Veer zeen Zitterd!

Berden Mode

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. De historische binnenstad van Sittard staat bekend om de grote hoeveelheid speciaalzaken. Samen met de bekende ketens vormen zij het winkelcentrum van Sittard. Door de Corona crisis is winkelen en recreëren in de binnenstad de komende tijd niet helemaal zoals we het gewend zijn. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Berden Mode aan bod! Lees hieronder het interview.


Velen zullen de zaak wel kennen, maar jou nog niet. Dus vertel! Ik ben Sanne en ik werk hier bij Berden in Sittard. Ik werk al acht jaar voor het bedrijf. Ik heb eerst in Heerlen gewerkt en werk nu al drie jaar hier. Sinds februari ben ik hier de bedrijfsleidster. Daar ben ik echt heel trots op. Ik heb hiervoor eigenlijk de hele trap van functies gehad. Ik ben begonnen in Heerlen als verkoopster en zo dus doorgegroeid naar de functie die ik nu heb. Het is een prachtige winkel waar ik echt heel erg blij mee ben.

Wat is Berden voor een bedrijf? Berden is een echt familiebedrijf. Het bestaat al 117 jaar. Oorspronkelijk komt de familie uit Blerick. We hebben toen een aantal filialen erbij gekregen. We hebben ook een aantal filialen overgenomen van HoutBrox. Ons hoofdkantoor zit boven de winkel in Heerlen. We hebben ook Wonen en Slapen inmiddels erbij. Dus dat zorgt ervoor dat iedereen wat kan kopen bij ons.

Hoe ben je bij Berden als medewerker terecht gekomen? Vroeger als klein meisje winkelde ik altijd met mijn oma bij Berden. Ik liep een keer door de stad om te solliciteren als weekendhulp en ben uiteraard bij Berden naar binnen gelopen. Gelukkig werd ik snel aangenomen! Ik ben toen begonnen net voor de feestdagen, dus ik ben meteen met de topdrukte begonnen. En nog wel op de parfumerieafdeling!

Heb je altijd wat gehad met mode? Jazeker. Mode heb ik altijd heel erg leuk gevonden. Wel heb ik heel wat anders gestudeerd: Toegepaste Psychologie. Ik kan die kennis zeker goed gebruiken in mijn huidige functie.

Hoe zou je jouw filiaal van Berden omschrijven? Dit is echt een supergezellig filiaal. Mensen zullen zich hier welkom voelen. Ik vind het ook een warm filiaal, we hebben echt een familiegevoel met zijn allen. We hebben altijd tijd voor een praatje met de klant of dat ze hier even wat drinken na het winkelen. Dat kan allemaal. De klant komt altijd op de eerste plaats. Dat is ook wel de reden dat er veel mensen terugkomen. We hebben ook veel vaste verkopers. Mensen komen daar dan ook voor terug. Dat is heel leuk om te zien. Echt een compliment naar het team. Dit team is trouwens heel gevarieerd. Van 18 jaar tot rond de 60 jaar. Dat is ook goed voor onze klanten, dat ze zich hopelijk met iemand van ons kunnen identificeren. Daar wordt ook bewust voor gekozen. Afgelopen periode is natuurlijk een gekke tijd geweest en nog steeds.

Hoe zijn jullie hier als team mee omgegaan? We zijn er alleen maar sterker uit gekomen. De winkel is een tijdje dicht geweest. We hebben toen achter de schermen alles op kunnen ruimen en orde op zaken kunnen stellen. Iedereen heeft hier zijn aandeel in gehad. In zo’n tijd weet je wat je aan elkaar hebt en wat je voor elkaar kunt betekenen en wat we voor Berden kunnen betekenen. Ik denk dat de familie daar heel trots op is. Nu het weer wat drukker is, is het ook heel erg fijn om alle vaste klanten weer te zien.

Is de familie nog steeds actief in het bedrijf? Jazeker, ze komen ook heel vaak langs. Dat is misschien nog wel het leukste. Je weet voor wie je werkt. Ze komen gewoon even binnenlopen en daar heb je ook gewoon goed contact mee. We stralen familie uit, maar de familie zelf komt ook gewoon nog langs. Eén grote familie dus! Zij vinden ook dat we dit samen doen en dat ze zonder ons het ook niet kunnen!

Check de Facebookpagina van Berden Mode!

Berden Mode - Facebook