonnen te focussen en ben ik dus hierheen gekomen.

Hoe ben je in deze branche terechtgekomen? Het is allemaal ooit eens begonnen met de communies. Ik heb toen in België wat items ingekocht en die had ik binnen een maand uitverkocht. Ik kwam daar op een beurs met iemand in contact die daar ballonnen verkocht voor communies, maar ook vlaggenlijnen en dergelijke. Vanwege het feit dat ik dat zo snel verkocht had, dacht ik: hier moet ik misschien wat mee doen. Mensen begonnen daarna te vragen of ik ook ballonnen op kon blazen. Twee keer zeg je nee, maar de derde keer natuurlijk niet. Ik ben toen op training gegaan in België voor decoraties en technieken te leren. Van daaruit heb ik mij steeds doorontwikkeld. Dit doe ik dan een paar keer per jaar, omdat de items natuurlijk ook veranderen. Je moet bij blijven met de kleuren en de stijlen, dus de training is wel echt nodig. Het is een branche die zich toch best snel ontwikkeld. Bijvoorbeeld nu zijn de heliumprijzen ontzettend hoog. Dan moet je creatief worden met decoraties die alleen lucht nodig hebben. Daarom moet je bij blijven van de ontwikkelen.

Hoe zit het met het imago van het product? Het product ballon is vaak negatief in het nieuws geweest met betrekking tot het milieu. Dat soort aspecten kunnen wij gelukkig weerleggen. We gaan niet zomaar een ballon oplating doen. Dat doen we al jaren niet meer. Alle latexballonnen die ik hier in de winkel heb zijn milieuvriendelijk. Wij hebben een merk dat niet doet aan kinderarbeid. Als er een boom gekapt moet worden, dan wordt er een boom voor teruggeplaatst en de verpakkingen zijn recyclebaar, dus heel milieuvriendelijk. We hebben ook linten erbij die recyclebaar of wateroplosbaar zijn. Een ballon gaat net zo lang mee als een eikenblad. Het duurt dus ongeveer twee jaar voordat het vergaat in de natuur, dus je moet er gewoon voorzichtig mee omgaan.

Toen de corona crisis kwam, mochten natuurlijk veel evenementen niet doorgaan. Dat zul je best wel gemerkt hebben? Ja, sterker nog, toen Rutte die persconferentie gaf, is mijn omzet teruggevallen naar nul. Alles werd natuurlijk gecanceld.  Je ziet nu wel een verschuiving naar de meer gepersonaliseerde artikelen. Het bezorgen wordt meer, dat was voorheen minder. Ook online loopt veel beter. Het is alleen niet de volumes die we normaal wegzetten. Je ziet nu ook veel meer aanvragen via de mail binnenkomen in plaats van dat de mensen hier in de winkel komen. Dus echt het verkopen zonder contact. Ik zal straks denk ik ook een keuze moeten maken of ik online verder ga of mijn fysieke winkel erbij houd. De vraag is wat de winkel voor waarde heeft voor de toekomst van het bedrijf. Echter dankzij de steun van de overheid redden we het gelukkig nu!

Fijn dat je al online actief bezig was, dus. Ik had het geluk dat ik al een webshop had. Op dit moment ben ik hem aan het inrichten zodat we ook gevulde artikelen, bijvoorbeeld kant en klare opgeblazen ballonnen, gaan verkopen. Die kunnen we dan in dozen opsturen of bezorgen. Dat wordt straks ook veel meer geactualiseerd op de website zelf of op de Facebookpagina, dus hou deze in de gaten!

Check de Facebookpagina van Balloon-Shop!

Balloon-Shop - Facebook