Veer zeen Zitterd!

Bernard Herenmode

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Bernard Herenmode aan bod! Lees hieronder het interview.


Volgens mij is Bernard Herenmode één van de oudste winkels van Sittard! Klopt, de precieze datum weten we niet, maar we zitten hier in ieder geval al meer dan 100 jaar. We hebben bijvoorbeeld advertenties gevonden van de winkel uit 1898. Zo leuk om te zien. Mijn vader is hier in 1969 begonnen en in 1988 heeft hij de winkel van de toenmalige familie overgenomen en heeft hij de zaak gemaakt tot wat het nu is. In 2008 hebben mijn man, Arjan, en ik de winkel van hem weer overgenomen.

Hoe beleven jullie deze tijd van de Corona crisis. Hoe gaat het? De eerste twee weken was het heel moeilijk, heel stil. We waren bijna de enige hier in de straat, samen met Stoer en Zo, die open waren. Er was niemand op straat, logisch natuurlijk, maar dat was wel heel deprimerend. Jullie zijn dus niet dicht geweest of hebben aangepaste openingstijden? Jawel, we zijn nu iedere dag van 10.00uur tot 17.00uur open. Je merkt gelukkig nu dat er weer wat meer winkels opengaan. Er komt een beetje meer loop in de straat. Dat geeft goede moed.

We bieden nu de mogelijkheid aan mensen om een private shopping sessie in te plannen en we bezorgen ook producten aan huis of verzenden producten. Dat is beide gratis.
Is er veel vraag naar bijvoorbeeld private shopping? Ja, dat wordt langzaamaan steeds meer. Wat je ook veel ziet is dat mensen online een product spotten dat ze leuk vinden en dat ze aan ons vragen of wij dat even kunnen reserveren. Dan kunnen de mensen het op een later moment komen ophalen. Hebben jullie de collectie ook online staan? Ja, het meeste loopt op dit moment via social media, Instagram en Facebook.

Hebben jullie nog plannen om de komende tijd dingen anders aan te pakken dan hoe jullie normaal altijd deden? We gaan gewoon eigenlijk verder op de manier waarop wij het nu doen. Dat blijkt prima te werken. Ga zo door dan!

Check de Facebookpagina van Bernard Herenmode!

Bernard Herenmode - Facebook