Veer zeen Zitterd!

Bidoll Fashion

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Bidoll Fashion aan bod! Lees hieronder het interview.

Helemaal bovenaan de Paardestraat zijn we. Vertel eens wat over jezelf! Mijn naam is Karin en dit is Bidoll Fashion. Ik zit al bijna 13 jaar in de modebranche. Voordat ik deze winkel had overgenomen was ik hier al 10 jaar werkzaam bij de vorige eigenaresse. Ik heb in 2018 de winkel overgenomen. Deze winkel is gewoon mijn kindje. Het is ook echt een passie. Je moet het niet voor het geld doen.

Corona gooide best wel roet in het eten dus. Nu is het natuurlijk niet zo’n fijne tijd, nee. Ik ben een paar weken dicht geweest en toen had ik zoiets van: dit is niks voor mij. Met Sint Joep had ik nog een rekje met afgeprijsde artikelen gemaakt. Ook al werd het evenement afgelast, ik dacht: er zijn vast mensen die toch nog een koopje willen. Echter was er geen mens op straat. Ik snapte het ook wel. Ik kan het me heel goed voorstellen dat mensen het toen niet durfden. Het was allemaal nieuw en onduidelijk. Toen ik thuis zat, mistte ik de winkel heel erg, het contact, de klanten. Ik heb toen wel de openingstijden aangepast en ben toch weer opengegaan. In het begin had ik ook echt blije klanten. Ze vonden het stiekem heel fijn dat ik open was. Dat geeft jezelf ook een fijn gevoel. Ik heb ook een bepaalde doelgroep natuurlijk. Het zijn niet jongeren, maar ook niet echt de oudere vrouwen die hier goed slagen. Ik zit zo qua klandizie tussen de 25 en 70 jaar ongeveer.

Heb je ook andere mogelijkheden aangeboden om bij jou te kunnen winkelen? Ja, ik heb personal shoppen als mogelijkheid aangeboden. Ik heb er geen minuut over nagedacht om online iets te doen van verkoop. Dat is echt niet mijn ding. Ik merk dat de klanten echt genieten van het persoonlijke advies en de aandacht. Dat is ook mijn passie, daar doe ik het voor. De klanten die hier komen kunnen dat ook waarderen. En op social media? Ik doe wel meer op Facebook. Ik zet ook weleens mijzelf dan op de foto met kleding. Sommige dingen moet je aan zien, en via Facebook loopt dat dan heel erg goed! Ik sta er zelf niet om te springen om op foto’s te staan, maar ik merk dat het leuk gevonden wordt. Dus daarom dacht ik, daar moet ik toch wat vaker mee doen. Ook reacties van mensen die hier nog nooit waren geweest. Dan kreeg ik een berichtje van iemand die wel wist dat ik bestond, maar nog nooit binnengelopen was. Ze zagen toch hele leuke kleding dan. Dat is heel fijn, want zo krijg je nieuwe klanten. De drempel is dan wat lager om mij te bezoeken.

Is personal shoppen iets wat je zou willen blijven doen? Nou ik denk het wel. Ik vind het helemaal prima eigenlijk. Ik ben flexibel op dat gebied. Als iemand dat graag wil, dan zijn ze heel erg welkom!

Check de Facebookpagina van Bidoll Fashion!

Bidoll Fashion - Facebook