Veer zeen Zitterd!

Blie Woon & Droom

In deze speciale blog 'Veer zeen Zitterd' lichten wij elke dag een lokale ondernemer van Sittard uit. Door de Corona crisis is de historische binnenstad van Sittard tijdelijk niet meer zo druk en gezellig als eerst. Echter kun je natuurlijk nog steeds terecht bij lokale ondernemers voor de mooiste en lekkerste producten, maar dan op een ietwat andere, veiligere manier!

Vandaag komt Blie aan bod! Lees hieronder het interview.


Van deze winkel worden we ‘blie’, haha! Vertel eens erover. Ik ben Anke en ik zit hier vanaf november 2019 in Sittard. De winkel ben ik al begonnen in 2016 in Susteren. Daar heb ik nog geen 8 maanden gezeten, dus dat tel ik eigenlijk niet echt mee. Ik ben toen verdergegaan in Buchten met de winkel aan huis. Op een gegeven moment wilde ik toch de grote stap maken om naar de binnenstad van Sittard te gaan en daar een winkel te beginnen. Ik had toen ik deze beslissing nam alle ‘voors en tegens’ afgewogen. Alleen die crisis had ik natuurlijk niet aan zien komen.

Nee, dat komt niet heel gelegen zo in het eerste jaar van je winkel. Klopt, voor de crisis ging het heel goed. Ik heb nu ook nog niet te klagen, maar het is wel minder natuurlijk. Is de winkel gesloten geweest? Ik ben ongeveer 2-3 weken dicht geweest. De eerste twee weken van de corona crisis ben ik beperkt open geweest en toen een aantal weken dus helemaal dicht.

Wat heb je toen gedaan? Ik ben toen veel gaan doen via Facebook en Instagram. Ik deed er al veel mee, maar nu ging ik er nog actiever mee te werken. Ook ben ik toen begonnen met het rondbrengen van bestellingen. Dus als klanten op social media wat leuks zien, kunnen ze het bestellen via een mailtje of een appje en dan kom ik langs om het af te leveren! Ik heb ook de mogelijkheid van privé shoppen aangeboden. En hoe verliep dat? Daar is zeker wel gebruik van gemaakt.

Heb je nog meer nieuwe acties bedacht? Jazeker. Waar ik ook veel reclame mee heb gemaakt is om het team van een bedrijf in het zonnetje te zetten. Dan konden bedrijven bij mij wat bestellen voor medewerkers en kwam ik grote pakketten in één keer afleveren. Bijvoorbeeld de complimentendoosjes. Mooi initiatief, doe je dat nog steeds? Daar wil ik zeker mee doorgaan. Ik wil ook reclame gaan maken voor de optie om in november en december kerstpakketten samen te stellen. Ik merk dat daar vraag naar is. Dat bedrijven net wat andere dingen dan normaal in zo’n pakket willen doen.

Is het bezorgen iets wat je hierna ook zal blijven doen? Verzenden wel. Ik heb ook een webshop, maar die had ik al voor corona. Echter een stenen winkel vind ik toch het leukst. Dat de klant dingen even vast kan pakken en je hebt het directe contact met de mensen. Ik ben altijd wel positief. Natuurlijk heb ik ook wel eens een dipje gehad in deze tijd, dat je het even niet ziet zitten, maar dat heeft iedereen, volgens mij! Hopelijk gaat het allemaal snel weer voorbij.

Check de Facebookpagina van Blie!

Blie Woon & Droom - Facebook