Veer zeen Zitterd!

Balsemien

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Balsemien aan bod! Lees hieronder het interview.


Hallo! Vertel eens wie je bent. Ik ben Louise van Wamel en ik heb de winkel Balsemien in Sittard sinds 1 juli 1977. Dat is inmiddels al 43 jaar. Ik vind gezondheid heel belangrijk. Kruiden en het gebruik ervan is mijn specialiteit. Later is daar ook expertise in het gebruik van capsules bijgekomen. Tijden zijn natuurlijk veranderd, ook in de gezondheidswereld. We hebben ons constant aangepast aan de tijd. Veel meer mensen zijn er de laatste tijd mee bezig, met hun gezondheid. Daarbij is er ook veel meer concurrentie gekomen. Vroeger was ik alleen en werd ik zelfs een beetje raar aangekeken met wat ik allemaal verkocht. Nu is het zo gewoon geworden. Het is op meer plaatsen te koop dus de bijzonderheid is er een klein beetje van af.

Wat maakt jullie winkel dan uniek? Ons assortiment heb je wel echt alleen maar in onze soort winkels. De producten zijn meer onderscheidend als van de ketens, zoals de zuiverheid en de kwaliteit en toch meer de wat apartere producten. Dat maakt ons bijzonder. En natuurlijk ons advies! We hebben fantastische mensen hier werken die al jaren in dit vak zitten. We hebben veel kennis in huis om goed te kunnen adviseren.

Hoe gaat het nu sinds de crisis? De eerste twee weken toen het echt begon, wisten we niet wat ons overkwam. Zo’n twee weken heb ik nog nooit in heel mijn carrière meegemaakt. Zo druk hier! In die hamstertijd wilden mensen alleen maar vitamine C en dat soort dingen kopen. Daarna is het wel weer wat teruggelopen met de hoeveelheid klanten. We sturen nu ook spullen op voor als mensen liever niet naar de winkel komen. En we zijn gestart met regelen dat we online kunnen verkopen. We zijn met een webshop bezig die ik van tevoren nooit heb gehad. Dit is dus wel echt voortgevloeid uit deze situatie. Je moet mee met de tijd!

Deden jullie voorheen wel al bezorgen? Voorheen deden we niet echt bestellingen rondbrengen. Zo af en toe voor een oudere dame die bijvoorbeeld moeilijk ter been was, maar nu is het anders. Er zijn ook moeders met kleine kindjes die moeilijk het huis uit kunnen. Voor die mensen brengen we het ook even langs. Dat bezorgen doen we in de gemeente Sittard-Geleen. Is het verder weg, dan sturen we het op. We laten fysiek in de winkel ook wat minder mensen toe nu. We hebben een scherm bij de kassa hangen en dragen handschoenen en doen gewoon mee met de richtlijnen vanuit de overheid.

Check de Facebookpagina van Balsemien!

Balsemien - Facebook