Veer zeen Zitterd!

Benja Mode

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Benja Mode aan bod! Lees hieronder het interview.

Jouw zaak bestaat ook al lang in Sittard! Dat klopt, ik ben Maarten van den Hoogen en ik doe dit nu al 36 jaar. Ik was op mijn 20ste begonnen bij Benja Mode. Ik heb de zaak overgenomen van mijn ouders. We zitten hier al sinds 1958, dus 62 jaar. Nog iedere dag ga ik met heel veel plezier naar mijn werk, ook nu in deze tijd.

Wat verkoop je eigenlijk allemaal in je winkel? Toen ik het overnam hadden wij dames-, heren- en kinderkleding. Wij hebben de kinderkleding op een gegeven moment afgestoten en hebben ons toen gefocust op dames- en herenkleding, maar merendeel van onze collectie is voor dames. Hoe gaat het nu dan met de winkel? We hebben natuurlijk niet de drukte die we zouden moeten hebben nu. Je zit in een voorjaarstijd en april en mei is eigenlijk een hele goede periode voor winkeliers met de vakanties en feestdagen.

Houd je de moed erin? Ik ben niet ontevreden. Ik heb iedere dag klanten en heb iedere dag iets aan omzet. Ook ik heb zitten denken van: moet ik toch geen webshop opzetten? Maar volgens mij functioneert dat niet nu. Ik denk dat dat voor mij niet wat toevoegt. Mensen zullen toch de grotere websites bezoeken als ze op zoek zijn naar kleding. Misschien dat het door mensen die hier lokaal wonen gebruikt zal worden, maar die mensen kunnen mij ook bellen en langskomen. Voorheen deed ik dat ook weleens. Als mensen een bepaald artikel willen hebben of we hebben iets besteld en de juiste maat ontbreekt in de winkel, dan breng ik het langs of ik bestel de juiste maat nog na als dat mogelijk is.

Plaats je nu meer op social media? Heb ik wel gedaan, wat meer artikelen op Facebook gezet, maar mijn doelgroep is niet altijd zo aanwezig op Facebook. We hebben toch een ietwat oudere doelgroep. Die willen toch de kleding passen, voelen en bekijken. Toevallig belde er vandaag iemand naar de winkel. Die persoon komt morgen om half 11 even langs. We zijn nu open vanaf 11 uur, maar diegene wilde liever alleen shoppen. Dat is dan geen probleem. Dus voor en na de openingstijden winkelen is hier ook zeker mogelijk! Dat is fijn om te horen, dat jullie iets extra’s doen voor de klanten!

Check de Facebookpagina van Benja Mode!

Benja Mode - Facebook